Jump to content

Αγορά Λαπτοπ έως 350ευρώ

mhche

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα θα ήθελα την βοήθεια σας για κάτι άπλο. Θέλω να πάρω ένα λάπτοπ μέχρι το πολύ πολύ 350ευρώ.

Το λαπτοπ προορίζεται γενικά για απλή χρήση αλλά και εν μέρη για κάποια παιχνίδια, κυρίως browser games,αλλά τίποτα ιδιαίτερα "βαρύ" και απο κανονικά παιχνίδια.

Μετά απο πολύ ψάξιμο έχω καταλήξει σε αυτά τα δύο, μιας και έχουν i3 με Intel HD4000 ο οποίος συνδιασμός πιστεύω καλύπτει τις εν λόγο απαιτήσεις. Έχω αποκλήσει ότι περιλαμβάνει τους AMD E-series αφού απ'ότι είδα δεν είναι για τέτοια χρήση παρά για πολύ απλή χρήση σαν subnetbook. Επίσης όσα λάπτοπ έχουν Intel dual core είτε pentium είτε celeron έχουν την Intel HD οπότε για να 'μαι σίγουρος πάω σε i3 και τα μόνα κατά την αποψή μου έως 350 που αξίζουν είναι αυτά.

HP 250 G2 (i3-3110M/4GB/500GB/FreeDOS) (F0Y85EA) | Skroutz.gr

Acer Aspire E1-570_33214G50MNKK (i3-3217U/4GB/500GB) | Skroutz.gr

Με το Acer καλύτερο νομίζω. Θα θελα την γνώμη σας για πιο απ'τα δύο ή για κάποια άλλη πρόταση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

[MENTION=14385]mhche[/MENTION]

windows σε ενδιαφερει να έχει; το πρωτο που εδωσες ειναι freedos.

acer και hp δε θα προτεινα λογο ποιοτητα κατασκευης και service.

Μπες skroutz και βαλε dell και lenovo.

στα 360-370 ευρω εχει:

Lenovo G500 με i3 3110 + HD4000 + 4GB RAM + Windows 8

Lenovo G505 με AMD QUAD + 8750m graphics + 6GB RAM + Windows 8

@mhche

windows σε ενδιαφερει να έχει; το πρωτο που εδωσες ειναι freedos.

Το ξέρω ναι και το δεύτερο έχει linux. Έτσι και αλλίως σε αυτά τα λεφτά με τέτοια χαρακτηριστικά με windows δεν υπάρχει. Οπότε δεν με ενδιαφέρει και τόσο.

Acer προτιμώ σχεδόν απόλυτα, απο δικά μου λάπτοπ acer δουλευούν φουλ εδώ και 5-6 χρόνια και το service τους ναι δεν είναι το καλύτερο αλλά με λίγη πίεση (εκ'πείρας) σε εξυπηρετούν μια χαρά.

Dell δεν θέλω και τον λόγο που είπες για τα άλλα δύο. Lenovo είναι ίσως τα καλύτερα αλλά και πάλι τα 350ευρώ είναι τα πάρα πολύ ούτε καν 360.

Σε ευχαριστώ πάντως.

3110M >> 3217U από επιδόσεις Intel Core i3 3217U vs 3110M

edit: υπάρχει και αυτό στα χρήματα που διαθέτεις ΜΕ λειτουργικο windows [ame=http://www.amazon.co.uk/Lenovo-G500-15-6-inch-Laptop-Integrated/dp/B00HR6U4DS]Lenovo G500 15.6-inch Laptop - Black (Intel Pentium 2020M 2.4GHz, 4GB RAM, 1TB HDD, Intel Integrated Graphics, Bluetooth, Camera, DVDRW, Windows 8.1 Home Premium)[/ame]

3110m vs Pentium 2020M : http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-2020M-vs-Intel-Core-i3-3110M

εγώ θα έπαιρνα το HP 250 g2

3110M >> 3217U από επιδόσεις Intel Core i3 3217U vs 3110M

edit: υπάρχει και αυτό στα χρήματα που διαθέτεις ΜΕ λειτουργικο windows Lenovo G500 15.6-inch Laptop - Black (Intel Pentium 2020M 2.4GHz, 4GB RAM, 1TB HDD, Intel Integrated Graphics, Bluetooth, Camera, DVDRW, Windows 8.1 Home Premium)

3110m vs Pentium 2020M : Intel Pentium 2020M vs Core i3 3110M

εγώ θα έπαιρνα το HP 250 g2

Για το g500 το σκεφτόμουν και εγώ αλλά η κάρτα γραφικών του είναι κατώτερη της hd4000 συν οτι η cpu είναι ελαφρώς χειρότερη. Πιο πολύ αυτό ήθελα να μάθω την σύγκριση του 3110 με τον 3217 γιατί διάβασα εδώ Intel Core i3 3217U Notebook Processor - NotebookCheck.net Tech

οτι ο 3217 είναι λίγο κατώτερος με του Core i5-2467M και έλεγα γιαυτό το Acer. Αλλά σύμφωνα με το λινκ σου ο 3110 είναι καλύτερος και αφού το hp έχει και χαμήλοτερη τιμή νομίζω πάμε καλύτερα σε αυτό.

Για το g500 το σκεφτόμουν και εγώ αλλά η κάρτα γραφικών του είναι κατώτερη της hd4000 συν οτι η cpu είναι ελαφρώς χειρότερη. Πιο πολύ αυτό ήθελα να μάθω την σύγκριση του 3110 με τον 3217 γιατί διάβασα εδώ Intel Core i3 3217U Notebook Processor - NotebookCheck.net Tech

οτι ο 3217 είναι λίγο κατώτερος με του Core i5-2467M και έλεγα γιαυτό το Acer. Αλλά σύμφωνα με το λινκ σου ο 3110 είναι καλύτερος και αφού το hp έχει και χαμήλοτερη τιμή νομίζω πάμε καλύτερα σε αυτό.

Εχεις δικα σου windows η θα πας με linux?

[MENTION=4796]TifoziF1[/MENTION] πως και προτεινεις το hp?

για τον 3110Μ !! Δεν υπάρχει φτηνότερο στην αγορά με τέτοιο επεξεργαστή. Είναι σφιχτό το budget όπως βλέπω.

για τον 3110Μ !! Δεν υπάρχει φτηνότερο στην αγορά με τέτοιο επεξεργαστή. Είναι σφιχτό το budget όπως βλέπω.

Αρκετά σφιχτό γιατί άμα αρχίσουμε θα πάμε στα 360 μετά στα 370 και φεύγουν τα 10άρικα :p

Το μόνο που με χαλάει στο HP και γενικά στα HP είναι η οθόνη τους, δεν ξέρω βέβαια αν είναι γενικό το πρόβλημα αλλά απο παλιό Hp που είχα είχε εμφανίσει καμμένα pixel πάνω στον 1μιση χρόνο και σιγά σιγά είχε αρχίσει να απλώνεται σε όλη την οθόνη. Πρόβλημα που δεν είχα σε Acer,Toshiba και Lenovo.

κοιτα, σε όλα τα φτηνά λάπτοπ με την "κλασική" 15.6" 1366χ768 είναι "ότι σου κάτσει" είτε dell είτε lenovo, toshiba, acer ή hp. Είναι panel του "κιλού". Προσωπικά τα θεωρώ α-πα-ρα-δε-κτα.

anyway με 40~60Euro αγοράζεις επέκταση εγγύησης από 1 σε 3 χρόνια Hewlett-Packard Electronic HP Care Pack U1PS4E ή http://skinflint.co.uk/eu/344377729 για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

κοιτα, σε όλα τα φτηνά λάπτοπ με την "κλασική" 15.6" 1366χ768 είναι "ότι σου κάτσει" είτε dell είτε lenovo, toshiba, acer ή hp. Είναι panel του "κιλού". Προσωπικά τα θεωρώ α-πα-ρα-δε-κτα.

anyway με 40~60Euro αγοράζεις επέκταση εγγύησης από 1 σε 3 χρόνια Hewlett-Packard Electronic HP Care Pack U1PS4E ή Skinflint Price Comparison EU για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Κατάλαβα έχεις δίκιο. Τις επεκτάσεις και τις εγγυήσεις τις θεωρώ λίγο έως πολύ απάτη μιας και έχουμε εγγύηση σε όλα 2 χρόνια βάση νόμου ΕΕ και νομίζω το έχω ξανασυζητήσει εδώ το συγκεκριμένο θέμα. Anyway ξεφεύγω.

Μόλις βρήκα και αυτό Notebook Lenovo Essential B590 (i3-3110M/4GB/500GB), Cos-Mos που είναι ακριβώς στο όριο του budget μου, με ίδια χαρακτηριστικά αλλά είναι Lenovo που τα θεωρώ λίγο ανώτερα. Τι λες αξίζει η διαφορά του με το HP να πάω σε αυτό;

νομιζω οτι σε αυτα τα χρηματα ειναι οτι καλυτερο μπορεις να πάρεις. Η οθονες ειναι οπως τα εξηγησε ο [MENTION=4796]TifoziF1[/MENTION] , απλα το lenovo εχει πολυ στιβαρο πληκτρολογιο (νομιζω ειναι ολα ιδια B590, G500,G510...)

με τα windows εχεις λύση; γιατι αυτο που εβαλες το lenovo δεν εχει. αυτο που σου εστειλα στην αρχη το G500 εχει +16ευρω και εχει και windows 8.

νομιζω οτι σε αυτα τα χρηματα ειναι οτι καλυτερο μπορεις να πάρεις. Η οθονες ειναι οπως τα εξηγησε ο @TifoziF1 , απλα το lenovo εχει πολυ στιβαρο πληκτρολογιο (νομιζω ειναι ολα ιδια B590, G500,G510...)

με τα windows εχεις λύση; γιατι αυτο που εβαλες το lenovo δεν εχει. αυτο που σου εστειλα στην αρχη το G500 εχει +16ευρω και εχει και windows 8.

Το λειτουργικό είναι το τελευταίο που με απασχολεί αφού μπορώ να προχωρήσω είτε με windows είτε με linux έχω λύσεις. Απλά αν στην τιμή περιλαμβάνει windows είναι ένα μικρό δωράκι, αν όχι δεν πειράζει. Και σε σχέση με το G500 μόνο τα windows είναι η διαφορά οπότε δεν υπάρχει λόγος για τα +16 που έτσι κι αλλιώς είναι πέρα των χρημάτων μου.

Όπως είναι μια ίδια διαφορά χρημάτων περίπου του Lenovo με το HP και γιαυτό το σκέφτομαι.

Κατάλαβα έχεις δίκιο. Τις επεκτάσεις και τις εγγυήσεις τις θεωρώ λίγο έως πολύ απάτη μιας και έχουμε εγγύηση σε όλα 2 χρόνια βάση νόμου ΕΕ και νομίζω το έχω ξανασυζητήσει εδώ το συγκεκριμένο θέμα. Anyway ξεφεύγω.

Μόλις βρήκα και αυτό Notebook Lenovo Essential B590 (i3-3110M/4GB/500GB), Cos-Mos που είναι ακριβώς στο όριο του budget μου, με ίδια χαρακτηριστικά αλλά είναι Lenovo που τα θεωρώ λίγο ανώτερα. Τι λες αξίζει η διαφορά του με το HP να πάω σε αυτό;

Ναι πήγαινε στο lenovo αν σε παίρνει οικονομικά. Στο HP δίνουν και τσάντα μεταφοράς δώρο. Msystems.gr - Προϊόντα - HP 250 G2 - i3-3110M FreeDOS + Δώρο Τσάντα Μεταφοράς
  • 2 weeks later...

Φίλε mhche καλημέρα,

τελικά πήρες το Lenovo? Σκέφτομαι να το πάρω και εγώ και με ανησύχησαν κάποια πράγματα που είδα σχετικά με δυσκολία στη συμβατότητα μεταξύ λειτουργικών και τμημάτων του laptop. Τελικά τι OS του πέρασες εσύ;

Ευχαριστώ προκαταβολικά :T:

Φίλε mhche καλημέρα,

τελικά πήρες το Lenovo? Σκέφτομαι να το πάρω και εγώ και με ανησύχησαν κάποια πράγματα που είδα σχετικά με δυσκολία στη συμβατότητα μεταξύ λειτουργικών και τμημάτων του laptop. Τελικά τι OS του πέρασες εσύ;

Μπορεις να γίνεις πιο συγκεκριμενος στο

"μεταξύ λειτουργικών και τμημάτων του laptop"
Μπορεις να γίνεις πιο συγκεκριμενος στο

Κάπου διάβασα ότι υπήρχαν θέματα με το Wi-Fi παρά την εγκατάσταση των drivers και κυρίως αυτό που με ανησύχησε περισσότερο ήταν αυτό

Σε αυτά τα χρήματα θα πρότεινα ένα μεταχειρισμένο/refurbished επαγγελματικό dell με i3/i5 με 2 χρόνια εγγύηση. Είναι σαν να παίρνεις καινούριο Fiat/Hyundai ή να επιλέγεις μεταχειρισμένη Mercedes/Bmw. Εγώ προσωπικά θα διάλεγα το δεύτερο, πέραν του ότι θα είναι κορυφαίο ποιοτικά (καμιά σχέση με την φθηνιάρικη πλαστικούρα που αναφέρεται πιο πάνω) θα έχει τις ίδιες ή ακόμη και καλύτερες επιδόσεις.

Ένα δεύτερο τιτάνιο πλεονέκτημα είναι ότι το μεταχειρισμένο θα είναι έτοιμο στημένο με Windows 7 ενώ με το άλλο θα δεινοπαθήσεις με Win 8 ή στην καλύτερη θα πρέπει να το σετάρεις μόνος σου.

Φίλε mhche καλημέρα,

Καλησπέρα @Anthipofylarxos τελικά ναι το πήρα το Lenovo. Και μπορώ να πω για ακόμη μια φορά πως όσο πάει και εκτιμώ περισσότερο τους Κινέζους :p

Του πέρασα τα 8.1 δουλευούν μια χαρά και μην σε ανησυχούν καθόλου drivers,κλπ χωρίς να χρειαστεί να περάσεις τίποτα manual αφού αξιώθηκαν εκεί στη Microsoft να δουλέψουν λίγο στον πυρήνα των 8. Το πρόβλημα με το wifi το χα συναντήσει και εγώ σε άλλα μηχανήματα με τα 8, με τα 8.1 δεν το χω ξαναδεί οπότε πιστεύω έχει λυθεί. Απο κει και πέρα πέρασα κανονικά και τους drivers απ' την Lenovo και δεν έχω κανένα θέμα μέχρι στιγμής.

Όσον αφορά το θέμα που έχεις βάλει με τα Ubuntu δεν μπορώ να σου πω κάτι σίγουρα μιας και δεν το χω δοκιμάσει. Βέβαια αν δεις το θέμα έχει ημερομηνία 05-18-2013 που σημαίνει οτι έχει το παλιό BIOS, επίσης δεν ξέρω αν είχε το Β590 με τον Celeron και όχι με τον i3.

Όσο για αυτό που λέει ο [MENTION=1401]SirGeorge[/MENTION] διαφωνώ και δεν βλέπω κανένα πλεονέκτημα, πολύ περισσότερο τιτάνιο, το να χεις ένα μηχάνημα έτοιμο "στημένο" με 7 απ' το να το σετάρεις μόνος σου απ'την αρχή. Εϊναι κάτι πανεύκολο και δεν νομίζω ειδικά εδώ μέσα να υπάρχει κάποιος που να μην ξέρει να περάσει Windows σε έναν υπολογιστή.

Για την φθηνιάρικη πλαστικούρα τώρα, για μένα δεν είναι πρόβλημα αφού τα περισσότερα low-end και office laptop's είναι φτιαγμένα απ' αυτή την πλαστικούρα.

Κάπου διάβασα ότι υπήρχαν θέματα με το Wi-Fi παρά την εγκατάσταση των drivers και κυρίως αυτό που με ανησύχησε περισσότερο ήταν αυτό

Δεν υπάρχει κάτι να σε ανυσηχεί.Μεμονομένο περιστατικό θα το έλεγα. Με το wifi το μονο οτι συνδεεται μεχρι 150Mbps. Aλλα δε νομιζω σε αυτα τα λεφτα να βρεις κάτι καλύτερο.

Σε αυτά τα χρήματα θα πρότεινα ένα μεταχειρισμένο/refurbished επαγγελματικό dell με i3/i5 με 2 χρόνια εγγύηση. Είναι σαν να παίρνεις καινούριο Fiat/Hyundai ή να επιλέγεις μεταχειρισμένη Mercedes/Bmw. Εγώ προσωπικά θα διάλεγα το δεύτερο, πέραν του ότι θα είναι κορυφαίο ποιοτικά (καμιά σχέση με την φθηνιάρικη πλαστικούρα που αναφέρεται πιο πάνω) θα έχει τις ίδιες ή ακόμη και καλύτερες επιδόσεις.

Ένα δεύτερο τιτάνιο πλεονέκτημα είναι ότι το μεταχειρισμένο θα είναι έτοιμο στημένο με Windows 7 ενώ με το άλλο θα δεινοπαθήσεις με Win 8 ή στην καλύτερη θα πρέπει να το σετάρεις μόνος σου.

Συμφωνω εν μέρη στο σκεπτικό αλλα σε αυτα τα λεφτα τα lenovo προσωπικά τα βλέπω ως την καλύτερη λύση. Με 500 ευρώ πήρα το G510 με 4700QM, 8750m,sshd και κυρίως πολυ καλο πληκτρολογιο οπου τα πλαστικα ειναι απο τα καλυτερα θα έλεγα (δε βουλιάζει). Τωρα αν βρεθει refeb xps με quad σε καμια καλη τιμή συμφωνω δε συγκρινεται. Οσο για τα windows τι να πώ...εχω δει αρκετους να θεωρουν τα 8 ως καινοτομια..(δε συμφωνω αλλα ειναι προτιμηση καθενως)

Καλησπέρα @Anthipofylarxos τελικά ναι το πήρα το Lenovo. Και μπορώ να πω για ακόμη μια φορά πως όσο πάει και εκτιμώ περισσότερο τους Κινέζους :p

Του πέρασα τα 8.1 δουλευούν μια χαρά και μην σε ανησυχούν καθόλου drivers,κλπ χωρίς να χρειαστεί να περάσεις τίποτα manual αφού αξιώθηκαν εκεί στη Microsoft να δουλέψουν λίγο στον πυρήνα των 8. Το πρόβλημα με το wifi το χα συναντήσει και εγώ σε άλλα μηχανήματα με τα 8, με τα 8.1 δεν το χω ξαναδεί οπότε πιστεύω έχει λυθεί. Απο κει και πέρα πέρασα κανονικά και τους drivers απ' την Lenovo και δεν έχω κανένα θέμα μέχρι στιγμής.

Όσον αφορά το θέμα που έχεις βάλει με τα Ubuntu δεν μπορώ να σου πω κάτι σίγουρα μιας και δεν το χω δοκιμάσει. Βέβαια αν δεις το θέμα έχει ημερομηνία 05-18-2013 που σημαίνει οτι έχει το παλιό BIOS, επίσης δεν ξέρω αν είχε το Β590 με τον Celeron και όχι με τον i3.

Όσο για αυτό που λέει ο [MENTION=1401]SirGeorge[/MENTION] διαφωνώ και δεν βλέπω κανένα πλεονέκτημα, πολύ περισσότερο τιτάνιο, το να χεις ένα μηχάνημα έτοιμο "στημένο" με 7 απ' το να το σετάρεις μόνος σου απ'την αρχή. Εϊναι κάτι πανεύκολο και δεν νομίζω ειδικά εδώ μέσα να υπάρχει κάποιος που να μην ξέρει να περάσει Windows σε έναν υπολογιστή.

Για την φθηνιάρικη πλαστικούρα τώρα, για μένα δεν είναι πρόβλημα αφού τα περισσότερα low-end και office laptop's είναι φτιαγμένα απ' αυτή την πλαστικούρα.

:yes4:

Καλημέρα σε όλους

Τελικά το πήρα το Β590 και όλα φαίνονται οκ. Αθόρυβο (μεγάλο προσόν), αρκετά ικανοποιητικη κατασκευή για την τιμή του, τα πάντα δούλεψαν σωστά όταν πέρασα τους drivers (για Windows 7 64bit). Στα λιγότερο θετικά ή οθόνη που μαρτυράει ότι πρόκειται για φθηνό λαπτοπ και το πληκτρολόγιο που παρά την μέτριο - καλή κατασκευή προσπάθησαν να στριμώξουν κ αριθμητικό μαζί.

Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημενος... Ίσως στο μέλλον βάλω και ένα ssd γιατί φαίνεται να το ζητάει ( αν και δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί στους γονείς μου για τους οποίους και προορίζεται).

Με την εγγύηση η Lenovo επιμένει στο 1 χρόνο. Τελικά ισχύουν τα 2 μέσω ΕΕ που λέγεται;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.