Jump to content



Αλλαγη Τροφοδοτικου "Question Mark"


Recommended Posts

Υπαρχουν αρκετα θεματα που λενε για αλλαγη PSU αλλα εδω θελω να θεσω ενα λιγο διαφορετικο ερωτημα.

Το PSU της υπογραφης μου , με εχει βγαλει ασπροπροσωπο τα 4,5 χρονια λειτουργιας του. Δεν εχει ακουστεί ποτέ, δεν παραπονιεται ουτε αυτο αλλα ουτε και εγω.

Το pc που θα κανω θα εχει νομιζω περιπου τις ιδιες ενεργειακες απαιτησεις με αυτο που εχω και τωρα.

Θα αλλαξω μητρικη/cpu (Asrock Z97 Pro4 / i5 4590 ) , gpu μενει ιδια και απλα θα βαλω 8gb ραμ (gskill ares 2133) + 1 HDD που νομιζω οτι μπορει να τα κανει handle το υπαρχον τροφοδοτικο και με το παραπανω.Δεν εχω σκοπο για SLI ή o/c .

Το θεμα ειναι οτι δε γνωριζω ποσο θα αντεξει ακομη (κανεις δε το γνωριζει φυσικα αυτο) και θα ηθελα να ρωτησω εαν η αλλαγη PSU ειναι αναγκαια ή θα ηταν καλο να κρατησω το συγκεκριμενο (εφοσον ακομη λειτουργει καλά) μεχρι να "πεθανει" και να το αλλαξω στη συνεχεια.

Το μονο που δε θελω ειναι να βρεθω προ εκπληξεως και να μου πεθανει ξαφνικα. Hit&Miss μου φαινεται η φαση γιατι δε προτιθεμαι να δωσω πανω απο 80 βια βια 90€ και ειχα στο νου μου καποια τροφοδοτικακια για αλλαγη.

Ξερω οτι πολυ πιθανον να απανταω στην ιδια μου την ερωτηση (κρατα το τροφοδοτικο σου) αλλα θα εκτιμουσα την γνωμη εμπειροτερων , και ειμαι ανοικτος σε συζητηση!

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Κρατάς το τροφοδοτικό σου.

Αν θες να "επενδύσεις" πάρε και ένα UPS κοντα στα 800-1000VA.

Δεν υπάρχει λόγος να "πεθάνει" ξαφνικά το τροφοδοτικό εκτός και αν κάνει παιχνίδια η τάση της ΔΕΗ.

Λόγω ηλικίας θα πέσει κάπως η ισχύς που παρέχει το τροφοδοτικό αλλά γενικά τα περισσότερα απλά συστήματα σε full load είναι αρκετά κάτω από 450-500W οπότε είσαι κομπλέ.

Link to comment
Share on other sites

Το τροφοδοτικο που εχεις δεν ειναι και κανενα της πλακας. Το κρατας και στηνεις το νεο σου συστημα. Αν,λεμε τωρα, στην εξαιρετικα απιθανη περιπτωση δεις οτι μενεις απο ρευμα τοτε κοιτας να το αλλαξεις. Για τωρα δε βρισκω το λογο..

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω παιδια!! Η πρωτη πρωτη σκεψη ηταν να το κρατησω απλα τα χρονια που κουβαλαει με εκαναν να το σκεφτομαι λιγακι, αλλα θα το κρατησω οσο παει!

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω την αληθεια, απο προσωπικη εμπειρια εχω δει οτι τα χρονια παιζουν ρολο. Αλλα οχι τα 4,5 που εχεις εσυ το δικο σου. Να μου ελεγες οτι το ειχες 8 χρονια.. Ε τοτε ναι, καλο θα ηταν να κανεις μια αλλαγη.

Link to comment
Share on other sites

Ναι , για να πω και τα παντα ολα σχετικα με την χρηση του υπολογιστη, ειναι αλλοπροσαλλη. Δηλαδη καπου στο 2011, το pc εμεινε για συνολικα ενα 6μηνο κλειστο, επειδη τοτε πηγα φανταρος. Υπηρχαν αλλες φορες που εμενε για αρκετες ωρες και καποιες φορες και μερες ανοιχτο. Γενικα το τροφοδοτικο αυτο το επελεξα τελευταια στιγμη κυριολεκτικα πριν παραγγειλω τοτε το μηχανημα και δε το μετανοιωσα ποτέ. Θα τιμήσει και τη νεα συνθεσουλα λοιπον και οσο παει!

Απο προσωπικη εμπειρια μπορω να πω ακριβως το ιδιο. Εχω για διακοσμηση 2 τροφοδοτικα παλιοτερων εποχων , τα οποια απλα δε μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν ομως το ενα συγκεκριμενα δουλευε 3,5 χρονια ασταματητα, και περιστασιακα για αλλα 5 χρονια (και ακομη δουλευει απλα το εχω και στεκεται). Παντα στεκομουν υπερ-τυχερος με τα τροφοδοτικα που επελεγα!

Link to comment
Share on other sites

To καλο ειναι οτι δεν προκειται να το "φορτωσεις" με πολλα watt...οποτε εισαι οκ απο αυτο το θεμα.

Το να μπεις στη διαδικασια να το πουλησεις ειναι ενα καλο θεματακι..αν βρεις αγοραστη.(αν δε σε ενδιαφερει δλδ απλα να το παροπλισεις).

Τωρα σαν τροφοδοτικο..για να μη γραψω κατι κακο..:p...εχει γινει review εδω περα πριν 4 χρονια..http://www.thelab.gr/power-supplies-reviews/ocz-z550-review-81464.html

Eν ολιγοις...για 450αρι καλο ειναι..:p

Link to comment
Share on other sites

Γενικά ένα καλό τροφοδοτικό παρέα με UPS δεν πρόκειται να χαλάσει ποτέ. Μπορεί να παλιώσει και να αποδίδει λιγότερη ισχύς αλλά θα συνεχίσει να δουλεύει. Τώρα μετά από 8-10-14 χρόνια το πιθανότερο είναι ότι θα αλλαχθεί λόγω καλύτερης τεχνολογίας και όχι λόγω προβλήματος. Ακόμα έχω σε ένα κατεβαστήρι ένα heroichi που έχει κλείσει τα 14 χρόνια χρήσης και συνεχίζει να δουλεύει.Τώρα αν πάω να πάρω όλη την ονομαστική του ίσχυς μάλλον εγώ πάω γυρεύοντας :p

Link to comment
Share on other sites

NTG

Δε νομιζω να το φορτωσω με παραπανω απο 300-350W ever, στο υπερμαξιμουμ λεμε τωρα. Παλιοτερα ειχα και πιο ενεργοβορα καρτα γραφικων ( gtx 275 . 2 6pin και ονομαστικα 219W στο μαξιμουμ). Αλλα δε ξερω αν θα πρεπει να στεναχωρηθω που το τροφοδοτικο ψιλοθαβεται ή να χαρω που εμενα μου "εκατσε" καλά και δε μου δημιουργησε προβλημα. Πιστευεις οτι θα σταθει και στο επομενο μηχανημα που σκοπευω να κανω;

Αγοραστης υπαρχει παντως και μπορω να συζητησω και πωληση του τροφοδοτικου.

Για ups δε το πολυψηνω η αληθεια ειναι. Αν ειναι να χαλασει ομως και να παρει παραμαζωμα και τα υπολοιπα που θα εχω μεσα, καλυτερα να παρω ενα τροφοδοτικο που να ξερω οτι αν μου καει δε θα παρει ο χαρος και το υπολοιπο μηχανημα.

Link to comment
Share on other sites

Οσο εισαι κατω απο 450watt δε παιζει να σου δημιουργησει προβλημα.

Δε σου εκατσε ..απλα δε το ζορισες ..και μεταξυ μας καλα εκανες.

Και ναι θα σου σταθει και στο επομενο ..

Παρολαυτα στα δικα μου πραματα αν καποιος ενδιαφερεται για το hardware περισσοτερο απο μενα..τοτα τα πουλαω.Aν ειχα αγοραστη θα το εδινα..θα εβαζα 30-40 παραπανω και θα επερνα ενα 500αρι-550αρι new.

superflower 550@70€ ..ψιλοmust αυτη την εποχη..αλλιως old time classic xfx 550αρι @63€ που ειναι βασισμενο σε παλιοτερη seasonic σχεδιαση.Kαι τα δυο με 5 χρονια εγγυηση.

Ξαναγραφω ..οτι και αυτο που εχεις θα δουλεψει στο νεο.

Έγινε επεξεργασία από ΝTG
Link to comment
Share on other sites

Μεταξυ αυτων που λες ακριβως ημουν

PSU :: XFX Power Supply 550W ATX 24 pin Core Edition PRO550W Active-PFC Retail - Visionstudio.gr

SUPER FLOWER GOLDEN GREEN HX SERIES 550W (SF-550P14XE) -

Θα εξετασω και το θεμα της πωλησης και θα πραξω αναλογως! Ευχαριστω πολυ! Ελπιζω να μη σας ζαλισω αλλο και να αλλαξει και συντομα η υπογραφη μου :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.