Jump to content



Βοηθεια με μπλε οθονη..


god

Recommended Posts

Καλησπερα, την τελευταια βδομαδα το pc μου πεταει μπλε οθονη 1-2 φορες τη μερα. Δεν υπαρχει προβλημα θερμοκρασιων και ιων. Ολες τις φορες ετυχε σε browsing και με ελαφρια χρηση.

Την πρωτη φορα, 1-2 δευτερολεπτα πριν τη μπλε οθονη μου πεταξε μηνυμα οτι δεν μπορει να διαβασει απο τον δισκο(δεν θυμαμαι ποιο προγραμμα μπορει να χρησιμοποιουσε τον δισκο). Ειδα μετα στον event viewer, στο system ενα error ενα δευτερολεπτο πριν την μπλε οθονη που ελεγε "Crash dump initialization failed!" απο τον volmgr και νωριτερα αλλα το ιδιο δευτερολεπτο ως information(δεν το χαρακτηριζει προβλημα) "Volume C: (\Device\HarddiskVolume5) is healthy. No action is needed."

Στην αρχη νομιζα οτι απλα ετυχε, αλλα οι μπλε οθονες συνεχιζονται και στον event viewer υπαρχουν τα ιδια events με την ιδια σειρα. Αλλαξα καλωδιο και θυρα sata τον δισκο και απλα στον event viewer λεει παλι τα ιδια πραγματα εκτος απο οτι λεει "Volume3". Eλεγξα τον δισκο και ολα τα προγραμματα τον βγαζουν αψογο..

Ο δισκος ειναι ενας intel 520 που πηρα πριν 1,5 μηνα.

Δεν ξερω αν εχει προβλημα ο δισκος, καποιο αλλο εξαρτημα ή ειναι θεμα software. Οποιος εχει καμια ιδεα ας βοηθησει...

Link to comment
Share on other sites

Μήπως έχεις κάνει τίποτα "περίεργες" βελτιστοποιήσεις για ssd, από αυτές που κυκλοφορούν στο net;

Είσα με intel ή με ms drivers; Δοκίμασε να τους αλλάξεις.

Τέλος θα πρότεινα να μπουτάρεις με μια live linux διανομή και να δουλέψεις τον δίσκο από εκεί για να δεις αν θα συναντήσεις πάλι προβλήματα (οπότε συμπεραίνεις ότι είναι θέμα hw)

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω πως μου ειχε κολλησει οτι δεν θα βγαλω ακρη απο την μπλε οθονη στα 8.1 και δεν εκανα τον κοπο να την κοιταξω. Ηταν επειδη δεν ειχα βρει dmp file? δεν ειμαι σιγουρος..

Τελικα το "Crash dump initialization failed!" ηταν επειδη δεν ειχα paging σε καποιο δισκο και δεν μπορουσε να το κρατησει με καποιο τροπο.

Απο την μπλε οθονη λεει ξεκαθαρα οτι φταιει ο driver της ati. Ο driver ειναι ο τελευταιος σταθερος της amd.

Η μονη αλλαγη που εκανα πριν μια βδομαδα ηταν στο youtube οπου αντι για flash εβαλα html5 επειδη εκανε το pc μου να πηγαινει σαν pentium3. Οσες φορες κρασαρε το pc ειχα ανοιχτο youtube, ενω δεν εχει υπαρξει η παραμικρη ασταθεια οταν παιζω καποιο παιχνιδι. Κανει η καρτα γραφικων το acceleration σε html5 video ωστε να δικαιολογει καποιο προβλημα? Προς το παρον γυρισα σε flash και περιμενω...

Κατα τα αλλα το pc μου ειναι copy-paste σε software,updates και hardware με πριν 2 βδομαδες που δεν ειχα το παραμικρο προβλημα

edit: απλα για να ενημερωσω, χωρις html5 δεν υπαρχει κανενα προβλημα μετα απο 2 μερες...

Έγινε επεξεργασία από god
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.