Jump to content



Υπολογιστης για 3d studio max&unreal engine


Recommended Posts

Καλησπερα σας παιδια! Κανω αυτο το θεμα γιατι μια φιλη μου θελει να κανει pc στο οποιο θα χρησιμοποιει τα προγραμματα του τιτλου. Το κακο ειναι, οτι το χρειαζεται σχετικα αμεσα. Το παρα πολυ κακο ειναι οτι δε διαθετει χρηματα πανω απο 500-550€ και δεν εχω την παραμικρη ιδεα τι να της προτεινω σε αυτα τα λεφτα που διαθετει. Οποιος εχει λιγη γνωση πανω στο τι θα χρειαστει για να καλυψει τις αναγκες της εστω στο minimum, θα ηταν ευχης εργο να απαντησει! Ευχαριστω προκαταβολικα!!

Link to comment
Share on other sites

στα 550 ειναι μαζι με oθονη, πληκτρολογιο κλπ ?

εαν ναι να μαζεψει τουλαχιστο αλλα 100-150Ε γιατι οτιδηποτε αλλο θα ειναι πολυ πολυ κακος συμβιβασμος και πεταμενα χρηματα.

για να πεις οτι θα κανει δουλεια θελει

core i5 - 170E

μητρικη - 70Ε

ραμ 8gb - 80Ε

κουτι τροφοδοτικο - 100Ε

σκληρος 1ΤΒ - 55Ε

και μια nvidia 750 αλλα 140Ε

ειμαστε ηδη στα 600+Ε χωρις οθονες και τα λοιπα, με καρτα γραφικων που δε τη λες ξουραφι για να παιξει ανετα με unreal engine.

Link to comment
Share on other sites

Οθονη-keyboard-mouse υπαρχουν Οποτε τα 550 ειναι μονο πυργος. Και εγω στο τοσο τα υπολογιζα αλλα σε καμμια περιπτωση με οσα υπολογιζω δε μου βγαινουν 550. Σκεφτηκα οτι θα χρειαστει i7 γιατι μιλαμε για 3d animation - rendering συν photoshop αν και το τελευταιο ειναι το λιγοτερο. Ποιος σκληρος 1ΤΒ κανει 55€ ;

Link to comment
Share on other sites

αλλο τι θα χρεαστει αλλο τι μπορει να παρει, αμα μπορει να παρει i7 εχει καλως αλλιως i5.

attachment.php?attachmentid=64949&stc=1&d=1415031180

βεβαια το ακομα καλυτερο ειναι να ζοριστει και να βαλει αλλα 8GB.

post-190-1416078959,2714_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω την παραμικρη ιδεα απο που να κοψω. Μνημη δε γινεται, cpu δεν εχει νοημα , και επιμενει οτι μεχρι 550 μαξ. Νομιζω οτι δυσκολα θα κανει κατι που να την καλυψει στα μινιμουμ. Εχω στο μυαλο και καποια αλλα πραγματα με βαση αυτα που προτεινεις. Θα το εξετασω και το μηχανημα αυτο και θα δουμε τι θα γινει!

Νομιζω οτι και εγω στο νου μου ειχα οτι 8gb ram ειναι το μινιμουμ , απλως ψαχνω τα λιγοτερο δυνατο που θα μπορουσα να βαλω γενικοτερα για να κανει τη δουλεια της. Και ο i5 νομιζω στο ελαχιστο ειναι...

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

κοψε τη καρτα γραφικων και βαλε αλλα 8GB, θα κανει περισσοτερο χρονο στην επεξεργασια αλλα θα δουλεψει. Πες της ομως οτι θα πρεπει να μαζευει για καρτα.

Link to comment
Share on other sites

Εχεις αρκετο δικιο σε αυτο. Το ιδιο σκεφτηκα και εγω απλως δε ξερω αν ειναι γενικοτερα ενδεδειγμενη λυση. Αλλα ελα μου ντε...και απο που να κοψω; ; Θα της τα πω και οτι θελει ας κανει πραγματικα. Εξ'αρχης της ειπα οτι το ποσο ειναι υπερβολικα μικρο για αυτο που χρειαζεται.

Εκανα αυτο εκοψα και απο το κουτι και εκοψα την καρτα γραφικων. Ετσι κ αλλιως micro-atx μητρικη θα βαλει, το πολυ πολυ παιρνει ενα φανακι 5€ και της το συνδεοουν αν δεν εχει τιποτα πανω.

post-30231-1416078959,4787_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Να παρει μια 580 μεταχειρο να βρει την υγεια της

(δεν ειναι τιταν αλλα σε rendering ειναι καλύτερη απο 680 ) ! Κατ'εμε 2600Κ , μια Ζ68,Ζ77, 8G (τουλάχιστο) και τα υπολοιπα που ειπε το παλικάρι και ειναι super!
Link to comment
Share on other sites

Ο I5 τι δουλειά έχει στο σύστημα? Αν δε βάλεις I7 πάς ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σε FX 8320 και μια καλή ψύκτρα, Hyper 212 πχ, και είσαι σχετικά καλά για budget 3d studio σύστημα.. Για mobo βάλε ότι νάνε 60-70 το πολύ. Μνήμη 8gb είναι μια χαρά για αρχή, αν χρειαστεί παραπάνω προσθέτει. Τροφοδοτικό βάλε της προκοπής, για κάρτα γραφικών τώρα τι να σου πώ. Τι θέλει να κάνει με unreal engine ακριβώς?

Link to comment
Share on other sites

Μικρή διαφορά και είναι αρκετά πιο φτηνός ώστε να χωράει να βάλεις μια καλή ψύκτρα, γιατί αν κάνει rendering χρειάζεται καλή ψύκτρα. Είναι που είναι φτηνό μην το καταδικάσεις κιόλας.

Link to comment
Share on other sites

Της τα είπα όλα αυτά παιδιά και θα αποφασισει λίαν συντόμως. Παντως σίγουρα με αυτό το μπάτζετ δε κάνει 3d σύστημα της προκοπής. Θα δουλέψουν στην σχολή της με unreal engine στο επόμενο εξάμηνο. Δεν ξέρω τι παίζει με τον fx 8320? Με μια evo 212 στα ίδια λεφτά βγαίνει πάντως. Πάντα σκεπτόμενος ότι δε βάζει για αρχή κάρτα γραφικών (αλλιώς δε βγαίνει)

Link to comment
Share on other sites

Αδερφε δεν ξέρω πως το σκέφτεσε αλλα αλήθεια σου λέω με αυτά που γράψαν όλα τα παληκάρια εδω μέσα μια χαρα μηχανηματάρα βγάζει ! Επανέρχομαι και επαναλαμβάνω μια μτχ GTX580 (απαραίτητα , εξήγησα οτι για rendering ειναι must ) , 8G μνήμη (απαραίτητα) και κατεμέ για πολλούς και διαφόρους λόγους εναν ι7 2600Κ , θα κάνει παπάδες! Τωρα αν τα θέλει brand new εκει αναγκαστικά ανεβαίνει αλλα για μένα δεν εχει νόημα!

Link to comment
Share on other sites

Το πως το σκεφτομαι εγω δεν ειναι θεμα,γιατι δε βαζω εγω χρηματα.Αυτη το σκεφτεται αλλιως..Σε φαση "δεν εχω ιδεα απο modding οποτε θα παω σε κατι ετοιμο συναρμολογημενο". Και μενει Αθηνα (εγω Θεσσαλονικη) οποτε ειναι αδυνατο να βοηθησω. Αν μπορει καποιος αλλος απο εκει δε ξερω. Για να τα παρει μεταχειρισμενα αυτα που λες θελει αρκετο ψαξιμο, αυτη δεν εχει χρονο ιδιαιτερο για να ασχοληθει, και οπως βλεπεις ασχολουμαι εγω γι'αυτην. Της τα μετεφερα παντως. Θα πραξει αναλογως (ειπε θα το σκεφτει) . Την βλεπω να καταληγει με κανα pentium και να γελαει ο κοσμος :p

Link to comment
Share on other sites

αν σου ειναι ευκολο μπορεις να μας πεις σε ποια σχολη ειναι ;

επισης σε αυτα τα λεφτα πας σε μεταχειρισμενο.

χιλιες φορες ενας sandy bridge 4/8 παρα 4cores only.

ακομα και σε i7 920 να παει , κανει μια χαρα τη δουλεια της.

edit: μπορει για αρχη να μην εχει καρτα γραφικων και μεχρι να μαζεψει λεφτα να παρει μια.Εξαλλου , τα cuda δε την νοιαζουν λογω οτι δε θα χρειαστει real time rendering.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ i7.Αν παρει ι5 τωρα , θα το μετανοιωσει μετα...

1000 φορες δλδ να μη παρει καρτα και να παρει i7

επισης 8GB ειναι η αρχη!!

εξαλλου θα ξεκινησει τωρα.Στην αρχη δε θα ειναι βαρια τα προτζεκ της.

εγω ειμαι 16 τωρα και τις περισσοτερες φορες βλεπω 14/16 ussage..αλλα του !#@$@%@ μανα

Έγινε επεξεργασία από GoMaR
Link to comment
Share on other sites

Ρε γομαρε δεν ξέρω για unreal engine αλλα για 3ds max αδερφε καρτουλα θα χρειαστεί και μάλιστα άσχημα (μονο maps και υλικά να περάσει δεν θέλει άλλο)! Μαζί σου για τον ι7 , για αρχή δεν το συζητάμε και γω τον ι7 θα χτυπαγα πρώτα!

Λεβέντη βάλε την κοπελιά να κάνει ενα account εδω και να ρωτήσει οτι γουστάρει! Oλο και κάποιο παλιλκαράκι θα την εξυπηρετήσει , εν ανάγκη θα την στείλουμε στην Karmen για μεταπτυχιακό :p

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.