Jump to content



ACER laptop - εγκατάσταση win - μόλις διαβάσει το διασκάκι, σβήνει


Recommended Posts

Έχω το εξής θέμα:

σε ένα laptop ACER , MODEL No:ZA1 , Travelmate 3202XMi, θέλω να εγκαταστήσω XP.
Ρυθμίζω στο boot order να διαβάζει πρώτα το dvd-rom. Πατάω να ξεκινήσει το setup, αλλά μόλις ξεκινήσει να διαβάσει, σβήνει το laptop.
Ο δίσκος έχει ήδη εγκατεστημένα Windows, αλλά θέλω να κάνω format. Εάν αφήσω το δίσκο, θα φορτώσει κανονικά τα Windows, και μπορείς να δουλέψεις χωρίς πρόβλημα.

Για να σβήνει, κάτι πρέπει να γίνεται με το dvd-rom.

Έχω ένα εξωτερικό USB dvd-rom (δουλεύει χωρίς πρόβλημα), αλλά το laptop είναι τόσο παλιό που δεν έχει επιλογή USB DVD-ROM στο boot order.

Εάν συνδέσω το USB DVD-ROM, δεν πάει να διαβάσει από κει. Διαβάζει μόνο απ' το εσωτερικό.

Μπορεί με κάποιο τρόπο-trick να διαβαστεί σαν boot DVD-ROM το εξωτρικό;

Ή και η άλλη λύση:να μπορέσει να διαβάσει το εσωτερικό. Αν και αυτή τη λύση δε θα την εμπιστευόμουν, διότι, μπορεί σε οποιαδήποτε στιγμή του install να κλείσει το laptop, και φτου και πάλι απ' την αρχή η εγκατάσταση.

υ.γ. Μέτρησα με πολύμετρο την τάση που βγάζει το τροφοδοτικό, και είναι 19V (όσο λέει και το label).

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν..... Δεν ξέρω, το είδαμε κι αυτό.

Το διάβασε το δισκάκι στο USB dvd-rom , αλλά πώς....

Έβαλα το δισκάκι με τα XP μπροστά από το στόμα μου, και έριξα λίγο θολό αέρα (το γνωστό). Μετά, το σκούπισα καλά, και έτσι μπόρεσε και το διάβασε, και η εγκατάσταση έχει ξεκινήσει.

Πολύ ευαίσθητο το laptop. Καί το εσωτερικό καί το εξωτερικό DVD-ROM, με θολό δισκάκι προς ανάγνωση, να σβήνει; Τί να πω; Το είδαμε κι αυτό.

Ελπίζω να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και να μη μου σβήσει σε κανένα 99% το laptop!!

Link to comment
Share on other sites

Τί ήθελα και μίλησα; Πάνω που έκανε το format (quick format) στο δίσκο πάλι έσβησε.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι πρέπει να χρειάζομαι ένα πεντακάθαρο cd εγκατάσταση XP. Είναι η μόνη μου ελπίδα. Μπορώ να έχω ένα, αλλά δεν ξέρω πότε. Θα προσπαθήσω σήμερα και θα δοκιμάσω.

Θα ανεβάσω τα αποτελέσματα. Αλλά, αν εν τω μεταξύ σκεφτείτε ότι μπορεί να φταίει και κάτι άλλο, εδώ είμαστε.

 

Λοιπόν, βρήκα ένα που έχει κάποιες γρατζουνιές, μέχρι να βρω το πεντακάθαρο, αλλά όλα ξεκίνησαν ομαλότατα και η εγκατάσταση πηγαίνει σφαίρα με το εσωτερικό, μάλιστα. Γιατί;;; Ως ακολούθως.....

Έκανα και κάτι ακόμη πριν ξεκινήσω. Έβγαλα την μπαταρία του laptop. Το laptop είναι πολλών, μα πάρα πολλών ετών (και μάλλον χωρίς αλλαγμένη μπαταρία), το οποίο και μάλλον του δημιουργεί πρόβλημα.

Έτσι, βγάζοντας τη μπαταρία, και κάνοντας το installation με το εσωτερικό dvd-rom, όλα πάνε καλά και η εγκατάσταση σφαίρα (και μάλιστα καί με δισκάκι με λίγες γραντζουνιές).

Αν σκεφτεί κανείς, μάλιστα, έτσι εξηγείται. Να σβήνει το laptop λόγω μπαταρίας κακοδιατηρημένης-πολυχρησιμοποιημένης.

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Τελικά αυτό έφταιγε. Η μπαταρία. Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε.

Άλλο τώρα.... Τί πράγμα είναι αυτό με την ACER;;;

Ψάχνω στο site της να βρω drivers, και πουθενά. Δε βρίσκω το μοντέλο. Τί s/n, τί product number βάζω, τίποτα.

Τί θα γίνει σήμερα; Θα μου βγει η ψυχή να την κάνω αυτήν την εγκατάσταση; Μπορείτε να με βοηθήσετε λίγο με τους drivers (για XP); Θα κοιτάζω και γω στο μεταξύ, και αν βρω κάτι θα ανεβάσω και το link.

Link to comment
Share on other sites

γιαυτο λεμε οχι Acer ολο προβληματα ειναι :p

απεφυγε τα προγραμματα που βαζουν ετοιμους οδηγους, καλυτερα βρες τι μοντελο εχει μεσα και κατεβασε απο τον κατασκευαστη

Link to comment
Share on other sites

Οι drivers του 3200 δε σου κάνουν; είναι διαφορετικό μοντέλο;

 

Είναι 3200 series. Οπότε θα μου έκαναν, αλλά δε βρίσκω ούτε αυτούς.

 

Αλλά με την εξέλιξη των πραγμάτων πρέπει να βάλουμε για λίγο στην άκρη τους drivers. Λόγω αυτού που είπε καί ο dellman πιό πάνω.

 

Μπα για χαλασμένο σύστημα ψύξης μοιάζει και με θέμα στην μητρική

 

Όταν ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση, είχα αφήσει τα Windows στο desktop χωρίς να κάνω κάτι. Είχα βάλει να αντιγράψει απ' το cd το folder i386 στο C:\, και όταν ολοκληρώθηκε η αντιγραφή πάτησα να βγει το cd. Μόλις άνοιξε το πορτάκι του dvd-rom, τσουπ... έσβησε το laptop!!

Εδώ να δώσω ένα ακόμη στοιχείο. Στο installation των Windows, στο σημείο που ζητάει να ορίσεις ημερομηνία/ώρα, η ημερομηνία ήταν στο έτος 1988 και ο μήνας λάθος (όχι Δεκέμβριος)!!!! Αν θυμάμαι καλά, η ώρα ήταν σωστή. Πάντως, ανεξαρτήτου ώρας, για τόσο παλιά ημερομηνία, αυτό δείχνει ότι μάλλον η μπαταρία της μητρικής τα 'χει παίξει. Ίσως κάτι γίνεται και σε συνδυασμό με το dvd-rom.

Μπορεί να είναι καί το άλλο. Κακό σύστημα ψύξης λόγω πολλών ετών (ίσως έχει ξεραθεί η πάστα, θέλει καθαρισμό το laptop εσωτερικά από σκόνες, τρίχες κ.λπ., συντήρηση-καθαρισμό-αντικατάσταση το εσωτερικό ανεμιστηράκι, κ.ά.). Έτσι, για ασφάλεια, το laptop κλείνει μετά από λίγα λεπτά λειτουργίας. Όταν έκλεισε έτσι απότομα, πάτησα αμέσως το power να ανοίξει, και δεν άνοιγε. Έπρεπε να περάσουν λίγα λεπτά για να ανοίξει και πάλι. Ίσως, αν είναι τελικά το σύστημα ψύξης, η ασφάλειά του να επιτρέπει να ανοίξει και πάλι μετά από λίγο.

Η άποψή σας με αυτά τα στοιχεία που δίνω;

υ.γ. Πάντως, ανεξαρτήτως συστήματος ψύξης, η μπαταρία της μητρικής πρέπει να θέλει αντικατάσταση (λόγω έτους 1988!!). Και άντε και είναι της απλής αντικατάστασης. Αν, όμως, είναι αυτή η περίπτωση που είναι κολλημένη-soldered???

υ.γ.2 Μήπως είναι αυτό που λέει ο dellman θέμα μητρικής γενικότερα;;; Πάντως, μακάρι να είναι η onboard μπαταρία και η πάστα. Να βάλω και ένα copper shim, και να το σώσω!

 

 

 

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Οι drivers για Travelmate 3200 υπάρχουν στην σελίδα της Acer , (select my product from a list) και διαλέγεις ένα ένα.

Όπως τα λες, μπαταρία και θερμοκρασίες πρέπει να είναι. Αν ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και μπορείς να μπεις στα windows, τσέκαρε θερμοκρασίες, άνοιξε, καθάρισε το και άλλαξε πάστα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.