Jump to content



Αγορα ηχειων μεχρι 1000 ευρω


Recommended Posts

Καλησπερα παιδια,ενδιαφερομαι να αγορασω 2 ηχεια αυτονομα μαλλον αφου δεν θα συνδεθουν σε ενισχυτη,εκτος και αν το budget ειναι αρκετο για κατι καλυτερο με ξεχωριστο ενισχυτη,βασικα με την καρτα ηχου στο pc θα τα συνδεσω(για την καρτα ηχου θα την βρω ο ιδιος την ακρη),εχεται κατι αξιολογο να προτεινεται,βασικα δεν με ενδιαφερει η ενταση οσο η ποιοτητα,η μουσικη που θα παιξει σε αυτα ειναι Pink Floyd,κιθαρα και ηχητικα μαλλον ψαχνω εδω,επειδη ειχα διαβασει οτι αναλογως την μουσικη που ακους επιλεγεις και ηχειο,πχ αλλα ηχεια θα επρεπε να παρω αν ακουγα house,trance,heavy metal.

 

Περιμενω απαντησεις απο τα παιδια που ασχολουνται,ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

30 τετραγωνικα δεν με απασχολει η ενταση οσο η ποιοτητα,για καρτα ηχου δεν εχω κατι το συγκεκριμενο ακομα κατα νου,αν εχεις κατι να προτεινεις ανετα,προς το παρον με την ενσωματωμενη ειμαι αλλα δεν τιθεται θεμα εδω,αφου θα κοιταξω για κατι καλυτερο,αν εχεις να προτεινεις και καρτα ηχου ανετα.

Link to comment
Share on other sites

Ξεκινάς με μια τέτοια λοιπόν

http://www.skroutz.gr/s/4747213/Asus-Essence-STX-II.html

 

Με αυτά τα ηχειάκια

http://www.skroutz.gr/s/396650/M-Audio-Studiophile-BX8-D2.html

 

και παίρνεις και έναν ενισχυτάκο για να τα οδηγήσει.

http://www.skroutz.gr/s/2375359/Denon-DRA-F109.html

 

Νομίζω οτι χωρίς απαραίτητα να φτάνεις το budget που λες, θα πάρεις ένα αποτέλεσμα που θα ξεπερνά κατά πολύ τις απαιτήσεις σου (αν και η ποιότητα στον ήχο είναι υποκειμενικό θέμα) :)

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα από όλα πρέπει να καταλήξεις αν θες ενεργά μόνιτορ, δεν ξέρω εάν έχεις ακούσει είναι κάπως ιδιαίτερα.

Από την στιγμή που θα πάρεις ενεργά ηχεία όπως τα παραπάνω ΜAudio δεν χρειάζεται και επιπλέον ενισχυτής.
- Μην βάλεις εσωτερική κάρτα, ασχολήσου με Dac εφόσον θες το κάτι παραπάνω.

Εδώ για περισσότερα, καλό διάβασμα.

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Για ενισχυτη και ηχεια  πιστευω η προταση του rory ειναι μια χαρα για το budget οποτε εκλεισε το θεμα,τωρα για dac λετε να παρω αυτο http://www.asus.com/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Xonar_Essence_One/  και να μεινω με την onboard η δεν αξιζει τοσα χρηματα το συγκεκριμενο και να παω σε κατι αλλο?

 

Peter Parker ευχαριστω για το link αλλα αυτο ηθελα να αποφυγω να αρχισω να ψαχνω ο ιδιος,καμια προταση για dac η αυτο της asus που αναφερω θα με καλυψει?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Βασικα σκεφτηκα να μεινω με την onboard και να επαιρνα το dac της asus που ειναι και καρτα ηχου μαζι αν καταλαβα καλα,τωρα αν κανω τη δουλεια μου και με ενα απο τα παραπανω δεν υπαρχει λογος να δωσω τα 450 που ζηταει η asus,απλα μηπως χρειαστω και εξτρα καρτα ηχου παλι δεν ξερω, με ενα απο αυτα που προτεινεις αλλα και παλι φτηνοτερα θα μου βγει.

 

Ισως ειναι καλυτερα να παρω ενα απο αυτα τα dac που προτεινεις να τα στησω και αν δεν με καλυψει η onboard παιρνω και μια καρτα ηχου μελλοντικα.

Link to comment
Share on other sites

Αν πάρεις κάποιο dac δεν χρειάζεται να πάρεις και κάρτα ήχου!

Επίσης αν σκέφτεσαι για τόσα λεφτά (400+) πάρε μια και καλή αυτόν τον ενισχυτή Pioneer A-70 με ενσωματωμένο dac και καλύτερο από τα προαναφερθέντα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

η μερίδα του λέοντος από το συνολικό ποσόν να πάει στα ηχεία.

 

 

Συμφωνώ και μπορεί να πάει ακομα καλύτερα σε B&W 685 S2 με τον Pioneer A-50 και κάποιον από του δυο dac (Pro-Ject DAC Box E  , Pro-Ject DAC Box S USB)

Σε όλες τις περιπτώσεις είναι κορυφαίες οι επιλογές και μπορεί να κάνει ότι συνδυασμό θέλει ανάλογα το τελικό budget.

Link to comment
Share on other sites

Peter Parker ευχαριστω για το link αλλα αυτο ηθελα να αποφυγω να αρχισω να ψαχνω ο ιδιος,καμια προταση για dac η αυτο της asus που αναφερω θα με καλυψει?

 

Ο ήχος είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό, ο καθένας μας έχει διαφορετικά ακούσματα και προτίμησης.

  Το ψάξιμο τις αγοράς ενισχυτών / ηχείον είναι ταξίδι και μην παράβλεψης να το κάνεις αφού μπέικες στον χορό.

Κατέληξε σε μερικά μηχανάκια συμφωνά με τα οικονομικά σου, πάρε τα δισκάκια σου και κανε τις βόλτες σου να ακούσεις. Εμπειρία θα απόκτησης και θα σε βοηθήσει στις επιλογές σου.

Έγινε επεξεργασία από Peter Parker
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Προσοχή, η τιμή των Adam είναι ανά τεμάχιο... :D

 

Προσωπικά ακούω με αυτά (http://www.thelab.gr/topic/45254-%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%BE%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CF%82/page-148#entry1966270) τα οποία και προτείνω. Βέβαια δε γνωρίζω αν στέλνουν εκτος Γερμανιας.......

Έγινε επεξεργασία από L3m0n
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Λοιπον παιδια sorry αλλα πιστευα οτι με 1000 θα ακουσω ,αλλα τριχες,η επιλογη μου ειναι αυτη http://www.skroutz.gr/s/2511633/B-W-PM1.html?keyphrase=b%26w+pm1 παιζουνε χαμηλα μια χαρα χωρις να φωναζουνε ποιοτητα δηλαδη οτι ηθελα,ο ενισχυτης παραμενει ο pioneer A-50 αν και αρχισα και να κοιταω και rotel 1570,οσο για καρτα ηχου με το pc disabled και ολα στο dac,παλι καλα που με διαφωτισατε τσαμπα θα πετουσα τα χρηματα μου σε καρτα ηχου το dac που θα χτυπησω ειναι αυτο μαλλον πριν μου γυρισει τελευταια στιγμη παλι http://www.skroutz.gr/s/1756268/Cambridge-DacMagic-100.html ,ευχαριστω σε οσους με διαφωτισανε αλλα τελικα εφτασα τα 3 χιλιαρικα για να ακουσω οπως θελω εγω,αυριο με το καλο που ανοιγουνε τα shops παραγγελνω και απο ελλαδα αυτη τη φορα.

Link to comment
Share on other sites

@aqua, Καλορίζικο το σετάκι, αλλά δεν είναι ισορροπημένη η επιλογή σου.

 

Τα ηχεία που επέλεξες είναι εντελώς διαφορετική κλάση σε σχέση με τον ενισχυτή και το DAC. Με λίγα λόγια δε θα πάρεις από τα ηχεία σου ούτε τα μισά από αυτά που θα μπορούσαν να δώσουν.

 

Αν έχεις φτάσει να δώσεις τόσα χρήματα, κατά τη γνώμη μου αξίζει μια επίσκεψη σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα για να ακούσεις πριν να αγοράσεις.

Θα σου πρότεινα τον Γιάννη Μιχαηλό στον Ορφέα της Πετρούπολης. Δεν έχω καμία σχέση με το παιδί, απλά ευχαριστημένος πελάτης είμαι και είχα γυρίσει πολλά μαγαζιά πριν καταλήξω εκεί.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Πως από τα 685/6 S2 κατέληξες στα PM1;

Τα άκουσες τα πρώτα και δεν σου άρεσε ο ήχος τους;

Αν ήταν να δώσεις τόσα χρήματα υπήρχαν πολύ καλύτερες λύσεις,ακόμα και με 3 δρόμων ηχεία ή κάποια πολύ καλά μόνιτορ της Genelec.

Όπως και να'χει καλορίζικο το σύστημα!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.