Jump to content



Αναζήτηση Inkjet για εκτύπωση CD/DVD


psygreg

Recommended Posts

καλημέρα,

ψάχνω για Inkjet για εκτύπωση σε CD/DVD, που να μην έχει τσίπικη ποιότητα. επειδή δεν γνωρίζω από εκτυπωτές, καλοδεχούμενη οποιαδήποτε βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

έχεις δίκιο, παράλειψή μου.

βγάζω έξω τον Canon που είναι στα 70 ευρώ κι είναι ο πιο φθηνός (απ όσο μου έχουν πει) και πάω από 100 ευρώ και πάνω, μέχρι ένα 300άρι, κλιμακωτά όμως.

εννοώ πως σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός πως αν ένας εκτυπωτής κάνει 100 ευρώ π.χ. και τα μελάνια του τελειώνουν γρήγορα και είναι κι ακριβά, θα πάω σε πιο ακριβό εκτυπωτή με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα μελάνια σε συνδυασμό με την ποιότητα .

δηλαδή ένα μίγμα και τιμής εκτυπωτή αλλά και best buy συγκρητικά με τα μελάνια (κόστος-ποιότητα-διάρκεια ζωής) με κύριο στόχο εκτυπωση σε cd/dvd και κατόπιν αντιστοίχων covers (κάτι δηλαδή σαν τα CDr που βγάζουν τα περιοδικά)

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που προτείνω για οικονομική λύση είναι ένας έπσον προηγούμενης γενιάς, πχ R200/220/300/320.

Τα μελάνια που δέχεται μπορείς πλέον να τα βρεις πολύ οικονομικά (μη αυθεντικά) ενώ αν δεις ότι τυπώνεις πραγματικά πολύ τότε μπορείς άνετα και επίσης οικονομικά να κοτσάρεις δίπλα ένα CISS και να λύσεις το πρόβλημά σου για μήνες.

Η ποιότητα εκτύπωσης δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 8-10 χρόνια. Οι εταιρείες αλλάζουν τη σύσταση των μελανιών προσθέτωντας ίσως χρόνια αντοχής των χρωμάτων έναντι στον ήλιο ή την υγρασία(αυτό όμως που αληθινά παλεύουν είναι να ενημερώνουν τα τσιπάκια τους για να μην σπάνε!). Η πραγματική όμως ποιότητα εκτύπωσης ενός R200 είναι απλά αψεγάδιαστη.

Link to comment
Share on other sites

αφού όπως λες η ποιότητα δεν έχει αλλάξει εδώ και χρόνια, πια η διαφορά ενός 100 ευρώ με έναν στα 300 ευρώ? μόνο στην κατανάλωση μελανιών?

επίσης μιας και είπες Epson κάτι νέοι εκτυπωτές με Ink Tank System τι ρόλο βαράνε? καλύτεροι ή χειρότεροί από τον π.χ. R200?

με μία γρήγορη αναζήτηση στο skroutz βρήκα μόνο σειράς XP (για epson) κι L

Link to comment
Share on other sites

Η σειρά L είναι για πολλές εκτυπώσεις, όχι για 20-30 σελίδες το μήνα, για να μπορέσεις να κάνεις απόσβεση. Δεν παίρνει cartridges αλλά "χυμα" μελάνι σε μπουκάλι (χυμα = epson).

Από την σειρά αυτή μονο ο L800 (που είναι και φωτογραφικός με 5 μελάνια + μαυρο) τυπώνει σε cd/dvd αλλά κάνει 300+ Ευρώ. Αν τυπώνεις μεγάλο όγκο θα κάνεις απόσβεση μιας και τα μελάνια του (ακόμα και epson = pigment) στα μπουκάλια είναι πάμφθηνα σε σχέση με τα cartridges των 7~12ml.

http://www.epson.com.sg/epson_singapore/ink_tank_system_printers/product.page?product_name=Epson_L800

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν 2 δρόμοι εδώ.

Εϊτε βρίσκεις εκτυπωτή που να τυπώνει απευθείας επάνω στα cd/dvd αλλά θα δώσεις κάμποσα χρήματα.

Είτε αγοράζεις έναν απλό αλλά καλό και οικονομικό εκτυπωτή και μετά πέρνεις τα αυτοκόλλητα των cd/dvd που πωλούνται επάνω σε σελίδες Α4.

Τα τυπώνεις κανονικά σαν Α4 σελίδες, με το κατάλληλο πρόγραμμα βέβαια που θα σου κεντράρει την εκτύπωση και μετά τα κολλάς επάνω στα cd/dvd...

Link to comment
Share on other sites

@dpolal, για εκτύπωση απευθείας σε cd/dvd, αυτοκόλλητα και τέτοια τα έκανα παλιότερα και δεν βόλευε καθόλου!

[MENTION=4796]TifoziF1[/MENTION] , δηλαδή η ποιότητα αυτού του L800, με τον πιο φθηνό Epson για εκτυπώσεις τέτοιες (στο skroutz είδα πως είναι ένας XP600) είναι η ίδια?

Link to comment
Share on other sites

Ως κάτοχος του epson l355 της σειρά ink tank με τα δοχεία μελάνης, μπορώ να σου πω ότι έχω εκτυπώσει περίπου 500 σελίδες και τα μελάνια δεν έχουν κατέβει κάτω από το 1/5. Έχω δει και από φωτογράφο φωτογραφίες του L800 και είναι εκπληκτικές ακόμα και σε όλο το μέγεθος του Α4 χαρτιού. Σε cd/dvd δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει άλλα εκτός τα χρήματα της αγοράς τους κατά τα άλλα ξεχνάς ότι έχει μελάνια ....

Link to comment
Share on other sites

έριξα μία μάτιά στο site της Epson για το Ink Tank System. στην θεωρία το μόνο που κατάλαβα ήταν πως κερδίζεις σε ποσότητα. τώρα στην πράξη για να το λες κι εσυ που έχεις L σημαίνει πως ισχύει.

βέβαια σαν εκτυπωτής είναι κοντά στα 2 κατοστάρικα πιο ακριβός από τον πιο φθηνο epson, αλλά σε βάθος χρόνου δείχνει να κάνει καλύτερη απόσβεση με την λογική της κατανάλωσης.

+ ότι έχει καλύτερη ποιότητα απ' ότι μου λέτε.

Link to comment
Share on other sites

Το κόστος είναι ένα θέμα. Εγώ τον αγόρασα γιατί η κοπέλα μου είναι καθηγήτρια και εκτυπώνει πολλές σελίδες και ήθελα 4 φορές μελάνια τον χρόνο με έναν απλό injket. Το υπολόγισα και είδα ότι μου βγαίνει οικονομικότερος

Link to comment
Share on other sites

βέβαια σαν εκτυπωτής είναι κοντά στα 2 κατοστάρικα πιο ακριβός από τον πιο φθηνο epson, αλλά σε βάθος χρόνου δείχνει να κάνει καλύτερη απόσβεση με την λογική της κατανάλωσης.
Εξαρτάται από τον όγκο που θα εκτυπώνεις. τα 200Ε διαφοράς είναι λιγότερα από 5 σετ μελάνια. Αν με ένα σετ περνάς 1 χρόνο γιατί εκτυπώνεις περιστασιακά τότε δεν συμφeρει ο L. Διαφορετικά είναι μονόδρομος από την στιγμή που θές εκτύπωση σε CD/DVD. Τα αυτοκόλητα είναι απαράδεκτα, ξεκολάνε, χαλάνε και επειδή τα κολάς με το χέρι το μισό χιλιοστό λάθος που θα κάνεις στην κόληση (έκκεντρα) κάνει τα cd/dvd players να ακούγονται σαν "χαλασμένα" όταν διαβάζουν. ΤΑ ΜΙΣΩ !
Link to comment
Share on other sites

Έχω https://www.e-shop.gr/product?id=PER.407253

CANON PIXMA IP4500 τον αγόρασα πριν χρόνια, θα έχουν περάσει 5 και....

Κόστισε περίπου 100 ευρώ και ευτυχώς υπάρχουν μελάνια στο ebay και παίρνω 3 πεντάδες με 10,5 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Παλιος αλλα ο Px700 epson που εχω θα σε καλυπτε, εκτυπωνει πανω σε cd με πολυ καλα αποτελεσματα.

Στα 2000 σελιδες βεβαια επρεπε να μηδενισω το μετρητη για ink pads και να του κανω ενα καθαρισμα κατω στις κεφαλες (κατι οχι δυσκολο απο οτι βλεπω στο ιντερνετ) γιατι δεν εκτυπωνει χρωματα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.