Jump to content



Πρόβλημα σε MSI z87 Mpower


kazaboy

Recommended Posts

Καλημέρα, Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά να έχουμε.

Έχω ένα πρόβλημα με την mb MSI Z87 Mpower η οποία αγοράστηκε πριν ένα μήνα περίπου μαζί με Intel i7 4770k και μία Corsair Ram 8GB. Όλα καλά μέχρι που προχθές πειραματίστηκα λίγο με την μνήμη (ανέβασμα Mhz και timing). Η μνήμη είναι στα 1600Mhz και με πολύ απλή διαδικασία την πήγα στα 1866Mhz.Είπα να προχωρήσω λίγο παρακάτω στα 2133Mhz, έγινε η ρύθμιση ...έγινε επανεκκίνηση αλλά μέχρι εκεί. Δεν φορτώνει το λειτουργικό και δεν μπορώ να μπω στο bios. Σταματάει σε μία μαύρη οθόνη και μου εμφανίζει τον κωδικό Α2, αν ποσπαθήσω να μπω στο bios σταματάει στο entering setup... και δεν μπαίνει μέσα. Έκανα κάποιες ενέργειες όπως clear cmos (είτε βγάζοντας την μπαταρία είτε με το κουμπί από το πίσω πάνελ της mb). Δυστυχώς δεν είδα αποτέλεσμα, ακριβώς τα ίδια πράγματα όπως και πρίν. Τον ξεκίνησα με το δεύτερο bios και φόρτωσε κανονικά.Το θέμα είναι τώρα τι μπορώ να κάνω για να λειτουργήσει το κανονικό του bios, ισχύει ότι μπορεί να σβήστηκε ή μπορώ να το εγκαταστήσω ξανά; Όσο για το debug error (Α2)που βγάζει δεν υπάρχει στο manual της mb αλλα απ' όσο είδα στο inernet οι πιο πολλοί λένε ότι είναι αναζήτηση συσκευών αλλά τους φορτώνει κανονικά το λειτουργικό και είναι όλα καλά. Έχετε κάποια γνώμη περί του προβληματός μου; :fie:

Link to comment
Share on other sites

Βγαλε την μνημη απο πανω.

Κανε boot.Δεν θα ξεκιναει,θα κανει επανακινησεις.

Κλειστο για 5 λεπτα,βαλε παλι την μηνημη κανε boot μηπως τωρα την δει.

Αν δεν μπουταρει παλι αλλαξε σλοτ στην μητρικη να δουμε παλι τι θα γινει.

Link to comment
Share on other sites

Το δοκίμασα και με άλλη μνήμη ίδια ακριβώς αλλά τίποτα, προσπάθησα να κάνω update το bios, απ' το δεύτερο bios που τρέχει κανονικά έτρεξα την εφαρμογή Liveupdate και μου έδειξε ότι δεν υπάρχει καινούργια έκδοση, στο site της msi έχει ως τελευταία την 1.7 εγώ έχω την 1.2 απλά φοβάμαι μπας και γίνει καμία μ@κ@κία. Μία φορά προσπάθησα να το κάνω μέσα απ' τα win τρέχωντας το exe αρχειάκι αλλα δεν το έκανε, πως μπορώ να το κάνω απ' το bios αφού πάλι δεν μπορεί να το βρεί μέσω usb, μπορεί να τρέξει exe αρχείο;

Link to comment
Share on other sites

Kανε μια τελευταια προσπαθεια

Ξεκινατο και την ωρα που εχεις μαυρη οθονη πατα συνεχεια F1

Το F1 ειναι εντολη για μεγαλο overclock μηπως και σε βαλει στο bios να το αλλαξεις.

Link to comment
Share on other sites

διαβασε το manual

Σιγουρα θα εχει λειτουργια κα τροπο να κανει backup απο το δευτερο bios και να το εγκαταστησει στο πρωτο.

Οταν την πηγες στα 2133 ανεβασες και ρευμα στην μνημη??

Αν ναι ποσο??

Link to comment
Share on other sites

Οχι δυστυχως δεν κάνει τίποτα με το F1 και στο manual δεν έχει κάτι σχετικο με αυτό που θέμλουμε να κάνουμε με το δεύτερο bios μόνο τα βασικά. Επίσης ρεύμα δεν πρόλαβα να ανεβάσω, τα 1866 ανεβηκαν μονο με τον πολλαπλασιαστή από το 12 στα 14 μέσα από την εφαρμογή της Intel. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα στο πρώτο bios αφού ούτε μπουτάρει ούτε μπορώ να μπω σε αυτό απλά μου βγάζει debug error (A2). Έχω βγάλει σκληρούς μόνο με τον corsair gt και επίσης την κάρτα γραφικών, δουλεύω με την κάρτα του επεξεργαστή αλλα τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

To .exe δεν είναι το bios, αλλά το πρόγραμμα για να κάνεις flash το bios. Το bios στη περίπτωση σου είναι το "E7818IMS.170".

Βάλε σε usb το unzipped και το zip αρχείο (μπας και το διαβάζει έτσι) και επέλεξε το από τα tools του 2ρου bios. Αλλιώς τρέξε κάποιο dos και κάνε update με το .exe που έχει μέσα. Ψάξε οδηγίες πρώτα για οτιδήποτε command lines που μπορούν να χρειαστούν.

Link to comment
Share on other sites

Sorry η τελευταία είναι η 1.6 και την έχω κατεβάσει τρεις φορές (Z87 MPOWER / Z87 MPOWER SP (MS-7818) V1.6 BIOS Release) και το ζιπαρισμένο και το ξεζιπάριστο τα έχω στο usb αλλα δεν... Αν δλδ γίνει τελικά το update θα λειτουργήσει και το πρώτο bios;

Link to comment
Share on other sites

Τίποτα... πάλι σταματάει στο debug error (a2) είτε στο μπουτάρισμα είτε στο να μπώ στο bios.:(

Για να φλασαρεις το bios 1 πρέπει να είσαι και σε αυτό.

Αναβαθμίζοντας το 2 δεν περνάει και το 1

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπα και προηγουμένος στο πρώτο bios δεν μπορώ να μπώ αλλα ούτε και να κάνω το οτιδήποτε σταματάει στο debug error A2, τώρα ξανακάνω update to BIOS & ME μπας και...

Link to comment
Share on other sites

Για να φλασαρεις το bios 1 πρέπει να είσαι και σε αυτό.

Αναβαθμίζοντας το 2 δεν περνάει και το 1

Ενθυμούμενος την εποχή των θρυλικών (μονταρισμένων) abit NF7 + athlon xp mobile, ένας φίλος μου είχε πάθει ζημιά με το bios του και το σώσαμε κάνοντας hot swap (τότε μπορούσες να αφαιρέσεις το bios chip, καθώς δεν ήταν κολλημένο στο mobo.

Λοιπόν, προτείνω (με δικιά σου ευθύνη):

Να μπουτάρεις με το 2ο bios. Μετά το boot γυρνάς το dip switch στο 1ο bios. Θεωρητικά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα μια που το bios διαβάζεται μόνο στην εκκίνηση και πέραν τούτου δεν το χρησιμοποιεί ο Η/Υ σε καμία περίπτωση. Φλασάρεις το bios, ελπίζοντας ότι επειδή το dip switch θα είναι γυρισμένο στο 1ο (που είναι corrupted), θα φλασαριστεί αυτό.

ΥΓ. : Είσαι 100% σίγουρος ότι στο 1ο bios έχεις κάνει clear cmos σύμφωνα με τις οδηγίες στο manual;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.