Jump to content



Κάλυψη 15μ του wifi


dimitris.t

Recommended Posts

:tw:Καλησπέρα στο φόρουμ, ζητώ τα φώτα σας σχετικά με το πως να συνδεθώ με το ίντερνετ για μια απόσταση περίπου 15 μέτρα. Το θέμα έχει ως εξής. Θέλω να έχω πρόσβαση στο ίντερνετ στο νέο μου σπίτι από το σπίτι των γονιών μου, δηλαδή στην ίδια πολυκατοικία από τον 6ο όροφο που έμενα στον 3ο. Στον 6ο όροφο υπάρχει σύνδεση και router Thomson TG585 V8, χωροταξικά να σας πω ότι τα σπίτια και το router επίσης είναι στην ίδια πλευρά, ακριβώς κάθετα με το σπίτι στον 3ο που θέλω να συνδεθώ. Ποια είναι η καλύτερη λύση για να έχω ασύρματη σύνδεση (μια καλή ποιοτικά), τι θα χρειαστώ (εξοπλισμό, ρυθμίσεις, κλπ) για αυτό? Και ένα κατά προσέγγιση κόστος θα ήταν πολύ χρήσιμο. Επίσης μια δική μου σκέψη έχει να κάνει με την απευθείας καλωδίωση, αλλά δεν το βλέπω και πολύ εφικτό, λογικά(?) .

Αυτά, τι λύσεις μπορώ να έχω??

Link to comment
Share on other sites

Όπως λέει ο @YDinopoulos, η λύση σου είναι το καλώδιο. Σκέψου σημεία που μπορείς να το περάσεις (φωταγωγός); και απόφυγε τους πειραματισμούς με το wi-fi, μπορεί να σου φάει πολύ χρόνο και κόπο με αμφίβολο αποτέλεσμα.

Επίσης αν μπεις σε διαδικασία να κάνεις μια σωστή ασύρματη λύση (με κεραίες που απαιτούν οπτική επαφή μεταξύ τους) μπορεί να έχεις πρόβλημα και με την πολυκατοικία (ειδικά οι κεραίες μπορεί να φαίνονται).

Πάντως το κόστος για ένα σωστό ασύρματο λink χοντρικά θα έλεγα 250€+, ανάλογα τις κεραίες που θα διαλέξεις και πόσο καλά θα προστατέψεις τα Access point αν τα έχεις στα μπαλκόνια (κουτιά, ανεμιστηράκια, κ.ο.κ.)

Αν είσαι αποφασισμένος να στήσεις το link θέλεις:

2 AP-router και 2 κεραίες (κατά προτίμηση κατευθυντικές), να τοποθετηθούν στην άκρη των μπαλκονιών για να έχουν οπτική επαφή μεταξύ τους. Το βρίσκω απίθανο να έχεις καλό σήμα αλλιώς με 3 ορόφους απόσταση, αν και φυσικά μπορείς να δοκιμάσεις.

Το καλώδιο που συνδέει την κεραία με το AP έχει περιορισμένο μήκος, οπότε το AP μάλλον μένει στο μπαλκόνι και ίσως θέλει προστασία από βροχή κλπ., δηλαδή πλαστικό κουτί. Το σωστό είναι να βάλεις και ανεμιστηράκι στο κουτί γιατί αλλιώς ανεβάζει θερμοκρασία και το AP θα καεί πριν την ώρα του. Το AP συνδέεται με UTP καλώδιο στο PC που έχεις μέσα στο σπίτι, αλλά χρειάζεται και ρεύμα. Αν δεν έχει POE (Power over ethernet) θέλεις άλλο ένα καλώδιο τροφοδοσίας μέχρι το τροφοδοτικό που καταλήγει σε μια πρίζα.

Αυτά χοντρικά, πολλές λεπτομέρειες θα βρεις και στο awmn, μια που αυτό που θέλεις δε διαφέρει πολύ από το να συνδέσεις 2 διαφορετικά κτήρια.

Έγινε επεξεργασία από asot
Link to comment
Share on other sites

[Εξτρίμ σενάριο]

Αν είναι καινούρια η καλωδίωση στα σπίτια και ανεβαίνει από τη ρεγκλέτα κάποιο cat5, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τα περισσευούμενα καλώδια (αφού το τηλέφωνο χρησιμοποιεί 1 από τα 4 ζεύγη) για να ενώσεις τα 2 σπίτια, είτε βάζοντας ένα switch στη ρεγκλέτα είτε ενώνοντας τα καλώδια με μία μούφα.

[/Εξτρίμ σενάριο]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.