Jump to content



ms outlook:max μέγεθος, χωρητικότητα, και η λύση...


Recommended Posts

Καλημέρα.

 

Το σενάριο έχει ως εξής...

Χρήση για e-mails το MS Outlook 2010. Το θέμα είναι ότι, λόγω πάρα πολλών e-mails (μάλλον), αρχίζουν τα προβλήματα. Δεν ξέρω για ποιόν λόγω, αλλά, τις τελευταίες 2-3 ημέρες άλλες φορές εισέρχονται mails και άλλες όχι. Άλλα από άλλο ISP μπαίνουν, ενώ άλλα όχι.

 

Εγώ προσωπικά, δοκιμάζοντας από 3 διαφορετικούς ISPs, μπήκαν. Από κάποιους άλλους δεν μπαίνουν (όχι από δικές μου δοκιμές - το κλασσικό). Η αποστολή e-mails από τον account λειτουργεί. Αυτό, τουλάχιστον, αποδεικνύει, ότι ο λογαριασμός είναι εντάξει. Το γεγονός ότι δε μπορεί να λάβει, από αρκετούς, όμως, ISPs, κάνει το χειριστή του λογαριασμού να μη μπορεί να δουλέψει.

 

Ο λογαριασμός είναι ρυθμισμένος όταν κατεβάζει στο Outlook τα mails, να τα κατεβάζει καί από τον  mail server. Άρα στον mail server δεν έχουμε θέμα. Κάτι συμβαίνει τοπικά.

 

Ένα θέμα που σκέφτηκα εγώ είναι το μέγεθος του .pst. Ουσιαστικά των mails. Πρέπει να είναι γύρω στο 1.5GB - 2.0GB. Μία λύση είναι να πάρω backup τα mails, να διαγράψω τα υπάρχοντα, και να δοκιμάσω. Απλά, δεν έχω χρόνο για τέτοιες δοκιμές. Ο χρήστης, ακόμη και τόσα πολλά, θέλει να εξακολουθεί να παίρνει τα mails σε συνέχεια με τα υπάρχοντα. Μήπως η λύση είναι να φτιαχτεί ένα δεύτερο .pst και τα νέα να αρχίσουν να φορτώνονται σε αυτό; Και κάτι τέτοιο γίνεται; Δεν ξέρω. Ίσως τα MS Outlook .pst να έχουν όριο, και να θέλουν τέτοια πατέντα. Εδώ θα ήθελα μία διευκρίνηση-βοήθεια και τα φώτα σας εάν γίνεται τέτοια πατέντα με τα MS Outlook .pst αρχεία.

 

Σχετικά με το ότι αναφέρω πιό πάνω ότι δεν παίρνει από συγκεκριμένους ISPs, δεν έχει να κάνει με το ότι φταίνει οι συγκεκριμένοι ISPs. Διότι, πάντα από τους συγκεκριμένους 10-15 ISPs εισερχόντουσαν e-mails. Κάτι άλλο πρέπει να είναι. Εκτός από το μέγεθος, που θα ήθελα μία βοήθεια περί ορίων .pst στο MS Outlook, μπορείτε να σκεφτείτε κάτι ακόμη που να δημιουργεί το πρόβλημα;

 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας !!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Το όριο του .pst στο Outlook 2010 είναι 50GB (http://support2.microsoft.com/kb/982577)

Το να μην παίρνεις email από κάποιους μπορεί να σχετίζεται με φιλτράρισμα είτε στο server είτε στον client σου, είτε σε προβλήματα DNS που μπορεί να έχει ο server σου (ή οι servers των αποστολέων).

Προσωπικά αντιμετώπιζα κάποια λίγα τέτοια προβλήματα παλιότερα κυρίως σε αποστολή, χωρίς ποτέ να εξηγήσω γιατί π.χ. το yahoo δεχόταν μηνύματά μου μέχρι 250 ΚΒ (όχι MB) και τα μεγαλύτερα όχι.

 

Τα μηνύματα που δεν παίρνεις επιστρέφουν στον αποστολέα με NDR; (Non-delivery report)

Έχεις έλεγχο στο mail server για να δεις log files κλπ.;

Link to comment
Share on other sites

Τα μηνύματα που δεν παίρνεις επιστρέφουν στον αποστολέα με NDR; (Non-delivery report)

Έχεις έλεγχο στο mail server για να δεις log files κλπ.;

 

 

Η κοπέλα που έχει το πρόβλημα μού είπε πως οι αποστολείς παίρνουν NDR. Μήπως θα μπορούσα καί από κει να δω κάποια error codes και να βγάλω συμπεράσματα;

 

Όταν λες "Έλεγχο mail server" τί εννοείς;

Link to comment
Share on other sites

Το NDR είναι πολύ κρίσιμο, γιατί θα σου δώσει το λόγο μη παράδοσης (με ή χωρίς error code) και χρειάζεται να ξεκινήσεις από εκεί.

 

Μπορεί το NDR να ξεκινάει από το δικό σου server ή από του αποστολέα, ανάλογα με το πρόβλημα. Στο δικό σου θα μπορούσες να δεις αν έρχονται τα μηνύματα ή όχι, για να δεις αν είναι θέμα routing/DNS ή επικοινωνίας των mail servers. Αφού όμως έχεις NDR ξεκίνα από εκεί. Γράψε μας και τι λένε τα NDR.

Link to comment
Share on other sites

Έλεγξε το domain μήπως είναι blacklisted και ζήτα απο κάποιον απο τους χρήστες που λαμβάνουν το απαντητικό οτι το email δεν πήγε να στο στείλουν σε email. Προτίμησε να στο στείλουν σε email εκτός του domain με το όνομα αυτό που παρουσιάζει πρόβλημα.

Δοκίμασε και εσύ πχ απο gmail, hotmail κλπ να της στείλεις ένα μήνυμα. Λογικά αν δε το παρει θα παραλάβεις ένα NDR γιατί δεν πήγε το email. Πχ blacklisted.

Ειδικά αυτές τις μέρες κυκλοφορεί πολύ ένα spam email My new photo που κολάει το τερματικό και στέλνει spam email με το κιλό και στα διαλύει όλα.

Link to comment
Share on other sites

Έλεγξε το domain μήπως είναι blacklisted

 

Πώς ελέγχω τα blacklisted domains?

 

 

Προτίμησε να στο στείλουν σε email εκτός του domain με το όνομα αυτό που παρουσιάζει πρόβλημα.

 

 

Αυτή τη στιγμή δε μπορώ να επικοινωνήσω με την κοπέλα για να πάρω το NDR.

 

 

Δοκίμασε και εσύ πχ απο gmail, hotmail κλπ να της στείλεις ένα μήνυμα. Λογικά αν δε το παρει θα παραλάβεις ένα NDR γιατί δεν πήγε το email

 

 

Χθες που δοκιμάσαμε στο γραφείο από τέσσερα διαφορετικά e-mails, πήγαν τα τρία. Δεν πήγε το @acci.gr. Βιομηχανικό επιμελητήριο αυτές της τελευταίεες ημέρες, έχει πάρει πολύς κόσμος επιστροφικά e-mails. Πρέπει να είναι αυτό που είπες περί spam. Μακάρι να μπορούσα να έχω ένα NDR της. Δυχτυχώς από Δευτέρα. Απλά, προσπαθώ τώρα ΣΚΒ να μαζέψω όσο περισσότερες πληροφορίες μπορώ.

 

Αυτά τα δύο:

 

α. Πώς μπορώ να ελέγξω blacklisted domains; Προφανώς θα πρέπει να πάω σε κάποια web page και να δηλώσω προς έλεγχω το domain. Εδώ μία λεπτομέρεια:εάν π.χ. θέλω να ελέγξω το www.xyz.gr, domain είναι το xyz ή όλο το www.xyz.gr;

 

β. Έχει κανείς άλλος @acci.gr e-mail και έχει προβλήματα τις τελευταίες ημέρες;

 

 

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Για να βοηθήσω την κατάσταση, θα δώσω το domain. Ελπίζω να μη διαβάλλω με αυτό τον τρόπο το σχετικό. Αν γίνεται κάτι τέτοιο, μπορεί φυσικά να διαγράψει την απάντηση ο mod. 

 

Πρόκειται για το http://www.pantheontheater.gr. Η κοπέλα δουλεύει στο "Pantheon" και έχει πρόβλημα με τη λήψη του mail της. Για να δούμε. Βοήθησε καθόλου το domain; Επειδή έβαλα το mxtoolbox.com και δεν καταλάβα και πολλά

 

 

 

 

 

 

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Όντως. Στο smtp transaction time φαίνεται ένα warning:

 

smtp 6.240 seconds - Warning on Transaction Time

 

Τϊ σημαίνει αυτό; Επιδρά στα mails των users; Ανησυχητικό καί για το domain σαν site και όχι μόνο για τα mail accounts;

 

 

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.