Jump to content



Περί αναβάθμισης ο λόγος


Recommended Posts

Καλημέρα στο forum,

μετά από 6+ χρόνια που το pc της υπογραφής με υπηρετεί καθημερινά

είναι καιρός για μία ολική αναβάθμιση....

στόχοι του νέου build μικρότερος χώρος από το midi κουτί μου και να είναι σχετικά ήσυχο(εντάξει δεν θα πάω σε fanless build αλλά να μην είναι λες και έχω κινητήρα jet δίπλα μου)

Ο υπολογιστής θα χρησιμοποιηθεί για 1080p(μπορεί και 1440p) gaming και εφαρμογές autocad/matlab(σχολή γαρ)

οπότε μία πρώτη σκέψη είναι η εξής

1)Κουτί

Πάω κατά 99% για bitfenix phenom m (γνωρίζω τις ιδιαιτερότητές του,ιδιαίτερο το ανάποδο στήσιμο αλλά πραγματικά με βολεύει παραπάνω στον χώρο που έχω)

Είμαι βέβαια ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις σε παρόμοιο μέγεθος

2)hdd-ssd

Θα παραμείνει ο sammy 830 256gb και θα δώ τι άλλο θα μπεί (τώρα έχω 1 500gb 2.5inch hdd και οι ανάγκες μου για χώρο καλύπτονται)

3)Cpu

λέω για i5 4690k

4)Motherboard

Όχι ιδιαίτερα πολλές οι επιλογές σε m-atx(μιλάμε αποκλειστικά για z chipset)

καλή περίπτωση φαίνεται η gryphon της asus (αν και δεν μπορώ να βρω ελλάδα της z97 έκδοσή της δίχως την έξτρα πλαστικούρα και τα έξτρα ευρώ που συνεπάγεται)

Ανοιχτός και σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση(max 130 euro)

6)Cpu cooler

Έχω καταλήξει στην long live the air cooling king CRYORIG R1 ULTIMATE

5) Ram

μάλλον 16gb μπορεί να πάω σε 8 αν δεν βγαίνω οικονομικά(συμβατές με το cooler βρίκα της hyper x fury/savage , corsair vengeance lp , adata xpg v1)

Συχνότητα δεν με ενδιαφέρει τρελά (αλλά προφανώς αν πχ η 1866mhz είναι στα ίδια με μια 2400mhz δεν τίθεται θέμα ερώτησης)

6)PSU

(semi)-modular θα είναι στα ~100-110 ευρώ (500-650 watts minimum gold efficiency)

7)Gpu

το δύσκολο ερώτημα της ημέρας...

μάλλων θα περιμένω τις γιορτές για να δω τις νέες nvidia

αλλιώς μάλλον used r9 290 και αγοράζω μετά έξτρα cooler(αν είναι reference η r9)

8)sound card

θα συνεχίσω την πορεία μου με την x-fi titanium που έχω(βέβαια θα δώσω μία ευκαιρεία στην εκάστοτε on board να δω τί κάνει)

Peripherals

θα συνεχίσουν να με συνοδεύουν τα trigger-z / sentinel advance 2 /superlux hd668b και οι 2 οθόνες μου (μπορεί μία να την αλλάξω σε ips)

Αυτά προς το παρόν

Απόψεις??

Διαφωνίες??

Προτάσεις??

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Link to comment
Share on other sites

bitfenix phenom m + CRYORIG R1 ULTIMATE το έχεις τσεκάρει?

δεν θα χωρέσει.

Θέλεις να είνα ήσυχο, να έχεις μικρό κουτί, R290 επιπέδου vga και δίνεις 200e-220e για mb + cooler τούβλο που θα κλείνει όλο το airflow από τα υπόλοιπα εκεί μέσα για να κλοκαρεις τον i5? λάθος το πας νομίζω

αν κόψεις απο mb/cooler και πας σε στοκ i7 (+ ένα μικρότερο και αθόρυβο cooler ) θα είναι πολυ καλύτερα απο επιδοσεις/θόρυβο. Θα μπορεί να αναπνεει και η VGA και δεν θα ανεβάζει στροφές -> περισσότερος θόρυβος.

Έγινε επεξεργασία από Dem
Link to comment
Share on other sites

Αφού θα δώσεις που θα δώσεις τόσα χρήματα, κάνε το καλύτερο που μπορείς. Μπορείς να εξοικονομήσεις κάποια χρήματα κάνοντας κάποιες επιλογές λίγο διαφορετικές και να βάλεις τον 4790Κ. Υποθέτω, βλέποντας και την ψύκτρα, ότι είσαι αποφασισμένος για oc. Θα σε βοηθήσει κάπως στο Matlab αλλά και στα αρχιτεκτονικά, αν κάνεις συχνά rendering.

Μια σύνθεση για αρχή:

1. Κουτί: Πέρα από το Prodigy Phenom M που κοιτάς, mini και πολύ ήσυχο είναι αυτό https://www.skroutz.gr/s/352077/Fractal-Design-Define-Mini.html. Αν θέλεις κυβοειδές δες και αυτό https://www.skroutz.gr/s/4211200/Aerocool-DS-Cube-Black-Edition.html. Είσαι στα 85-95€. Αλλά, δεν νομίζω να είσαι ΟΚ για oc. Θέλεις επιλογές με καλύτερο airflow.

2. Μητρική: Εκτός από την Gryphon δες και αυτήν https://www.skroutz.gr/s/5011880/Asrock-Z97M-OC-Formula.html. Καλές επιλογές σε mATX για oc δεν υπάρχουν πολλές.

3. Επεξεργαστής: Για μένα δες τον 4790Κ. Ο 4690Κ για την χρήση που κάνεις δεν έχει νόημα. Περισσότερο θα σου ταίριαζε ένας 4790 σκέτος, αλλά αν θέλεις οc με το budget που διαθέτεις μπορείς, άρα γιατί όχι.

4. Μνήμη δεν νομίζω να χρειαστείς 16gb. To Matlab θέλει 1-2gb ανά φυσικό πυρήνα, οπότε με 8gb για αρχή είσαι ΟΚ. Δες αυτές https://www.skroutz.gr/s/3394605/G-Skill-Ares-8GB-DDR3-2133MHz-F3-2133C10D-8GAB.html για να μην έχεις θέμα με την ψύκτρα.

5. Τροφοδοτικό: BE QUIET! POWER ZONE 650W - ή http://www.e-shop.gr/coolermaster-v650s-650w-80-gold-psu-rs-650-amaa-g1-p-PER.811716 για golden.

Από drives νομίζω ότι είσαι ΟΚ προς το παρόν. Για κάρτα γραφικών περίμενε λίγες μέρες να εμφανιστούν οι 9** της Nvidia, για να δείς τιμές και τα πρώτα reviews, είναι η γνώμη μου.

Για ψύκτρα τσέκαρέ το αν χωράει γιατί είναι τεράστια σε ύψος.

Edit: Μόνο το Aerocool DS Cube χωράει την ψύκτρα (και το Phenom την χωράει, έχει μέγιστο 175mm). Το Prodigy και το Fractal Mini έχουν μέγιστο επιτρεπόμενο 160mm.

Έγινε επεξεργασία από pnick
Νύστα...
Link to comment
Share on other sites

η r1 χωράει στο phenom/prodigy αν δεν βάλεις την κάθετη βάση που έχει το κουτι για τους hdd 3.5 inch και χωράει άνετα(χωρίς την βάση για τους σκληρούς το prodigy/phenom έχει χώρο για 195mm cpu cooler η r1 είναι 168.3mm)

βασικά δεν σκοπεύω να κλοκάρω τρελά,θέλω την cryorig για να μπορώ να έχω σχετικά λίγο θόρυβο αλλά όταν χρειαστεί/αποφασίσω να που΄σαρω το cpu να έχω "αέρα"

απο εκεί και πέρα,

μάλλον τα 8gb είναι πιο σοφή επιλογή και θα τα προτιμήσω(στην τελική έχω 4 slots)

για τον 4790k δεν είμαι ακόμη σίγουρος θα το δω λίγο παραπάνω

ενδιαφέρουσαι η asrock και το bequiet

και για την gpu κατα 99% θα περιμένω την σειρα 9χχ από nvidia και θα αποφασίσω τότε(αν και τα πρώτα leaked benchmarks δείχνουν κατάσταση τύπου gtx 680 που η πράσινη θα μας γράψει όλους μετά απο 5-6 μήνες)

το ds cube το έχω δει και το σκέφτομαι που και που

το fractal nope δεν μου αρέσει

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον δεν βάλεις 16gb μνήμη και κρατήσεις τους παλιούς δίσκους, τότε χωράει ο 4790Κ. ΑΚόμα και στοκ να τον κρατήσεις, με το 4.4GHz boost που έχει θα σου δώσει αξιόλογη αύξηση στην απόδοση σε αυτά που κάνεις.

Έχε υπόψιν ότι αν χρησιμοποιείς το Parallel Computing Toolbox στο Matlab, θα μπορείς να κάνεις χρήση τις επιτάχυνσης μέσω Cuda για τους υπολογισμούς σου. Άρα, σε αυτή την περίπτωση σε συμφέρει Nvidia κάρτα.

Link to comment
Share on other sites

γνωρίζω πως δυστυχώς στις εφαρμογές που χρησιμοποιώ τώρα το CUDA είναι πιο μπροστά από το OPENCL ... απλά παλαιότερες προβλήματα που είχα με nvidia κάρτες με φρενάρουν(βέβαια πλεον θεωρώ πως και οι 2 κατασκευαστές βγάζουν αξιόλογες κάρτες δίσως ιδιαίτερα προβλήματα στο software)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.