Jump to content



Τρόποι αντιμετώπισης του Coil Whine στο σύστημα σας


Recommended Posts

Δοκιμάστε τα παρακάτω αν παρατηρήσετε coil whine στο σύστημα σας.

1. Αναβαθμίστε το bios της μητρικής σας

2. Στο BIOS κάντε ENABLE όλα τα energy savings modes, S4/S5, standby, etc.

3. Στο BIOS, απενεργοποιήστε την επιλογή Audio Always On (αν υπάρχει)

4. Στο VGA set up, απενεργοποιήστε το VSync.

5. Αν χρησιμοποιείται AMD APU (Accelerated Processing Unit), τότε αλλάξτε το "pending current" σε "constant current" με τιμή 1.2V.

Επίσης πολλές μητρικές έρχονται από το εργοστάσιο με την επιλογή ErP απενεργοποιημένη (ErP DISABLED) και αυτό μπορεί να κάνει το PSU να παράγει coil whine θόρυβο.

Επιπρόσθετα αρκετές μητρικές, κυρίως οικονομικά μοντέλα, χρησιμοποιούν VRMs (Voltage Regulation Modules) που δεν ενσωματώνουν τα κατάλληλα εξαρτήματα για τον περιορισμό του EMI και του ripple, οπότε αν ο χρήστης δοκιμάσει μια άλλη καλύτερη μητρική το coil whine μπορεί να εξαφανιστεί. Γιαυτό προτείνω πριν μπλέξει κάποιος με RMA κτλ. να δοκιμάζει το PSU του και σε άλλο σύστημα (που προφανώς δεν έχει coil whine με την παρούσα διαμόρφωση του) για να δει αν το πρόβλημα επιμένει.

Επίσης με τη χρήση δαχτυλιδιών φερρίτη στα +12V (EPS και PCIe) καθώς και στο 24 pin ATX καλώδιο μπορεί να καταπολεμηθεί το πρόβλημα του coil whine.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.