Jump to content



Απορία για PSU


RexMundi

Recommended Posts

Γειά σας παιδιά,

Θα ήθελα να μάθω αν ένα PSU 760W είναι αρκετό για SLI με 2 GTX 770.

Έψαξα σε διάφορα forum και οι απόψεις ποικίλουν. Αλλοι λένε χρειάζονται 850W και άλλοι οτι 750W αρκούν.

Δεν ασχολούμαι με O/C. Θα ήθελα τα φώτα των έμπειρων σε αυτό το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

To θέμα δεν είναι αν φτάνουν τα watts και τα Amperes. Το θέμα είναι το τροφοδοτικό να έχει και έναν αέρα προς τα πάνω. Η 770 που έχω εγώ υπολογίζω ότι τραβάει 200-220W όταν κάνω κάτι βαρύ. 2x770 θα τραβάνε 400-450W και βάλε κανά 100άρι το υπόλοιπο σύστημα, άρα πάμε σε ένα σύνολο 500-550W σε load. Για ένα 750άρι αυτό είναι το 75% περίπου του δυναμικού του ενώ για ένα 850άρι θα είναι το 65% περίπου. Οπωσδήποτε στην 2η περίπτωση η θερμική καταπόνηση θα είναι μικρότερη, το τροφοδοτικό δεν θα ζεσταίνεται τόσο και οι ανεμιστήρες θα λειτουργούν σε χαμηλότερες στροφές=μικρότερος θόρυβος. Τα ζυγίζει κανείς αυτά και αποφασίζει. Από πλευράς wattage ακόμα και ένα ποιοτικό 650άρι θα τις σήκωνε ίσως, αλλά δεν θα ήταν συνετή επιλογή. Γενικώς, καλύτερα να έχουν έναν αέρα τα τροφοδοτικά κατά την γνώμη μου.

Link to comment
Share on other sites

Καλωσήρθες. Για ποιό τροφοδοτικό μιλάμε συγκεκριμένα και ποιό είναι το υπόλοιπο σύστημα; Σε τι ανάλυση σκοπεύεις να παίξεις/παίζεις και κοιτάς για sli με 770; Σε ρωτάω γιατί αν πχ. παίζεις σε 1080p τότε και μία 770 είναι αρκετή κατά τη γνώμη μου. Αν τώρα παίζεις σε 1440p μια δεύτερη όντως θα βοηθούσε ωστόσο υπάρχει και το αρνητικό των 2gb μνήμης σε αυτή την ανάλυση.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Σύστημα δεν υπάρχει ακόμα. Μέχρι στιγμής έχω πάρει κουτί και τροφοδοτικό. Το τροφοδοτικό είναι το Seasonic 760W Platinum. Βασικά αποφάσισα να κάνω σταθερό μετά απο χρόνια επειδή βγαίνει το Elite Dangerous (το είχα λιώσει το Elite πιτσιρικάς στον Amstrad μου και παίζω τα τελευταία χρόνια το oolite στο laptop).

Δεν θα κάνω SLI απλώς ρωτάω αν θα εχω την δυνατότητα στο μέλλον αν το αποφασίσω. Το σύστημα θα φτιαχτεί σταδιακά για να μοιράσω το κόστος αλλα και να δώ τι προδιαγραφές θα έχει το παιχνίδι όταν κυκλοφορήσει.

Όσο για την ανάλυση λέω να αγοράσω 24" monitor.

Link to comment
Share on other sites

και SLI να κάνεις ούτε καν θα ιδρώνει.

[MENTION=31462]pnick[/MENTION] σωστά τα λες παραπάνω αλλά πριν το ζύγισμα πρέπει να συνυπολογίσεις ότι το τροφοδοτικό είναι σχεδιασμένα να δίνουν το καλύτερο efficiency και ποιότητα ρευμάτων κοντά στο ονομαστικό τους φορτίο. Οπότε ναι μεν να υπάρχει λίγος αέρας αλλά δεν συντρέχει λόγος για πολύ άγχος. : P Αν έχεις πολύ παραπάνω δεν θα πάθεις και τίποτα αλλά δεν είναι και πάντα καλύτερα

oced i7 oced 680GTX w/c 11 fans leds 2 hdd κτλ ...

βέβαια το πως ερμηνεύει το 80% είναι αρλούμπες δικές του, ελπίζω να είναι της προκοπής το βατομετρο και να το έχει συνδέσει σωστά :hehe:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=LiWThqgFfI4]How big of a Power Supply do you REALLY need? - YouTube[/ame]

we r gonna shut off all these annoying stuff here.... :hehe:

Έγινε επεξεργασία από Dem
Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη [MENTION=4508]Dem[/MENTION], αλλά το maximum efficiency είναι στο εύρος 40-60% του ονομαστικού φορτίου. Τουλάχιστον, όλες οι καμπύλες efficiency που έχω δεί εκεί maxάρουν. Γύρω στο 50%. Πάνω από 70% και κάτω από 20% οι καμπύλη πέφτει. Και θα έλεγα και το άλλο. Αν ένα τροφοδοτικό έχει κάποιο ελάττωμα, το πιθανότερο είναι να το βγάλει όταν τρέχει στα όριά του και όχι μακριά από αυτά.

Link to comment
Share on other sites

ε ωραία, χοντρικά πες ότι το seasonic του έχει την καλύτερη απόδοση στο 50-60% του μέγιστου συνεχόμενου. Άρα έχουμε 400-480 watt με μέγιστη οικονομία ρεύματος, με τις καλύτερες επιδόσεις (θεωρητικά). Ε εκεί δεν θα παίζει max το sli του? Τέλεια. Και όχι συνέχεια, ανάλογα το load cpu/vga. Αρκετές φορές θα είναι και πιο κάτω. Άρα θα έχει αέρα και ως προς αυτό το σημείο ( αυτό εννοούσα ονομαστικό, αν και στην ουσία δεν ορίζεται τίποτα ονομαστικό, υπάρχει ένα μέγιστο συνεχόμενο που μπορεί να δώσει έτσι δεν είναι?). Και φυσικά μέχρι το μέγιστο έχει πολύ ακόμα. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος ανυσηχίας ούτε ως προς την "ανοχή"

απλά εγώ λέω ανοχή χρειάζεται ως προς το μέγιστο, όχι ως προς το σημείο που θα έχει το καλύτερο efficiency. Μην πληρώνουμε και τζάμπα την ταμπέλα 80+ platinum.... έτσι δεν είναι?

το συγνώμη που κολλάει ρε συ δεν υπάρχει λόγος κουβέντα κάνουμε, btw δεν είχα δει καμιά καμπύλη

μέχρι τώρα νόμιζα "έπαιζαν" πιο δεξιά

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.