Jump to content



Τ3h X99 thread :P


SLN

Recommended Posts

Αντε να κανω την αρχη...

tee-hee.jpg

Για αρχη 2χ4 ballistix. Οταν πεσουνε οι τιμες βλεπουμε...

Asus x99 deluxe

Να πω για τα προβληματα.

απο το λιγο ψαξιμο, ολες οι χ99 εχουνε προβλημα με asus xonar essence STX. Σε μερικους φιταχνει αμα την βαλουνε pci 2.0. Την δικη μου δεν θελει με τιποτα να δωσει ηχο. Την βλεπει, προφανως, αλλα σε καμμια περιπτωση δεν βγαζει ηχο. Μαλλον bios αργοτερα.

Με ολιγη ταλαιπωρια, δεν το παλεψα και πολυ... δεν (ΔΕΝ) καταφερα να βαλω win απο USB... αναγκαστηκα να γραψω cd μετα απο πολλα χρονια.

Ειχα αρκετα προβληματα με freeze στο boot win σε φρεσκια εγκαταση (διαφορα post LEDs τα οποια δεν βγαζουν καποιο ιδιαιτερο νοημα απο τους πινακες του manual). Δεν γνωριζω τι φταιει... λογικα καποιοι ανωριμοι drivers (win 7 here).

Εκανα καπακια 2η εγκατασταση με προβλεπε restart μετα απο καθε driver και φαινεται να εχει κατσει καλα μεχρι στιγμης.

Οι θερμοκρασιες ειναι με Thermalright SB-E με εναν ανεμιστηρα στο φουλ αθορυβο.

oc αργοτερα...

post-1498-1416078920,8626_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

ως μίαρ μόρταλς σας ευχαριστούμε Mr. early adopter.

«δεν (ΔΕΝ) καταφερα να βαλω win απο USB... αναγκαστηκα να γραψω cd μετα απο πολλα χρονια.»

Αν έχεις όρεξη κι υπάρχει κάτι περισσότερο να μας πεις, για λέγε (UEFI πρόβλημα; το στικάκι φορμαρισμένο σε FAT32 ή NTFS;)

Link to comment
Share on other sites

ισως το στικακι να ηταν μουφεξ , εχω δοκιμασει σε 3 στικακια , 2 απο αυτα ηταν δωρο απο cosmote και εμοιαζαν με τα kingstone datatraveler ...το pc δεν τα εβλεπε μεσα στο bios . Ενω ενα κανονικο kingstone DT108 εκανε την δουλεια του . βεβαια νομιζω πως το φορματ πρεπει να ειναι παντα FAT32

Link to comment
Share on other sites

ως μίαρ μόρταλς σας ευχαριστούμε Mr. early adopter.

Αν έχεις όρεξη κι υπάρχει κάτι περισσότερο να μας πεις, για λέγε (UEFI πρόβλημα; το στικάκι φορμαρισμένο σε FAT32 ή NTFS;)

UEFI δεν παρατηρησα κατι τραγικα καμμενο. Λαγκαρει λιγο το mouse, αλλα περαν αυτου δεν ειδα κατι ασχημο. Πολλες επιλογες κλασσικα, που το 99% δεν θα ασχοληθει. "Φατσικα" ομορφο. Πρωτη οθονη που βγαζει ειναι μετρημενες 3-4 επιλογες, και κατω κατω εχει ενα "advanced menu" που σου ανοιγει την "αρτα και τα γιαννενα".

Γενικα παντως δεν ειναι για πολλα πολλα. Ακομα στο 2ο bios ειναι η μητρικη και το 1ο (που ηρθε η μητρικη) ειναι γραμμενο 22/8, δηλαδη pre-release. Πρακτικα δηλαδη ειμαι το 1ο bios.

Στατιστικα, απο το 3ο-4ο+ στρωνει τελειως η καθε μητρικη.

Το στικακι κλασσικα το εφτιαξα με το windows usb tool της MS. Δεν ειχα ποτε προβλημα τοσα χρονια που τα χρησιμοποιω. Παντως σε NTFS ειναι φορμαρισμενο παντα το καθε στικακι μου. Στο bios το βλεπει κανονικοτατα. Το επιλεγω στο boot sequence, απλα ποτε δεν φορτωνει απο αυτο. Mε το cd εβγαλε κατευθειαν το "press any key to boot from cd..." Το μουφεξ μπορει και να παιζει, αλλα εχω κανει αρκετες φορες install απο αυτο. Αν μουφαρε, το επαθε τωρα. Σε καθε περιπτωση δεν νομιζω οτι ειναι κατι σοβαρο και hardware-ικο. Απλα μου ετυχε. Εκανα τη δουλεια μου με το cd, Οταν ξανακανω σε 3-4 μηνες βλεπουμε...

Επειδη αυτον τον καιρο παιζει τρεξιμο, θα κατσω να ασχοληθω "σε φαση" με το oc οποτε αν θελει καποιος κατι συγκεκριμενο και στα πεταχτα πολυ ευχαριστως αλλα για σοβαρη αναλυση δεν παιζει χρονος.

Επισης παιζουν απειρα reviews οποτε να τραβαω... selfies με την μητρικη και απο πισω φωτογραφιες του [MENTION=616]Shaman[/MENTION] με νεγκλιζε το θεωρω waste of bandwidth.

Στα θετικα να πω επισης οτι ειδε απευθειας μονη της τις ballistix στα 2400 (παρολο που ΔΕΝ τις εχει -και καλα- στης υποστηριζομενες μνημες) και δεχτηκε και το XMP, πραγμα που στο Χ79 ποτε δεν καταφερα να το κανω να δουλεψει και 2 χρονια το εβριζα σαν feature.

Link to comment
Share on other sites

για UEFI μητρικές νομίζω χρειάζεσαι FAT32 το οποίο δημιουργείς manually (στο βήμα 9 fs=fat32 quick)

windows 8 - UEFI Boot a NTFS Drive - Super User

Αν βρεις χρόνο και δοκιμάσεις κάνε τον κόπο να γράψεις αποτέλεσμα εδώ. Με τι κριτήριο προτίμησες την deluxe από τις extreme6 ή 9 της Asrock;

Link to comment
Share on other sites

Ρε συ, δεν αναβαθμιζω συχνα. χ58-χ79-χ99 καθε 2 χρονια το παω.

Το χ79 UEFI ειχε... και τοσο καιρο εκανα install με τα ιδια στικακια με τον ιδιο τροπο (win USB tool+NTFS) χωρις κανενα προβλημα. Αδυνατω να πιστεψω οτι ειναι θεμελιωδες προβλημα του UEFI και οχι "αναποδια" τυχαια.

Τωρα για το γιατι πηρα αυτη... Εγω τσιπης/γιουφτος ειμαι... απο ολες οσες κυκλοφορουν, την MSI SLI plus ηθελα να παρω που ηταν η πιο VFM, αλλα...

1) Ρωτησα τον Σοφο που τις εχει δοκιμασει ολες, 2)ειχε 12 SATA η ASUS deluxe αντι για 10 που εχουν ολες, 3) επεσα και σε "προσφορα" του αμαζον που εκανε pricematching στο νιουεγκ ενα 50ρικο πιο κατω και εβγαινε πιο φτηνα απο την extreme6, 3.5) μου αρεσε και το ασπρο και λεω δε μαμιεται...

Την 9 δεν την ειχε κανεις για να παιξει σαν επιλογη. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.