Jump to content



Νέοι εξελιγμένοι APU σύντομα από την AMD? 12 core A series APU?


yanni

Recommended Posts

Επειδή κάθε φήμη δεν είναι και είδηση, αλλά παρόλα αυτά κάποιες έχουν ενδιαφέρον, έστω και για κουτσομπολιό, απλά να γράψω εδώ για δύο ακόμα πραγματάκια που είδα πρόσφατα (πέρα από αυτά για την πιθανή χρήση HBM στους μελλοντικούς APU της AMD).

Πριν πάμε στα φρέσκα, πάμε σε ένα μπαγιάτικο.

Ήταν το διαφημιστικό της AMD για τα APUs πέρσι αν θυμάμαι καλά. Για τους Richland. Ρίξτε του μια ματιά έστω για το CGI.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=MQcjEA3it90]"Be Invincible" - YouTube[/ame]

Πάμε λοιπόν και στα φρέσκα

Έτσι αρχικά έχουμε το παρακάτω teaser της AMD

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=I7dReusG2aM]The Return: AMD CORE Evolution (Prologue) - YouTube[/ame]

Το εν λόγω βιντεάκι αναμένεται να έχει συνέχειες, μιας και αυτό εδώ είναι απλά ο πρόλογος. Τώρα, θα δούμε κανένα καινούριο APU, είναι απλά promotion για το HSA? Κάθε υπόθεση καλοδεχούμενη. Πάντως ο πυρήνας εδώ επιστρέφει αναβαθμισμένος σε σχέση με το πρώτο video, έχοντας πλέον κόκκινο αντί για άσπρο χρώμα, κάτι που σημαίνει ότι το gpu κομμάτι πλέον γίνεται ποιο σημαντικό (οι Radeon cores στο πρώτο video είναι στα κόκκινα) και εξοπλισμένος τόσο με το σπαθί όπως στο πρώτο video, όσο και με πολυβόλο, που είχαν οι Radeon cores στο πρώτο video.

Προσωπικά βλέπω ένα απλό HSA promotion για τους Kaveri και τίποτα άλλο.

Πέρα από το παραπάνω teaser έσκασε και η παρακάτω φωτογραφία από υποτιθέμενο διαφημιστικό υλικό της AMD

58e99c88-1264-11e4-bf64-12313d070a9d-large.jpeg

Τώρα αν είναι όντως διαφημιστικό της AMD και όχι κάποια τρολιά ή απλά κάποια προσπάθεια έκφρασης της επιθυμίας κάποιου(EDIT: OK, της AMD είναι, έχει ανέβει σε twitter λογαριασμό από στέλεχος της AMD https://twitter.com/SasaMarinkovic?original_referer=http%3A%2F%2Fwccftech.com%2Famd-12-core-aseries-apu-inbound%2F&tw_i=491925280475205632&tw_p=tweetembed), αναρωτιέμαι αν θα μπορούσαμε να δούμε πράγματι 12 Steamroller πυρήνες σε κάποια μελλοντική APU. Αλλά αυτό φαντάζομαι θα χρειαστεί και καινούριες μητρικές μιας και τα 95-100W που υποστηρίζουν οι υπάρχουσες επίσημα, δύσκολα φτάνουν για 12 πυρήνες με αξιοπρεπή συχνότητα λειτουργίας, αλλά ΚΑΙ υποθέτω 128 έστω επιπλέον Radeon cores, μιας και το φορτηγό γράφει Α-Series και είναι κόκκινο, οπότε μιλάμε για APU και όχι απλά CPU.

Αυτά τα κουτσομπολιά για αρχή.

Έγινε επεξεργασία από yanni
Link to comment
Share on other sites

Kαλό :) η τελευταία photo μάλλον δεν είναι απο την amd αλλά πιστεύω πως μέχρι το 15 θα έχουμε 12core cpu/apu :)

Είναι από την AMD. Μόλις το έμαθα και εγώ αυτό και έκανα edit στο αρχικό post.

Link to comment
Share on other sites

Απλά, να βγάλει 12 cpu cores (6 modules κ.τ.λ) και να τα πει και A series κιόλας και όχι FX ; :hmm:

Έτσι και αλλιώς το marketing department της AMD δεν περνά ούτε τις εξατάσεις πρωτοετών φοιτητών με τις βλακείες που κάνει κατά καιρούς. :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Απλά, να βγάλει 12 cpu cores (6 modules κ.τ.λ) και να τα πει και A series κιόλας και όχι FX ; :hmm:

Έτσι και αλλιώς το marketing department της AMD δεν περνά ούτε τις εξατάσεις πρωτοετών φοιτητών με τις βλακείες που κάνει κατά καιρούς. :tongue:

Το έχει ήδη κάνει στα laptops. Έχει βγάλει π.χ.τον FX 7600P. Δεδομένου ότι το ΑΜ3+ είναι EOL εδώ και πολύ καιρό, απλά όχι official, θα μπορούσε να περάσει την ονομασία FX ολοκληρωτικά στην FM2+ πλατφόρμα.

Όσον αφορά το τμήμα Marketing, εντάξει πάει στον πόλεμο εδώ και αρκετό καιρό με πιστόλι χειρός όταν οι άλλοι έχουν ήδη πολυβόλα και μπαζούκας. Στην Intel π.χ. αν βγουν και πουν "Ο Haswell είναι σαν μια ωραία κατακόκκινη ντομάτα" και πάλι θα πουλήσουν.

Μην βαλει 12 πυρηνες Jaguar και γελασει και το παρδαλο κατσικι :p

Puma+ :p το οποίο θα ήταν δυνατόν, αλλά εντάξει, είναι όντως αργοί πυρήνες ακόμα και σε σύγκριση με έναν πυρήνα Phenom II.

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά το τμήμα Marketing, εντάξει πάει στον πόλεμο εδώ και αρκετό καιρό με πιστόλι χειρός όταν οι άλλοι έχουν ήδη πολυβόλα και μπαζούκας. Στην Intel π.χ. αν βγουν και πουν "Ο Haswell είναι σαν μια ωραία κατακόκκινη ντομάτα" και πάλι θα πουλήσουν.

Πράγματι. Μεγαλυτερη ζημιά προκαλείς στο προϊόν σου όταν δημιουργείς προσδοκίες και στην πράξη διαψεύδονται. Το φιάσκο με τους bulldozer ήταν ένα τέτοιο παράδειγμα. Οι vishera ήταν μεν βελτιωμένοι αλλά όχι τόσο ώστε να ανατρέψουν το κλίμα απ ότι φάνηκε.

Link to comment
Share on other sites

Οι PUMA+ δεν ειναι αργοι πυρηνες απλα χρονισμενοι χαμηλα. Καπου στο 85% του PH II σε IPC ειναι και ξερουμε ποσο επαιρνε απο L3 ο PH II.

Μέχρι το 2016 θα μείνει το FM2+ socket

Σήμερα το 85% ενός Phenom II θεωρείται αργό. Αλλά εντάξει αυτοί οι πυρήνες έτσι και αλλιώς δεν σχεδιάστηκαν για maximum επιδόσεις. Τουλάχιστον δεν ακολουθάνε την λογική module.

Όσον αφορά το link, εχτές βγήκε αυτό προς τα έξω, αλλά δεν λέει κάτι το πραγματικά καινούριο. Το προφανές, ότι δεν θα δούμε DDR4 μνήμη στους AMD σύντομα (ποιος ο λόγος άλλωστε?), ότι θα μας κρατήσει παρέα το FM2+, επίσης μάλλον αναμενόμενο και καινούρια αρχιτεκτονική το 2016 που και αυτό νομίζω το ξέραμε από τα παλαιότερα roadmaps. Απλά το BitsnChips έκανε μια σούμα με τα γνωστά και τα ποιο πιθανά. Και βέβαια κανείς πλέον δεν ασχολείται με το ΑΜ3+. Εντελώς dead με λίγα λόγια.

Το μόνο που με απασχολεί είναι το πόσο καθυστερεί η AMD να βγάλει επιπλέον Kaveri προϊόντα στην desktop αγορά. Από τα 130€ και κάτω παίζουν ακόμα Trinity και Richland. Πόσα ακόμα έχουν απούλητα στις αποθήκες τους?

Link to comment
Share on other sites

Αμα ειδατε ανακοινωσε αυξηση η ιντελ. Αρα επεσε πεταιτερω η ΑMD. Η συμφωνια του 2012 με τη GLOFO περιλαμβανει συγκεκριμενο αριθμο wafers τα οποια στα καλυπτουν και με το παραπανω τη ζητηση γι αυτα.

Τα καλα ερχονται του χρονου με τον carrizo. Ετσι και αλλιως μια πρωιμη μορφη του XV ειναι ο kaveri στα 28nm . Του χρονου στα 20nm LHP ερχονται νεα φρουτα. Ηδη η AMD στο Software programme guide μιλαγε για GDDR5 και quad channel DDR3 αλλα στο FM2+ που να γινουν αυτα. Μεταξυ μας οταν εχεις 2.4Β xtors απο 1.3B στα 32nm κατι κρυβεις κει καποια πραγματα ειναι απλως απενεργοποιημενα και θα φανουν στον carrizo. Νομιζω ειχε πει η AMD οτι το 2015 θα φτασει την intel σε τεχνολογια. Και μη ξεχναμε οτι η AMD φτιαχνει και HBM memory και stack memory για τα APUs.

+iVRs

https://asc.llnl.gov/fastforward/AMD-FF.pdf

Link to comment
Share on other sites

Ποιο χειροπιαστές πληροφορίες για καινούρια μοντέλα από την AMD μέσα στο προσεχές διάστημα

AMD Readies Steamroller Based A4-7300, Athlon X4 860K / 840, Athlon X2 450 and FX-8370 For AM3+Processors For Q3 2014

FX-8370 για την ΑΜ3+ (πάλι Piledriver :slap: )

Athlon X4 860K, Athlon X4 840 και Athlon X2 450 (Steamroller) για το FM2+

A8-7600, A6-7400K και A4-7300, με τους δύο πρώτους να είναι Kaveri και τον τρίτο πιθανολογώ, σε αντίθεση με αρθρογράφο του wccftech, Richland rebrand.

Τέλος θα δούμε και τους Athlon X4 550 και Athlon X4 530 για το ΑΜ1. :o Πολύ χαίρομαι που το socket δεν γεννήθηκε και πέθανε την ίδια μέρα, αλλά βλέπει νέα μοντέλα για αυτό.

Όταν βγουν και επίσημα, θα ανέβουν σχετικά news. :fun:

(LOL. Με τρολάρει η AMD. Επίσημα διαθέσιμοι οι A10-7800, A8-7600K και A6-7400K από σήμερα)

Έγινε επεξεργασία από yanni
Link to comment
Share on other sites

Βασικά καθυστέρησε πολύ. Με μόνο του 7850Κ και 7700 στην αγορά δεν προμοτάρεις απολύτως τίποτα διότι αυτοί που σε αγοράζουν είναι ελάχιστοι.

Ελπίζω μόνο να μην έχουν κάνει όντως την βλακεία και ο 7300 είναι rebrand. Θα είναι για ντομάτες αν αρχίσουν τις ίδιες κοτσάνες που κάνουν στις gpus και στα apus. Εκεί άντε να πούμε ότι το κάνει και η Nvidia, εδώ είναι βλακεία, διότι η Intel δεν το κάνει οπότε αμέσως αμέσως δείχνεις ως απατεώνας στα μάτια του άλλου.

Link to comment
Share on other sites

860Κ και 8300, με τον δεύτερο νομίζω να είναι παλιά ιστορία (δεν ξέρω αν ήταν ΟΕΜ only).

Ο 860Κ πάντως θα έχει ενδιαφέρον απέναντι στον ξεκλείδωτο Pentium

AMD Announces the Athlon 860K and FX-8300 CPUs | techPowerUp

105a.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.