Jump to content



UPS προβλημα


spH3RiCal

Recommended Posts

Εχω ενα παλιο φθηνο ups 1500VA που ομως με εχει βγαλει 7+ χρονια με μια αλλαγη μπαταριων. Το πρωι εγινε μια διακοπη 1-1.30 ωρα και οταν ξυπνησα τα βρηκα ολα κλειστα (λογικο, αν και ειχε πανω του περιπου 60W) αλλα και την ασφαλεια κατω. Αφου τη σηκωσα και το αναψα παλι παρατηρησα οτι δεν εδινε καθολου ρευμα παρα το οτι ηταν συνδεδεμενο κανονικα στην πριζα (καπου εκει που παλευα ξαναπεσε η ασφαλεια). Αυτη τη στιγμη τα εχω βαλει ολα σε πολυμπριζα (δουλευουν οκ) και το ups μονο του σε αλλη πριζα. Συμφωνα με τα λαμπακια του δειχνει οτι φορτιζει αλλα οι εξοδοι δε δινουν ρευμα καθολου (τις εχω δικιμασει και τις 6). Αν το βγαλω αποτην πριζα, πεθαινει ακαριαια.

Αν δεν επαιζε το θεμα με τις εξοδους θα ελεγα οτι ειναι προβλημα μπαταριων (ειναι και η ωρα τους πιστευω). Εχει κανεις καμια ιδεα? Μη παω να τις παρω τσαμπα δηλαδη..

Link to comment
Share on other sites

Τωρα που το σκεφτομαι, ξερει κανει αν η ασφαλεια ειναι πριν η μετα τη μπαταρια και την πλακετα?

Αρχισε να βαραει το beeper για overload, τη στιγμη που δεν εχει τιποτα πανω του.

Μαλλον μας αφηνει χρονους.

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως οι ασφάλειες είναι στην πίσω πλευρά , μπορείς να ελέγξεις αν κάηκε ή όχι . Αν είναι εσωτερική θα πρέπει να το ανοίξεις αφού όμως πρώτα αποσυνδέσεις τροφοδοσία και μπαταρίες.

Επειδή μου έτυχε μία τέτοια παρόμοια κατάσταση σε APC UPS , αν οι μπαταρίες δεν είναι εντάξει δεν περνά ένα πρώτο έλεγχο που κάνει το ίδιο το UPS και δεν εκκινεί. Ίσως φταίνε οι μπαταρίες σου (αποφορτισμένες με τάση μικρότερη από ένα όριο) και για το λόγο αυτό δεν δίνει ούτε έξοδο αλλά ούτε και ξεκινά την φόρτιση τους (ένδειξη overload χωρίς καν φορτίο).

Link to comment
Share on other sites

Οχι δεν εννοω που βρισκεται στο κουτι αλλα στο κυκλωμα :p Αν ειναι πριν την εξοδο και εχει καει τοτε λογικο να μη δινει ρευμα, αλλα αν ειναι στην εισοδο τοτε θα επρεπε να μη φορτιζει καν.

Πηρα καινουρια ασφαλεια, η μαμισια ηταν πορσελανη οποτε δε μπορουσα να ξερω αν ηταν καμενη η οχι.. Θα τη δοκιμασω και βλεπουμε.

Link to comment
Share on other sites

Οντως ναι, ηθελα το ρωτησω αυτο πριν παω να τις παρω. Νομιζα οτι ηταν amperes και δε μου εβγαιναν οι πραξεις.. Υποτιθεται οτι το ups δινει μεχρι 900w, με τις εν λογω μπαταριες θα ισχυει αυτο? Γενικα δε το εχω με τον τομεα :p

Link to comment
Share on other sites

Είναι 12V / 9Ah. Αν βάλεις μικρότερες με μεγάλο φορτίο μπορεί να μην σηκώνει και απλά να κλείνει. Σε μικρό φορτίο αν βάλεις μικρότερες (12V - 7Ah) τότε θα έχεις μικρότερη αυτονομία. Στο λέω γιατί οι 9άρες είναι τσιμπημένες σε σχέση με τις 7άρες.

Οι μπαταρίες θα σου βγουν κοντά στο 40άρι χωρίς μεταφορικά. Από κει και πέρα να εύχεσαι να μην έχει περαιτέρω βλάβη το UPS γιατί θα πάνε τζάμπα τα χρήματα.

Υ.Γ. το 1500άρι UPS κρατάει 2 normal PC άνετα. Τώρα ανάλογα πόσο πολύ ρεύμα τραβάς πέφτει και η αυτονομία. Τα 900W είναι η μέγιστη ισχύς που μπορεί να αποδόσει το UPS αλλά θα έχεις και την ελάχιστη αυτονομία εκεί. Η σχέση ισχύς που αποδίδει το UPS σε σχέση με αυτονομία κάθε άλλο παρά γραμμική είναι. Το δικό μου σε idle κατάσταση με μπαταρίες 2.5 χρόνων κρατάει κοντά στο 15 με 20λέπτο πάντως.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.