Jump to content



Ανεμιστήρες για H110


Recommended Posts

Ψάχνω να βρω αθόρυβους και καλούς ανεμιστήρες για την H110 (ξέρουμε το γενικό θέμα με τις μαμά)

Είμαι ανάμεσα στα :

eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής

eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής

eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής

Ποιους από τους τρεις? και αν όχι κανέναν ποιόν προτείνετε.

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Αδερφέ.Καταρχήν να ξεκινήσουμε με το ότι οι ανεμιστήρες στις υδροψήξεις της corsair είναι το Α και Ω στο να αποδώσουν. Και αυτό γιατί δεν είναι και κανένα ψυγείο ανάλογο των castom.Πρόσφατα αγόρασα κι εγώ ανεμιστήρες για πιο ησυχία στο τέρμα των στροφών. Μόνο που για να είναι πιο ήσυχοι, έπρεπε να είναι και με λιγότερες στροφές.Πήρα λοιπόν με 1800 στροφές,αντίθετα με τους μαμά που ειναι 2500.(Στην Η100i).Οταν λοιπόν ο επεξεργαστής χρειάσθηκε να λειτουργήσει σε full load η θερμοκρασια ανεβηκε στους 90 βαθμους με τις 1800 στροφές. Με τους μαμά δεν ξεπερνάει τους 70 για την ίδια εργασία του επεξεργαστή.Ξαναεβαλα λοιπον τους corsair ανεμιστηρες και εχω το κεφαλι μου ήσυχο.Τώρα όποτε χρειάζετε να δουλέψουν τέρμα κάνω λίγο υπομονή, αλλά δεν ανησυχώ για τίποτα. Βέβαια η Η100i έχει το πρόγραμμα που τους ρυθμίζω από εκεί,ενώ η δική σου δεν το έχει.

Θα πρέπει λοιπόν να πάρεις ανεμιστηρες με 1500 στροφές και πάνω και με το ίδιο ή μεγαλύτερο 94CFM που έχουν οι δικοί της.

Στην θέση σου θα αγόραζα ένα fan control και θα τους ρύθμιζα από εκεί,στα γρήγορα και ανάλογα την ζήτηση στροφών.Σε idle τους εχω στις 870 περίπου.Εκτός και αν μου πεις ότι εσένα δεν θα πάει ποτέ πάνω απο idle ο επεξεργαστής σου οπότε και με 800 στροφές είσαι οκ.

Όπως και να γίνει όμως, οι δικοί της έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά,και βάση αυτών θα πρέπει να κινηθείς για να μην τους πληρώσεις τσάμπα και δεν κάνεις τίποτα όπως εγώ.

corsair.png

Link to comment
Share on other sites

Η ρύθμιση των στροφών γίνεται από το AI-suite 3 και τα ανάλογα fan profiles.

Εμένα δουλεύουν στις 500rpm με σχετικά δροσερό σπίτι και είμαι idle 40oC στα 4.5GHz ston 4770K max 80-83. Max εμένα πάει στις 1500 στροφές. Ακόμα και σε αυτές τις στροφές υπάρχει το κάτι ενοχλητικό...

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα απ' όλα να προσέξεις να είναι για στατική πίεση που χρειάζονται όλα τα ψυγεία και μετά τα υπόλοιπα.

Γιατί μπορεί πχ. να πάρεις fans για airflow που να είναι πολλές στροφές αλλά επειδή δεν τα πάνε καλά σε στατική πίεση, να δεις χειρότερα αποτελέσματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Δικη μου αποψη και επειδη τους εχω δουλεψει κιολας εαν δεν εχεις καποιο σοβαρο κιολας θεμα με το κιτρινο χρωμα τσιμπα αυτους eworld Ο κόσμος της ΠληροφορικήςΘεωρω οτι σε αυτην την τιμη ειναι οτι καλυτερο σε οτι αφορα το Static Pressure (3.12mmH2O) μιας και τους θες για Radiator αλλα εναλλακτικα ειναι και πολλοι καλοι σαν Case Fans λογω του υψηλου CFM 110.6 Σχετικα χαμηλες στροφες αφου εχουν 1600max Ησυχοι αφου εχουν επισης 26db και ειναι και PWM.Η επιλογη δικη σου φιλε μου :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.