Jump to content



The Universim


racer

Recommended Posts

Ίσως μερικοί να έχετε δει δουλειές του Alex Koshelkov, του θεού του PS. Έχει βγάλει διάφορα "έργα", με πιο γνωστό το Luftbanza Airlines

Ο τύπος λοιπόν μια μέρα είχε μια ιδέα για ένα παιχνίδι και ζητούσε άτομα στο FB για να το προχωρήσουν. Απ' ό,τι φαίνεται το "The Universim" έχει προχωρήσει αρκετά και σήμερα ανέβηκε στο Kickstarter. Δεν είναι και πολύ του γούστου μου τέτοια παιχνίδια, αλλά ίσως αρέσει σε κάποιον από εσάς και θέλετε να βοηθήσετε με ένα pledge.

Kickstarter

Website

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους!

Αυτό κι αν είναι ευχάριστη έκπληξη!! Αναζήτησα για πλάκα το Universim σε κάποιο ελληνικό content και μου έβγαλε πρώτο πρώτο το TheLab.gr!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον racer για το post του :beer: σε αυτή τη φάση και η παραμικρή κίνηση βοηθάει πολύ :T:

Είμαι ένας από τους developers του παιχνιδιού και είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε πάνω σε αυτό και μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι η ομάδα αποτελείται από μερικούς πολύ ταλαντούχους ανθρώπους, πραγματικά πιστεύω ότι θα δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό!

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέρον Νίκο ([MENTION=32333]NickMoutsios[/MENTION]) που υπάρχει ένας έλληνας στην ομάδα ανάπτυξης. Θα ήθελες να μας πεις περισσότερα για το παιχνίδι αλλά και τους λόγους που αποφασίσατε να είναι DRM Free; Επίσης το DRM Free σημαίνει ότι μετά την beta στο Steam θα το βγάλετε από το Steam; Το λέω γιατί το Steam θεωρείται ως DRM

Link to comment
Share on other sites

Παντού υπάρχει ένας Έλληνας! :dance3:

Ο κυριότερος λόγος είναι το ότι θέλουμε να είμαστε ανεξάρτητοι. Όταν με το καλό βγει το παιχνίδι, θέλουμε ο παίκτης να δίνει ένα ποσό για το key του και αυτό ήτανε. Να μην υπάρχει κάποιος άλλος ενδιάμεσα (επίσης δεν θα υπάρχουν microtransactions). Όσο για το Steam έχεις δίκιο, θεωρείται DRM, αλλά εάν περάσουμε το greenlight, το παιχνίδι θα μπορείς να το αγοράσεις από εκεί, θα παίρνεις το key και μετά θα μπορείς να το τρέξεις χωρίς το Steam app. Ενδεικτικά, μια λίστα με DRM free Steam games:

List of DRM-free games - SteamWiki

[MENTION=4676]tragikos[/MENTION], τι θα ήθελες να μάθεις για το παιχνίδι; Σχώρα με είναι πολύ γενική η ερώτηση σου :meeting:

Link to comment
Share on other sites

Βασικά ένα "πλασάρισμα" των χαρακτηριστικών του παιχνιδιού θα ήθελα, γιατί δηλαδή να το αγοράσουμε/στηρίξουμε.

Αλλά αν θες συγκεκριμένες ερωτήσεις:

- Η λογική είναι ότι παίζουμε τους "θεούς" και κατευθύνουμε τον πολιτισμό μας αφήνοντας τον να πάρει τις αποφάσεις μόνος του;

- Το multiplayer πως το φαντάζεστε;

- Θα είναι endless στο single κομμάτι του ή θα φτάνεις σε κάποιο σημείο που θα θεωρείται ότι το τερμάτισες;

- Ο παίκτης θα έχει ένα πλανήτη υπό τον έλεγχο του;

- Με ποιο άλλο(α) παιχνίδι(α) θα το σύγκρινες

Link to comment
Share on other sites

Εμένα πάντως μου θυμίζει έναν συνδυασμό κλασικών God games όπως το Black & White με σύγχρονα RTS, όπως το Planetary Annihilation και το παραδοσιακό μοτίβο των 4x ή TBS όπως το Civilization.

Ό,τι έχω δει μέχρι στιγμής, με έχει κερδίσει και θα ήθελα να το είχα προλάβει στα $10 (early bird $15 tier). Μου αρέσει η σχετική αποστασιοποίηση και η διαχείριση απλά ορίζοντας στόχους για τους κατοίκους του πλανήτη και θεωρώ το multiplayer προαιρετικό για να απολαύσω το παιχνίδι.

Νομίζω όμως ότι για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι απαραίτητη η προσθήκη του Planet Editor, που μέχρι στιγμής απαιτεί την επίτευξη του κάπως μεγαλεπίβολου στόχου των $500000. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και ο στόχος να υπερκαλυφθεί!

Link to comment
Share on other sites

Εμένα μου άρεσε όλο το concept και ιδέα του παιχνιδιού και αν η τιμή του είναι σχετικά καλή θα τιμηθεί κάποια στιγμή !

εξηγώ για να μην παρεξηγούμε

Να πω ότι φέτος θα βγουν games με το τσουβάλι και είδη μερικά είναι στο πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός έχει ανέβει αρκετά δεν μπορούν να αγοραστούν άμεσα !

Δεν λέω καλά κάνουν αλλά για να τα παίξουμε όλα αυτά τα παιχνίδια και να τα ευχαριστηθούμε η μία μέρα πρέπει να διαρκεί όσο διαρκεί μια εβδομάδα δηλαδή 168 ώρες :blink: και αν φτάσουν γιατί μου κάτι μου λέει ότι δεν θα φτάνουν πάλι !

Έγινε επεξεργασία από ARMAGEDDON
Link to comment
Share on other sites

[MENTION=4676]tragikos[/MENTION] , σχεδόν όλα τα θέματα τα καλύπτει το script στο kickstarter page και το video. Φοβάμαι ότι αν προσπαθήσω να τα πω θα τα κάνω μαντάρα :happy2:

Το παιχνίδι θα είναι endless, θέλουμε να είναι replayable, κάθε φορά να σου προσφέρει και κάτι διαφορετικό.

Ο παίκτης θα μπορεί να επεκταθεί σε πολλούς πλανήτες όταν ο πολιτισμός του θα έχει αναπτυχθεί αρκετά.

Η ιδέα για τέτοιο game δεν είναι καινούρια, παιχνίδια σαν το Black and White, Spore κινούνται σε αυτόν τον τομέα.

[MENTION=22279]acct[/MENTION] αυτή η αποστασιοποίηση είναι ένας από τους στόχους μας. Θέλουμε ο παίκτης να ασχοληθεί με σημαντικές αποφάσεις για τον πολιτισμό του που θα κρίνει και την πορεία του.

[MENTION=14318]ARMAGEDDON[/MENTION] πόσο δίκιο έχεις, η μέρα ποια δεν φτάνει για τίποτα χεχε.

Link to comment
Share on other sites

Έκανα ένα θέμα και στο Steamgifts. (The Universim - Kickstarter). Το σίγουρο είναι όλο και θα μαζέψει κι από κει μερικές ψήφους στο Greenlight και μερικούς υποστηρικτές στο KS.

[MENTION=32333]NickMoutsios[/MENTION] Αν περάσει στο Steam, σκεφτείτε να κάνετε και καμιά κλήρωση για μερικά κλειδιά στο Steamgifts. Νομίζω ότι είναι καλή δημοσιότητα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μέχρι στιγμής είναι πολύ ενθαρρυντικά τα πράγματα. Αυτή τη στιγμή είμαστε 90K μακριά από το στόχο και έχουμε ακόμα 9 ημέρες. Θα δειξει.

Ακομα ομως και αν δεν καταφέρουμε να μαζέψουμε το ποσό, το development του παιχνιδιου θα συνεχιστει. Απλα θα καθυστερησει.

Το feedback και η στηριξη του κοσμου μεχρι στιγμης αποτελει ενα τεραστιο κινητρο απο μονο του για να συνεχισουμε! :T:

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=32333]NickMoutsios[/MENTION] μιας και έχω παρακολουθήσει το funding σε διάφορα projects θα έλεγα ότι δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά τα πράγματα. Συνήθως την πολλή κίνηση την έχει ένα project στις αρχές και αν απέχει 30% τόσο κοντά στο deadline δεν χρηματοδοτείται τελικά.

Εύχομαι όμως να χρηματοδοτηθείτε αλλά ακόμα και αν δεν πετύχετε να το βγάλετε. Θέλω αρκετά να ασχοληθώ μαζί του κάποια στιγμή (μετά το τεράστιο backlog μου).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 7 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.