Jump to content



Εγκατάσταση SSD & HDD σε Macbook Pro 2011 μοντέλο


Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω ένα macbook pro στο οποίο θέλω να κάνω αναβάθμιση αφαιρώντας τον δίσκο που έχει και να βάλω έναν ssd. To θέμα μου είναι ότι έχει αρκετά GB μουσικής οπότε ένας ssd θα με δυσκόλευε στο να περάσω όλη μου την μουσική εκεί μέσα. Έχω βρει τον συγκεκριμένο που είναι ssd και hdd, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζομαι απλά δεν ξέρω αν γίνεται να μπει αυτός σε macbook και γενικά αν θα λειτουργεί σωστά. Περιμένω την βοήθειά σας.

WESTERN DIGITAL WD1001X06XDTL BLACK

ΥΓ. Την λύση του να αφαιρέσω το dvd-rom για να μπει εκεί ένας hdd χωριστά, την έχω σκεφτεί αλλά προσπαθώ να την αποφύγω!

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα μου είναι ότι λόγο δουλειάς (DJ) έχω κάνει ήδη την επιλογή μου και είναι πολλά (αν δεν είχα κάνει θα ήθελα 2-3 δίσκουυς).

Το κακό με τον εξωτερικό είναι ότι δεν θα έχω διαθέσιμα usb γιατί τα 2 που έχει το mac χρησιμοποιούνται από κάρτα ήχου και controller.

Δεν θέλω να μπλέξω με hub γιατί ενός φίλου μου του έκανε συνέχεια νερά και μία έχανε μία τον ξανάβρισκε το σκληρό.

Οπότε ή μόνη λογική λύση είναι να πάω σε 512 ssd και να κάνω μία συμπίεση στα κομμάτια μου που είναι όλα 320kbps σε 192 ίσως.

Έτσι θα κερδίσω τον μισό χώρο και ίσως να κάνω δουλειά μου.

Βέβαια προκύπτει νέο ερώτημα με τον αν αλλοιωθεί η ποιότητα των κομματιών κατά την συμπίεση :/

Link to comment
Share on other sites

Αν το αποφασίσω κι εγώ να πάω προς αυτή την μεριά, πιστεύεις ότι ένας 120gb ssd φτάνει για το λειτουργικό? Βασικά το λειτουργικό πόσο χώρο πιάνει?

Προγράμματα δεν θα περάσω παρά μόνο το traktor. Δεν χρησιμοποιώ τίποτα άλλο, γενικά το laptop ανοίγει μόνο σαν εργαλείο δουλειάς, ούτε καν internet δεν μπαίνω.

Link to comment
Share on other sites

Ναι εφοσων θα εχεις μονο το λειτουργικο και το traktor πιστευω οτι θα εισαι μια χαρα!!!δυστηχως το ποσο πιανει το osx δεν το θυμαμαι καθολου!!παντος με αυτην την λυση εγω ξεχασα τους εξωτερικους!!εν μερη ειμαι συναδερφος

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.