Jump to content



Asus r9 290 oc και το γνωστό πρόβλημα με Black screen


Recommended Posts

Καλημέρα! Έγινα και εγώ κάτοχος μίας r9 290 πριν λίγες μέρες και έχοντας περασμένους στο σύστημα μου τους 14.4 άλλαξα την 280x με την 290 και το μόνο που πήρα ενώ μπουταρε κανονικά το σύστημα ήταν μια μαύρη οθόνη μετά το logo των win 7. Αρχικά νόμιζα ότι ήταν κάποιο κόλλημα οπότε έκανα φορματ αλλά πάλι τα ίδια με φρέσκια εγκατάσταση. Διαβάζοντας στο ίντερνετ είδα ότι το πρόβλημα είναι εδώ και κάνα δίμηνο γνωστό αλλά πλέον έχουν αρχίσει και έχουν το ίδιο θέμα και κάρτες όπως 280 270. Έκανα αναβάθμιση στο τελευταίο bios αλλά πάλι τίποτα. Έχει κανείς παρόμοιο πρόβλημα το οποίο να έχει λύσει? Και αν ναι πως. Ευχαριστώ προκαταβολικα

Link to comment
Share on other sites

Με ubuntu live cd τι γίνεται Σώτο; Έχεις αποκλείσει ότι είναι θέμα της κάρτας;

ΕΝΤΙΤ: Η κάρτα έχει dual bios με διαφοροποιημένα ρολόγια, έτσι; Έχεις δοκιμάσει και τα δύο να φανταστώ, ε;

Έγινε επεξεργασία από Trexx
Link to comment
Share on other sites

Θέμα drivers bios είναι όπως αναφέρουν στο ίντερνετ. Φαντάσου ότι τώρα είμαι με standard vga drivers και όλα δουλεύουν άψογα. Απλά το θέμα δημιουργείτε όταν κάνεις εγκατάσταση τον catalyst. Γράφω από το κινητο τώρα για να σου στείλω να δεις τι γράφουν στα φόρουμ της AMD που όλοι κράζουν

Link to comment
Share on other sites

Όλα δοκιμασμενα beta drivers και κανονικοί. Και φλασαρισμενα τα 2 bios που έχει στην σελίδα η Asus και απλά δεν κινείται τίποτα ?. Λύση στο ίντερνετ δεν βρίσκω. Δεν πιστεύω ότι η αλλαγή - πειραματισμος του bios από uefi σε legacy θα βοηθήσει που λενε μερικοί. Άσε που δεν βρίσκω το λόγο να πειραματιστώ για κάτι που πρέπει να παίζει κανονικά ?έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο η AMD μου φαίνεται. Το κουλό είναι ότι όλοι οι drivers δουλεύουν κανονικά με 5450 του 30 ευρου

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε και στο άλλο pci-e slot και αν συνεχίζει το ίδιο, την επιστρέφεις στο κατάστημα για έλεγχο και αντικατάσταση, απ'την στιγμή που έχεις δοκιμάσει αυτά που αναφέρεις.

Τέλος πήρες ένα προϊόν το οποίο με το που έβαλες τους οδηγούς έπρεπε να δουλεύει, νομίζω δεν χρειάζεται να πειραματίζεσαι άλλο όπως λες και ο ίδιος.

Επιστροφή και αντικατάσταση (με κάποια nvidia).

Link to comment
Share on other sites

Asus ειπαμε ειναι η καρτουλα ε?

Σε περιπτωση που την πας για RMA λοιπον, θα πας στο καταστημα και θα την βγαλεις εκει φωτογραφιες, στις οποιες θα φαινετε οτι η καρτουλα δεν εχει καμια physical ζημια. Επισης ζητα και απο τον υπαλληλο ή καποιον υπευθυνο του καταστηματως να σου υπογραψει σε ενα χαρτι οτι την παρεδωσες στο καταστημα χωρις να εχει υπαρχει καμια ζημεια.

Θα μου πεις τωρα γιατι στα λεω ολα αυτα? Κανε μια γυρα στο internet και δες τι καραγκιοζιλικια κανει η ASUS για να βγαζει τα προϊοντα εκτος εγγυησης.

Link to comment
Share on other sites

Asus ειπαμε ειναι η καρτουλα ε?

Σε περιπτωση που την πας για RMA λοιπον, θα πας στο καταστημα θα την βγαλεις φωτογραφιες στις οποιες θα φαινετε οτι η καρτουλα δεν εχει καμια physical ζημια, και θα ζητησεις και απο τον υπαλληλο ή υπευθυνο του καταστηματως να σου υπογραψει σε ενα χαρτι οτι παρεδωσες την καρτα στο καταστημα χωρις καμια φυσικη ζημεια.

Θα μου πεις τωρα γιατι στα λεω ολα αυτα? Κανε μια γυρα στο internet και δες τι καραγκιοζιλικια κανει η ASUS για να βγαζει τα προϊοντα εκτος εγγυησης.

Καλά τα λες, αλλά έχει εμπειρία από (τρεις; ) sabertooth ο νέος οπότε είναι ενήμερος. :hehe:

Link to comment
Share on other sites

εγω παντως με την asus 680 dcii top που δουλευε core 1254 μαμα,ηταν αψογη σε ολα, κρυα,αθορυβη,απολυτα ευχαριστημενος(απο τις καλυτερες υλοποιησεις που περασαν απο τα χερια μου)..... και απο oc 1350+ .....τωρα τι γινεται με τις ΑΤΙ δεν ξερω :p

Έγινε επεξεργασία από kyr..
Link to comment
Share on other sites

Δεν παίζει ρόλο πιστεύω το τι μάρκα είναι μιας και στο ίντερνετ υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις με κάρτες από όλες σχεδόν τις εταιρίες. Από την asus συγκεκριμένα πέραν της sabertooth με την προβληματική παρτίδα σε κάρτα ήχου και τώρα την 290 προερχόμενος από 280x dcu2 δεν είχα θέμα πότε. Τεσπα έγινε rma και με μια μικρή διαφορά πήγα σε 780 καθώς και κάρτα δεν υπάρχει πλέον και αφετέρου δεν ήθελα να το παίξω κορόνα γράμματα ξανά

Link to comment
Share on other sites

Κλασσική περίπτωση βλάβης.

Πριν εγκαταστήσεις τους drivers της κάρτας σου, απ' τη διαχείριση συσκευών απενεργοποίησε (ΠΡΟΣΟΧΗ, όχι κατάργηση γιατί στο επόμενο boot θα γίνει αυτόματα install) την ενσωματωμένη gpu του επεξεργαστή.

capture1.jpg

Μετά βάλε τους drivers της AMD ΚΑΙ done :whistle2:

Edit τώρα είδα ότι την έδωσες, απλά να υπάρχει για επόμενους.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.