Jump to content



Πρόβλημα με δέμα ελτα


froso

Recommended Posts

Καλησπέρα χρειαζομαι τη βοήθειά σας.Έχω στείλει ένα δέμα σε μια κοπέλα με αντικαταβολή στην Πάτρα στις 18 Νοεμβρίου και το δέμα έβγαινε 60 ευρώ. Στην συγκεκριμένη κοπέλα έχω πουλήσει και άλλα πράγματα και δεν έιχα ποτέ πρόβλημα μαζί της. Ενώ δεν είχε γίνει τιποτα απολύτως στις μέρες περίπου που έφτασε το δέμα η κοπέλα αυτή με μπλόκαρε στι facebook ξαφνικά! Απο τότς δεν σηκώνει ουτε τα τηλέφωνά της ούτε τίποτα. Εγώ δυστηχώς έχω χάσει την απόδειξει όπου λέει πάνω τον κωδικό του δέματος και δεν μπορώ να βρώ με κανένα τρόπο που βρίσκεται το δέμα. Πήρα τα ελτά της Πάτρας και η γλυκιτατη κυρία μου είπε πως δεν μπορει να απασχολήσει υπάλληλο  αν δεν έχω τον κωδικό και μου το έκλεισε στα μούτρα. Πήρα και στο σπίτι της και η μαμά της με την οποία μίλησα γιατι η κοπέλα δεν έχει καν τα κότσια να σηκώσει το τηλέφωνό της και να μου απαντήσει, και μόνο που δεν με έβρισε, άρχισε να μου λέει οτι αλλος τα παρήγγειλε απο το λογαριασμό της κόρης της και ποτέ δεν πήγε κανένα παλτό εκεί και πως έχει τοσο μεγάλη αγορά η Πάτρα και άλλα τέτοια κουλά. Όπως είναι φυσικό το δέμα το έκλεψε γιατί λογικά είχε κάποιον γνωστό μέσα στο ελτα αλλά δυστηχώς δεν μπορώ να το αποδείξω. Ξέρετε τι μπορώ να κάνω για να βρω τον κωδικό; Ή γενικά αν μπορώ να κάνω κάτι; Είναι γυφτιά να κλέψεις έτσι απλά ένα δέμα εν΄ψ έχεις αγοράσει τόσα πράγματα. Δυστηχώς δεν έχω την δυνατότητα να το κυνηγήσω μέσω κάποιου δικηγόρο. Ελπίζω κάποιος να μπορεί να με βοηθήσει.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα. 

 

  Αν θυμασαι την ημερομηνια που εστειλες το δεμα/αντικαταβολη, μπορουν στο βιβλιο που γραφουν τους αριθμους, να το βρουν μεσω του αριθμου ταυτοτητας που ειχες την ημερα εκεινη. Φυσικα αυτο στο ταχυδρομειο οπου το εστειλες.

 

 Περα απο αυτο, ελπιζω να εχεις καταλαβει οτι εχεις κανεις εγγραφη σε τεχνολογικο φορουμ ε ? :)

Link to comment
Share on other sites

To tracking δεν της το στειλες μέσω mail, sms; Ή το στειλες και το σβησες και από κει; Το να πήρε το δέμα και να μην πλήρωσε την αντικαταβολή δεν παίζει. Αν το αρνήθηκε λογικά θα έπρεπε να σε ειδοποιήσουν. Κάτι δεν κολλάει...

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα. 

 

  Αν θυμασαι την ημερομηνια που εστειλες το δεμα/αντικαταβολη, μπορουν στο βιβλιο που γραφουν τους αριθμους, να το βρουν μεσω του αριθμου ταυτοτητας που ειχες την ημερα εκεινη. Φυσικα αυτο στο ταχυδρομειο οπου το εστειλες.

 

 Περα απο αυτο, ελπιζω να εχεις καταλαβει οτι εχεις κανεις εγγραφη σε τεχνολογικο φορουμ ε ? :)

Όταν στέλνεις αντικαταβολή σου ζητάνε και ταυτότητα; Γιατί εγώ μια φορά που έστειλα, δεν μου ζήτησαν, φυσικά είχα κρατήσει την απόδειξη για να πάω μετά να πάρω τα χρήματα. Πάντως δεν χάνει τίποτα να πάει να ρωτήσει.

 

To tracking δεν της το στειλες μέσω mail, sms; Ή το στειλες και το σβησες και από κει; Το να πήρε το δέμα και να μην πλήρωσε την αντικαταβολή δεν παίζει. Αν το αρνήθηκε λογικά θα έπρεπε να σε ειδοποιήσουν. Κάτι δεν κολλάει...

Αυτό ισχύει, δεν γίνεται να μην πλήρωσε και να το πήρε το δέμα. Αν έχει γίνει κάτι θα σε ειδοποιήσει ο κούριερ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Καταρχάς δεν ήξερα οτι είναι τεχνολογικο φορουμ γιατί είδα και άλλο ποστ για ελτα και γι'αυτο είπα να γράψω εδώ. Δεν σου ζητάνε ταυτότητα όταν στέλνεις κάτι με αντικαταβολή και στα ελτά μου είπαν πως κρατάνε αρχείο μόνο για τα μεγάλα δέματα που στέλνουν. Αυτή μάλλον έχει κάποιον μέσα στο ελτα Πάτρας και της το έδωσε έτσι και το δήλωσε ως απώλεια ή δεν ξέρω και γω σαν τι! Θυμάμαι και ημερομηνία και στοιχεία και τα πάντα και χωρίς τον κωδικό εδώ μου λένε οτι δεν μπορούν αν με βοηθήσουν και στης Πάτρας που πήρα μου το έκλεισαν στα μούτρα.

Link to comment
Share on other sites

αρχικα πρεπει να σκεφτουμε εναν καλο λογο για να κατσει καποιος να κανει κατι τετοιο ...ειδικα για μολις 60ευρο  (γιατι εσυ αναφερεις πως πιστευεις πως υπαρχει καποιος εκ των εσω κτλ κτλ κτλ).   κατι που δυσκολα παιζει 

Οποτε προφανος κατι εγινε και η κοπελα δεν μπορεσε να παρει το δεμα , επειτα επιδη δεν ειχε τον τροπο/κοτσια να σου το πει απλα σε εσβησε απο το FB και ειπε στους δικους της πως ενδεχομενος να την "ενοχλησεις" . Για μενα το πιο πιθανο ειναι το δεμα να γυρισει παλι σε εσενα και να εχεις χρεωθει μοναχα τα μεταφορικα 

Έγινε επεξεργασία από kpetros
Link to comment
Share on other sites

Ποιος ρισκάρει να κάνει κάτι τέτοιο για 60€ και να χει συνέπειες στη δουλειά του. Γιατί αν εσύ δεν έχανες την απόδειξη το πρόβλημα θα το αντιμετώπιζε ο ταχυδρόμος που ούτε δέμα σου επέστρεψε ούτε αντικαταβολή. Παίζει να έχει έρθει και ειδοποιητήριο το οποίο μπορεί να χάθηκε. Εντύπωση μου κάνει που δεν σε εξυπηρετούν. Ούτε καν μπορούν να σου πουν αν υπάρχει κάποιο δέμα στις επιστροφές με το τάδε όνομα;

Link to comment
Share on other sites

Τα λεφτά μου τα παίρνω είτε έχω την απόδειξη είτε όχι απλά και μόνο με την ταυτότητά μου. Στα ελτά εδώ με βοήθησαν και με το παραπάνω οι άνθρωποι.Έψαξαν πάντου!Στα δέματα πουγύρισαν ακόμα και στις επιταγές που δεν έχουν πάει να τις πάρουν. Η κοπέλα δεν με έσβησε απλά, με μπλόκαρε κανονικά και εμένα και τον φίλο μου και ας μην τον είχε φίλο. Έχουν περάσει σχεδόν 2 μήνες και θα είχε επιστρέψει όπως μου είπαν και εδώ γιατί και αυτοί παραξενεύτηκαν. Δεν μπορώ να βρώ κάποιον σοβαρό λόγο να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο.

Link to comment
Share on other sites

Για τα ΕΛΤΑ της άλλη πόλης αναφέρομαι που όπως είπες δεν σε εξυπηρέτησαν. Πάντως 2 μήνες είναι αρκετό διάστημα και νομίζω πως κάπου εκεί είναι το όριο που τα κρατάνε στις αποθήκες τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

1) Το ποσό (των 60Ε) είναι "αστείο" ούτως ή άλλως για να πεις "να βάλεις δικηγόρο" (που θέλει πολλά πολλαπλάσια και μόνο για να σου σφίξει το χέρι) - άσε που λίγο δύσκολα θα αποδείξεις "την ενοχή της". Ακόμη και να είχες τη δυνατότητα (που όπως λες δεν την έχεις), δε θα σε συνέφερε.

 

2) Έχεις χάσει (λες) και την απόδειξη των ΕΛΤΑ, με συνέπεια να μην μπορείς καν να αποτανθείς σε αυτά και να κάνεις λίγο τζέρτζελο σχετικά με την τύχη του δέματός σου (...αλλά και αν την είχες, δεν νομίζω ότι θα πετύχαινες και τίποτα, καθώς με βάση αυτήν και το tracking number το πολύ που θα γινόταν θα ήταν να εντόπιζες σε ποιό ακριβώς κατάστημα χάθηκαν τα ίχνη του δέματός σου, διότι όπως φαίνεται -δεθέντος ότι ισχύουν τα όσα "κατέθεσες"- το δέμα σου σε κάποιο σημείο "έκανε φτερά", αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα έβρισκες και εύκολα άκρη με τον υπεύθυνο για αυτή την απώλεια. Κοντολογίς ΧΛΩΜΟ το βλέπω να κάτσουν να ασχοληθούν ΣΟΒΑΡΑ διάφοροι υπάλληλοι και προϊστάμενοι ΔΗΜΟΣΙΟΥ οργανισμού, με το ποιός είχε την ευθύνη "στο σημείο που χάνονται τα ίχνη του δέματος" - πόσο μάλλον που πέραν της..."φυσικής" τους αδιαφορίας και γραψοτετοισμού, είναι σε γενικές γραμμές ΠΛΕΟΝ ολιγάριθμοι και τρέχουν απ' εδώ κι απ' εκεί για να βγάλουν τη μέρα και δεν....έχουν την πολυτέλεια να πάρουν στα σοβαρά τέτοιο θέμα. Συμπερασματικά, θα σε πάνε λογικά από πολλούς Άννες και Καϊάφες, μέχρι να...αγανακτήσεις και να τα παρατήσεις από μόνη σου...Πόσο μάλλον, όταν καταλαβαίνουν ότι για 60Ε τους παίρνει να σου πουλήσουν τρελλίτσα αντί να σ' εξυπηρετήσουν ως θα όφειλαν...Δες το από την εμπειρία που σου έκλεισαν το τηλ. στα μούτρα...).

 

Τα παραπάνω δύο εμένα μου λένε να το πάρεις απόφαση ότι πάει το παλτό και τα Ευρώ που περίμενες από αυτό.

Πάρε το επίσης ως "ακριβοπληρωμένο μάθημα", πρώτον να μη χάνεις έτσι εύκολα αποδεικτικά στοιχεία στο μέλλον, και δεύτερον να βρεις έναν τρόπο να "εξασφαλίζεσαι" περισσότερο στις αγοραπωλησίες σου (πχ μέσω χρήσης Paypal), διότι, τρίτον, όπως και εσύ πια κατάλαβες, τα ΕΛΤΑ δεν έχουν τον βαθμό εξασφάλισης που έχει μία courier (όπου τα πράγματα είναι πολύ πιο σφιχτά και σχεδόν αδύνατο να εξαφανιστεί κάτι χωρίς έστω να έχεις αποζημίωση από την ίδια την υπηρεσία - κι ας έχεις ακόμη και χάσει το voucher παράδοσης του προς διακίνηση αντικειμένου).

Πες με λίγα λόγια ότι δεν έχασες κάτι, αλλά απλώς πλήρωσες κάτι ακριβά : Το μάθημα που λέγαμε...

 

*(...μια ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ πάντως απόπειρα που θα μπορούσες να κάνεις, θα ήταν να ζητήσεις "για κάποιο θέμα σου" τον προϊστάμενο του γραφείου της Πάτρας -και να μην μείνεις στον/στην @^$@^&^% που σου έκλεισε το τηλ στα μούτρα- και να του εκθέσεις το θέμα σου με "παράκληση", ρωτώντας ΜΗΠΩΣ γίνεται ΕΣΤΩ να ρίξει μια ματιά στα "απαράδοτα", μπας και βόσκει σε καμμιά γωνιά το δέμα και...κανείς δεν ασχολείται...Σπάνιο, αλλά ΚΑΙ αυτό μπορεί να συμβεί, ειδικά αν πχ έχει καταστραφεί η εξωτερική συσκευασία/οι διευθύνσεις κλπ, και δεν έχουν καν που να το γυρίσουν/παραδώσουν...

Ίσως μάλιστα κάλλιστο θα ήταν να πας στον προϊστάμενο του γραφείου από όπου το έστειλες, να πεις το στόρι, και να παρακαλέσεις να επικοινωνήσει με τον προϊστάμενο της Πάτρας και να τα πούνε, αντί να το κάνεις μόνη σου...

Γενικά πάντως, ή ΠΟΛΥ πρωί να κάνεις τέτοιες κινήσεις, ή να πας λίγο πριν το κλείσιμο και να του πεις "τελειώστε πρώτα τη δουλειά σας, θα περιμένω εδώ". Κι αν πεις να πάρεις μόνη στην Πάτρα, πάρε λίγο μετά το κλείσιμο, αν κλείνουν στις 14:00. Πάρε κατά τις 14:30 ας πούμε)

Έγινε επεξεργασία από washcloud
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.