Jump to content



Πρόβλημα με server..άνοιγμα Ports/παράκαμψη proxy;


Fandom

Recommended Posts

Παιδιά τις τελευταίες μέρες άλλαξαν τις ρυθμίσεις εδώ στο uni και έβαλαν όλα τα pc να περνάνε μέσα απο κεντρικό server με proxy και έκλεισαν όλα τα ports...αποτέλεσμα, τίποτα εκτός του explorer να μή δουλεύει...ούτε καν η Opera ή ο Firefox.

Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι κάποιο πρόγραμμα ή κάποιος τρόπος να παρακάμψω το proxy/να ανοίξω τα ports ώστε να γίνονται downloads μέσω Azureus/Abc/DC++ κλπ...

Όποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

(να προσθέσω ότι το λειτουργικό εδώ είναι windows 2000 server)

Link to comment
Share on other sites

Η Opera και ο Firefox δεν παίζουν λόγω ports αλλά γιατί έχουν δική τους ρύθμιση για proxy που πρέπει να τη βάλεις με το χέρι.

Το proxy αν δεν είσαι admin στο server δεν παρακάμπτεται, γιατί κάποιο firewall προφανώς κόβει όλα τα ports εκτός από αυτό που ακούει ο proxy και ίσως κάποιο rdesktop, αλλά από συγκεκριμένο μηχάνημα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από trendy

Το proxy αν δεν είσαι admin στο server δεν παρακάμπτεται,

Λυπαμαι αλλα κανεις λαθος. Παρακαμπτεται και αρκετα ευκολα μαλιστα...

Κανε ενα search στο google και ολο και καποιο util θα βρεις.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από jax7480

Λυπαμαι αλλα κανεις λαθος. Παρακαμπτεται και αρκετα ευκολα μαλιστα...

Κανε ενα search στο google και ολο και καποιο util θα βρεις.

Παρακάμπτεται μεν αλλά πώς; Στήνοντας έναν άλλο server που θα περνάς όλη σου την κίνηση σε http port. Αυτό προϋποθέτει ότι έχεις σε κάποιο άλλο μηχάνημα administrator priviledges κάτι που δε νομίζω να έχει ο συγκεκριμένος, αλλιώς θα καθόταν σε αυτό και όχι σε μηχανήματα του εργαστηρίου του. Επίσης μπορεί να γίνει παρακάμπτοντας το gateway, κάτι που όμως προϋποθέτει ότι έχεις ένα πρόγραμμα που τρέχει στον υπολογιστή σου και ακούει τα proxy requests και τα προωθεί σε κάποιον άλλο gateway ο οποίος δεν είναι κλειστός με proxy. Σε αυτό η προϋπόθεση είναι να υπάρχει εναλλακτικό gateway (στο πανεπιστήμιο κρήτης έχουμε layer 2 switching σε ένα μεγάλο κομμάτι του) το οποίο και να γνωρίζεις ;)

Τέλος σκέψου ότι αν τα καταφέρεις όλα αυτά είσαι εύκολος στόχος για κάποιον που τσεκάρει την κίνηση, καθώς με απλό http δύσκολα θα κάνεις τρελή κίνηση της τάξης των GB.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.