Jump to content



Υδρόψυξη του 2008 και αποδοτικότητα σε σχέση με τις σύγχρονες


tunerakos

Recommended Posts

Γεια σας φίλοι μου. (Καταρχάς το ανανεωμένο site τα σπάει.. Τα συγχαρητήρια μου στην ομάδα του Λάμπη!)

 

Είχα έναν προβληματισμό σήμερα και αποφάσισα να απευθυνθώ σε εσάς τους γνώστες!

 

Έχω ένα σύστημα με 3570k και τον κρυώνω με μια υδρόψυξη που έχω στήσει από παλιά. Είναι η ThermalTake BigWater 745. http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00000403

 

Έχω επομένως ένα 120άρι και ένα 240άρι ψυγείο. Το μόνο που ψύξω προς το παρόν είναι ο επεξεργαστής 3570k ο οποίος ακόμα δουλεύει στοκ μιας και η 6870 που έχω δεν νομίζω να τον ξεζουμίζει στα παιχνίδια. Ούτε και αυτή κλοκαρισμένη.

 

Αυτό που σκεφτόμουν είναι κατά πόσο μπορεί να είναι αποδοτικό το setup υδρόψυξης σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα. Το καλό είναι ότι σε χαλαρές χρήσεις το μηχάνημα ψύχεται χωρις να λειτουργούν τα fans στα ψυγεία. Οπότε έχω και μια σχετική ησυχία.

 

Το άλλο θέμα είναι ότι η αντλία μου έχει αρχίσει και χάνει ελαφρώς μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας και επομένως πάω για νέα. Το θέμα είναι αν αξίζει να επενδύσω σε αντλία κρατώντας το σύστημα αυτό ή δεν αξίζει και πρέπει να πάω σε κάτι σύγχρονο.

 

Επίσης κάτι άλλο που έβλεπα είναι ότι κυκλοφορούν και κινεζοαντλίες. Τις έχει δοκιμάσει άραγε κανείς?

πχ. http://www.ebay.com/itm/Submersible-Water-Pump-Aquarium-Fish-Tank-Fountain-Pond-Pump-DC-3W-5-5V-12V-1PC-/361095606938?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5412f9b29a

 

και αυτή:

http://www.ebay.com/itm/500L-H-10W-DC-12V-Water-Cooling-DC-Pump-Tank-250ML-F-pc-CPU-CO2-Water-Cooled-/111241824048?pt=US_Water_Cooling&hash=item19e6878730

 

Αν αξίζουν με συμφέρει να πάρω μια τέτοια και να μείνω με αυτό το κύκλωμα μιας και οι επώνυμες θέλουν ένα 50άρι..

 

Αρκετά σας ζάλισα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας..

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ οτι εφόσον κάνεις την δουλειά σου το αφήνεις έτσι. Αν δε την κάνεις κοιτάς τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σου και ανάλογα καλύπτεις. 
Αν δεν έχεις ανάγκη απο υδρόψυξη παίξε με άερα αφού είσαι stock. 

Αν θέλεις υδρόψυξη μπορείς να κοιτάξεις και σε έτοιμο kit πχ corsair h100.

Αν θέλεις custom loop απέφυγε την κινέζικη, δε ξέρεις αν θα σκάσει και θα κλαίς μητρική επεξεργαστή και κάρτα γραφικών για να γλυτώσεις 20€. Αν και είναι κυρίως ψυχολογικό το θέμα. Γιατί μπορεί να σου σκάσει και η επώνυμη απλά παίζουν τα ποσοστά πιθανότητας διαφορά.

Για αντλία μπορείς να δείς και για κάποια καλή μεταχειρισμένη. πχ alphacool, laing κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Η πας με αυτά τα 50 ευρώ που σκέφτεσαι να δώσεις, σε μια καλη αεροψυκτρα η οποία θα είναι εξίσου αποδοτική και ήσυχη,αν όχι καλύτερη,με το συστημα ψύξης που εχεις τώρα.Ασχολουμασταν με νερά πριν το 2010 λόγω ζεστών επεξεργαστών/VGA και θορυβωδων ψυκτρων.Σήμερα,αν δε κάνει κάποιος heavy duty overclocking δε νομιζω να υπάρχει λογος να μπλέξει με νερά ,εκτός αν έχει το μικρόβιο βέβαια!

Link to comment
Share on other sites

Βάλε μία D5 Vario και κράτα όλα τα υπόλοιπα. Εφόσον το μπλοκάκι παίζει τις θερμοκρασίες και απ'ότι λες δεν κυνηγάς ρεκόρ είσαι μιά χαρα.

Προσωπικά έκανα την αλλαγή από P500 (ανώτερη από αυτή που έχεις) σε D5 και η διαφορά είναι -3C(D5@2800rpm) απ' ότι πριν και χαώδης όσον αφορά τον θόρυβο. Η D5 δεν ακούγεται.

 Όταν λύσεις το σύστημα καθαρίζεις ψυγεία και μπλοκ και είσαι jet!

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα φανταστεί ότι υπάρχουν πιθανότητες να σκάσει μια αντλία. Φανταζόμουν ότι απλά θα κάνει μικροδιαρροές.

Τώρα όσον αφορά στη μεταχειρισμένη. Πιστεύετε άμα βρω μεταχειρισμένη θα είναι αξιόπιστη?

Επίσης πόσα l/h θα πρέπει να είναι για να κάνει δουλειά?

Σύντομα σκοπεύω να πάρω μια GTX970 οπότε θα πέσουν και κλόκια στον επεξεργαστή. Η λύση του να έχει μεταβλητή ταχύτητα μου φαίνεται πολύ καλή πάντως.

Αν έχετε κάποια προτείνετε μου σας παρακαλώ.

Το budget είναι κοντά στο 50άρικο (Αν υπάρχει κάτι που να μπορώ να πάρω με 50)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.