Jump to content



Πρόβλημα & επιδιορθώσει. ==> Forthnet


victoras21

Recommended Posts

Έχω ένα πρόβλημα με την συνδέσει μου και θέλω να μου πείτε τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να πιάνω την ταχύτητα που λέει το site.

H πρώτη φωτογραφία είναι από το site του ADSLgr.com και τα άλλα είναι από το speedtest.net.

1)12_10_2014_16_06.jpg

2)ADSL.jpg

3)3826248741.png

4)108234970.png

Μου είπαν ότι φταίει τα καλώδια του σπιτιού μου που είναι τις δεκαετίας του 80.(Λογικά δεν είναι UTP).

Μένω στο 2ορο όροφο και μου eipam μετά από κάποια μέτρα το καλώδια δίνει περισσότερα χιλιόμετρα στο DSLAM.

Μάλλον θα έχει πιάσει υγρασία και θα βραχυκυκλώνει τα καλώδια. Μου είπε ότι πρέπει να βάλω ένα εξωτερικό καλώδιο utp και να το βάλω στο router μου.

Link to comment
Share on other sites

Όταν έχεις τόσα errors χρειάζεται λίγο ψάξιμο. Κατ' αρχήν επειδή οι τεχνικοί των ISPs κατά καιρούς λένε και ψέματα προκειμένου να μη φορτωθούν άλλη μια βλάβη και περισσότερο ψάξιμο, επιβεβαίωσε μόνος σου τα όσα λένε.

Κατ' αρχήν επιβεβαίωσε ότι έχεις φίλτρο πάνω στο καλώδιο που πηγαίνει στο τηλέφωνό σου. Αν δεν έχεις, όποτε χρησιμοποιείς το τηλέφωνο θα δημιουργεί παράσιτα στη γραμμή και η σύνδεση θα πέφτει.

Αν έχεις φίλτρο, για να επιβεβαιώσεις ότι έχεις πρόβλημα καλωδίωσης (πριν πληρώσεις εγκατάσταση UTP):

Πήγαινε στο υπόγειο (ή όπου είναι ο κατανεμητής στο κτήριό σου), και σύνδεσε απευθείας το router πάνω στα καλώδια.

Χρειάζεσαι ένα laptop, το router κι ένα καλώδιο RJ-11 από τη μια μεριά, γυμνό από την άλλη που θα το συνδέσεις πάνω στις επαφές που αντιστοιχούν στο διαμέρισμά σου.

Χρησιμοποίσε το internet από το laptop και δες τα στατιστικά, κατεβάζοντας κατά προτίμηση ένα μεγάλο αρχείο (50ΜΒ+) από ένα γρήγορο site, 2-3 φορές.

Κάνε τη διαδικασία ξανά, από το διαμέρισμά σου. Σύγκρινε τα αποτελέσματα. Αν η διαφορά στις ταχύτητες είναι σημαντική, τότε ναι, μάλλον φταίει η καλωδίωση του κτιρίου και αξίζει να βάλεις UTP. Αν όχι, η γραμμή έχει το πρόβλημα και δεν αξίζει ο κόπος της εγκατάστασης.

Link to comment
Share on other sites

Τα error Που είπαν και τα παιδιά πιο πάνω,είναι πάρα πολλά και τα fec αλλά και τα crc.Ο asot σου δίνει μια εικόνα τι να κάνεις πριν πάρεις τηλέφωνα κτλ.

Αν θες,κάνε ένα download από την Intel/AMD να δεις αν πιάνεις το θεωρητικό σου maximum σε μονά ή πολλαπλά αρχεία(αθροιστικά δηλαδή)

Link to comment
Share on other sites

πριν κάνεις ΟΛΑ τα παραπάνω βάλε το modem μόνο του και απευθείας στην τηλεφωνική γραμμή χωρίς να υπάρχει τηλ. συσκευή πουθενά συνδεδεμένη. Κλείσε-άνοιξε modem και δες σε τι ταχύτητα θα συχρονίσει. Καλό θα είναι να την αφήσεις την γραμμή αν υπάρχει δυνατότητα και κάνα μισάωρο να δουλέψει και δες σφάλματα. (σαν το screenshot που έβαλες)

Αν δεν έχεις πρόβλημα με αυτή τη συνδεσμολογία τότε έχεις ελαττωματικό φίλτρο/spiltter etc etc

Αν συνεχίζεις να έχεις θέμα τότε κατεβαίνεις σε κατανεμητή πολυκατοικίας όπως σου λένε παραπάνω για να ελέγξεις γραμμή αν και το πρώτο πράγμα που κάνει τεχνικός από τον πάροχο (non OTE) είναι να τσεκάρει γραμμή σε κατανεμητή και στην πρώτη τηλ. πρίζα σε σπίτι για να τσεκάρει εσωτερική καλωδίωση.

Γράψε μας συνδεσμολογία. Πόσες πρίζες, πόσα τηλέφωνα, πως συνδέεται το καθένα μήπως υπάρχει κάποιο λάθος εκει.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.