Jump to content



gtx 970 vs r9 290 για 1080p gaming


Recommended Posts

Ωραιος, μονταρες και ξεμόνταρες που λεμε για 3 fps και 40mhz στο core :p...τα 1.300mhz θα τα δουμε ?

H oυσια είναι να σε καλύψει το FailFire γιατι με μια καρτα σε 3440χ1440 ειτε μονο φωτογραφίες τραβας ειτε γινεσαι κονσολακιας και ριχνεις πριόνι στα sets των games...

Link to comment
Share on other sites

Βεβαίως θα δούμε 1300. Η κάρτα είναι απίστευτη και ό,τι έχω τρέξει είναι με στοκ bios. Ενδεχομένως να μην έχει καν νόημα να βάλω pt1. Έχω και 1270. Χρειάζομαι βέβαια λίγο ρευματάκι ακόμα αλλά από throttling, λάμπει δια της απουσίας του.

Thief_Sapphire_R9_290_X_Reference_2.jpg

Έγινε επεξεργασία από wacko_gr
Link to comment
Share on other sites

Το nvapi είναι απλά ένα σετ εργαλείων για να κάνεις τον κώδικα πιο αποδοτικό για τις nvidia gpu. Λάθος το είχα καταλάβει ως ανταγωνιστή του mantle, το οποίο ακυρώνει τελείως το DX μπαίνοντας και ανάμεσα στην επικοινωνία cpu-gpu.

Με την έλευση του dx12 θα καταντήσει όπως το NVAPI. Εργαλείο για μαξ optimization στις πιο σύγχρονες και πιο ακριβές κάρτες. Πεταμένα λεφτά όπως το πρόσφατο amd true audio που το ξεπερνάνε ακόμα και οι hrtf αλγόριθμοι των σύγχρονων on-board.

Πεταμένα; Δεν το νομίζω. Είναι features που μπορούν να βοηθήσουν σε διαφορετικές αγορές όπως laptops με APUs κτλ. μην το βλέπεις μόνο στο GPU κομμάτι της AMD. Για το DX12 θα δούμε. Νομίζω πως δεν έχει πει και τόσα πολλά η MS ακόμα (οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά), και τους έχω ικανούς να το σκατώσουν. Τουλάχιστον μέχρι το 12.1 :p

Link to comment
Share on other sites

Βεβαίως θα δούμε 1300. Η κάρτα είναι απίστευτη και ό,τι έχω τρέξει είναι με στοκ bios. Ενδεχομένως να μην έχει καν νόημα να βάλω pt1. Έχω και 1270. Χρειάζομαι βέβαια λίγο ρευματάκι ακόμα αλλά από throttling, λάμπει δια της απουσίας του.Thief_Sapphire_R9_290_X_Reference_2.jpg

Επιτέλους μια Χ στον ανανεωμενο λαμπη με 1250+ στον πυρήνα με μαμά bios και χωρίς throttling.

Βρες και μια gtx980 παίξε μαζί της και θα καταλάβεις γιατί τα περσινά κόκκινα γελάνε με τα φετινά πράσινα.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Παρόλα αυτά και πάλι προέκυψε πρόβλημα. Ξαφνικά το displayport έπαψε να λειτουργεί ή για να ακριβολογώ, δε λειτουργεί σωστά. Ειλικρινά κάποιος με έχει φτύσει, δεν εξηγείται αλλιώς. Τώρα αναγκάζομαι και παίζω με dvi->hdmi και λόγω ανάλυσης παίζω στα 30Hz. Προσπαθώ να δω τι θα κάνω. Σκέφτομαι μόλις έρθει η άλλη κάρτα να τη βάλω αυτή δεύτερη και να συνδέσω την οθόνη στην άλλη. Μιλάω και με ένα φίλο με μαγαζί εδώ μήπως μπορέσει και τη στείλει στη sapphire χωρίς να χρειαστεί να τη στείλω στο amazon. 

 

Σε άλλα νέα και μετά από δοκιμές με pt1 και pt3, δε θα χρησιμοποιήσω κανένα από τα δύο τελικά. Ο λόγος είναι ότι η κάρτα είναι τελείως ασταθής και θέλει πολύ μεγαλύτερη τάση για να δουλέψει στα ίδια ρολόγια με το στοκ και επίσης αυξάνεται κατακόρυφα η κατανάλωση ρεύματος. Άσε που δεν ανεβαίνει παραπάνω γιατί προφανώς δεν αντέχουν τα vrms και γίνεται ένας πακτωλός από artifacts. Αν υπήρχε τρόπος να δώσω λίγο μεγαλύτερη τάση με το στοκ bios θα ήταν ιδανικά. Δεν υπάρχει όμως οπότε θα μείνω έτσι. Ούτως ή άλλως η κάρτα σκοτώνει. Άντε να έρθει και η δεύτερη να δούμε.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Μετα απο σχεδον 3 εβδομαδες με 970:

 

Στα default clocks σε 1080p gaming προσωπικα δεν ειδα καποια αισθητη διαφορα.

 

Λιγο καλυτερα χρωματα η 290

 

Μπορει στα χαρτια να μην φαινεται αλλά σε παιχνιδια που υποστηριζουν mantle, το gameplay με DX11 ειναι αισθητα κατωτερο.

 

Θα πεσει να με φαει ο Ορεστης αλλά BF4, Thief κτλ που ειχα συνηθίσει να παιζω με mantle, η απουσια του μου φανηκε καπως. Σαφως πιο smooth το gameplay με mantle...

 

Απο θορυβο σε load σαφως και κερδιζει η 970 και μονο το "καναρινακι"(Tri-X) της Sapphire μπορει να την κοντραρει στα ισια.

 

Παλι θα πεσει ο Ορεστης να με φαει :hehe:, αλλά σαφως ανωτεροι οι drivers της κοκκινης(προσωπικη αποψη)

 

Το ειπα και την μερα που πηρα την 970 οτι αν δεν παρεδιδε το πνευμα η 290 μου, καρτα δεν αλλαζα...το ιδιο θα πω και τωρα. Οποιος εχει 290/290(x) καθεται στα αυγα του και περιμενει τα νεα φρουτα.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή τεμπελόσκυλο απο ότι κατάλαβα  αν αγόραζες τώρα κάρτα , μεταξύ μιας tri x 290x και μιας σοβαρής 970 (παίζουν κοντά σε τιμή)  ,  θα προτιμούσες σαφώς την πρώτη?

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή τεμπελόσκυλο απο ότι κατάλαβα  αν αγόραζες τώρα κάρτα , μεταξύ μιας tri x 290x και μιας σοβαρής 970 (παίζουν κοντά σε τιμή)  ,  θα προτιμούσες σαφώς την πρώτη?

 

Αν εβρισκα την tri-x στα 300-320 εουρα shipped ναι δεν το συζητω....αλλά εγω ειμαι και λιιιιγο AMD-ακιας :hehe:

 

Κατι 380 και 400φευγα τιμες εννοειται οτι δεν αξιζουν αυτη την περιοδο. Σε αυτα τα λεφτα θα προτιμουσα 970(G1, Gaming 4G) που και παλι πολλα ειναι...

 

Και οι δυο ειναι αριστες υλοποιησεις.

 

Στα 1080p οποια εκ των δυο και να παρεις ευχαριστημενος θα μεινεις και με το παραπανω. Απλα η 970 εχει τον "αερα" του καινουργιου

 

Η συμβουλη μου βεβαια θα ηταν "Μην παρεις αυτην την περιοδο καρτα. Περιμενε κανα 2μηνο ακομη" :yes4145:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

μας λες για 1080p και οτι η 290 παει καλυτερα απο την 970 σε τιτλους thief που και η κουτση μαρια το παιζει σε ultra ρυθμισεις οπως και το bf4 επισης αν λαβω υποψιν μου και ποσο πισω ειναι αυτοι οι τιτλοι + οτι ειναι και ψιλο-amd frendly τι αλλο να κανω  :lol:

 

γιατι δεν μας λες τι γινεται σε νεους τιτλους οπως πχ ΑC unity/cod/far cry/watch dog/ ας πουμε

 

σε 1080/1200p οτι εχει κυκλοφορισει μεχρι σημερα η 780 το παιζει σε ultra ρυθμισεις+ΑΑ....οποτε κοψε και αυτη την καραμελα με την μνημη ....τουλαχιστον μεχρι τωρα,δεν ξερω παρακατω τι ερχετε

 

ενταξει εισαι ΑΜD-ακιας αλλα μην παρει κι αλλους στον λαιμο σου

Link to comment
Share on other sites

μας λες για 1080p και οτι η 290 παει καλυτερα απο την 970 σε τιτλους thief που και η κουστη μαρια το παιζει σε ultra ρυμισεις οπως και το bf4 επισης αν λαβω υποψιν μου και ποσο πισω ειναι αυτοι οι τιτλοι + οτι ειναι και ψιλο-amd frendly τι αλλο να κανω  :lol:

 

γιατι δεν μας λες τι γινεται σε νεους τιτλους οπως πχ ΑC unity/cod/far cry

 

σε 1080/1200p οτι εχει κυκλοφορισει μεχρι σημερα η 780 το παιζει σε ultra ρυθμισεις....οποτε κοψε και αυτη την καραμελα με την μνημη 

Με ρωτησε και του απαντησα με βαση τα δικα μου κριτηρια και τα παιχνιδια που παιζω εγω.

 

Οσον αφορα την 780 πανε γραψε στο αναλογο νημα.

 

Και καλο θα ηταν να το παρεις λιγο αλλιως και να μιλας καλυτερα.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

αλήθεια φίλε σε πάω με 1000 έχεις το point :) .... αλλα η πιο πολύ αντί να δούνε ότι φταίνε τα games και οι εταιρίες λένε ποσο μεγαλες τις έχουν :p  τις  κάρτες  :p  και έχουν πάντα δίκιο ( και καλα )

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

μιας και μιλαμε για 1080p ο αλλος κανει ενα σχετικο ποσταρισμα  για να διασφαλισει τα συμφεροντα του απορροφητηρα του  :hehe:

 

γιατι δεν σκαβεις να βρεις τι γινετε στα 5Κ καλυτερα  :hehe:

Shadow_Of_Mordor_2014_10_04_15_34_08_893

 

ελα παιδια παρτε 290 σπερνει στους καινουριους τιτλους λεμε ,καλα για ΑC δεν το συζηταμε δινει ρεσιταλ :hehe:

 

Shadow_Of_Mordor_2014_10_04_15_34_19_461

 

Far Cry 4 GPU Benchmark – Unplayable on AMD
http://www.gamersnexus.net/game-bench/1701-far-cry-4-gpu-benchmark-amd-is-broken-again

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

αλήθεια φίλε σε πάω με 1000 έχεις το point :) .... αλλα η πιο πολύ αντί να δούνε ότι φταίνε τα games και οι εταιρίες λένε ποσο μεγαλες τις έχουν :p  τις  κάρτες   :p  και έχουν πάντα δίκιο ( και καλα )

 

Φιλε μου συνεχιζω να λεω οτι δεν υπαρχει η καλυτερη καρτα γραφικων.

Αναλογα τον τιτλο που θες να καεις αποφασιζεις και πας στην κοκκινη ή στην πρασινη.

Φανταζεσαι να θες να παιξεις τα παιχνιδια που δινει η πρασινη http://www.geforce.com/whats-new/articles/pick-your-path-bundle και να παρεις 290 ;

Γραφει το τεμπελοσκυλο οτι στους τιτλους που παιζει η κοκκινη του φανηκε καλυτερη απο την πρασινη.

Επεσε ο καμμενος να τον φαει.

Και το χειροτερο ... μας ποσταρει την δυναμη του sli του Ορεστη στον συγκεκριμενο τιτλο παιχνιδου.

Εγω θα φταιω μετα να φερω αυτο εδω http://www.mindfactory.de/product_info.php/4096MB-Galax-GeForce-GTX-980-SOC-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_980083.html το γκομενακι και να τον κοροιδευω ; :hehe:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@zpaf,  Γιαννο και το ωραιο ειναι οτι δεν ειπα κατι το κακο για τις 970...ισα-ισα που για οσο τις ειχα τις καταχαρηκα.....by the way Far Cry 4 με τους τελευταιους beta κατω απο 60 δεν εχω δει ακομη...με ολα full extra πλην ambient που το εχω σε SSAO λογω bug...

 

(ναι την εφτιαξα την 290 μου....ειχε φυγει ενας πυκνωτης(απο μ@λ@κια μου)...ευτυχως ειχα αλλαξει σε ενα φιλο πριν λιγο καιρο που επαθε το ιδιο και ειχα καβα κανα δυο)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

παρακολουθω το θεμα εδω και καιρο και λεω να μην παρεμβω αλλα μερικοι εχετε ξεφυγει απο τα πρωτα ποστ...αλλα τεσπα

 

o αλλος μεχρι τωρα μας ελεγε οτι η 290 ειναι καλυτερη απο την 970/980 τωρα ζαχαρωνει την 980  :hehe:  ε δεν παμε καλα μου φαινεται  :hehe:

 

κατσε στα αυγα σου μεχρι το μεγαλο GM200 ειναι και χειμωνας τωρα,κρατα την 290 να ζεσταθεις :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Κουβεντα κανουμε...δεν μετραμε ποιος την εχει μεγαλυτερη. Το ποια ειναι καλυτερη το κρινει ο καθενας αναλογα τις αναγκες του. Για σενα πχ ειναι καλυτερη η αρχαια 780(δεν το ειπα εγω...λογια του seb ειναι :hehe: )...για καποιον αλλο μπορει να ειναι η 290 και για αλλους η 970.

 

Εχουμε πει και ματαξαναπει οτι και οι 2 ειναι καρταρες...για μενα ομως που περισσοτερο παιζω mantle τιτλους με καλυπτει καλυτερα η 290...οσα γραφηματα και να βαλεις αυτο δεν αλλαζει....deal with it and move on please :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

μην προσπαθεις να με προσβαλεις δεν μασαω  :p

καμμενος ξεκαμμενος σου εχω αποδηξει πολλες φορες οτι λες μπαρουφες,μονο για το θεαθηναι εισαι καλος, οποτε ποιος ειναι καμμενος ειναι αλλη συζητηση

 

πηγενε παραγγηλε την 980 τωρα και ασε τον κοσμο ησυχο να αποφασισει κι αυτος

 

καλα benchmark σου ευχομαι  :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.