Jump to content



ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΔΙΚΤΥΟ


Recommended Posts

Καλησπέρα,στο καταστημα που εργάζομαι υπαρχει ενα δυκτιο που αποτελειται απο 2 pc.
ενα με vista home premium 64 bit που ειναι κυριος υ/π του δικτυου(tower)
ενα με windows 8.1 64 bit (laptop)
πανω στο δυκτιο ειναι συνδεδεμενα ενας εκτυπωτης hp laserjet 1300 ακομα ενας εκτυπωτης pantum p300 series PCL6 και ενα φωτοτυπικο μηχανημα RICOH Aficio 551
το προβλημα ειναι οτι ο εκτυπωτης pantum καθε φορα που τα pc κλεινουν οταν ξανα ανοιγουν τις περισσοτερες φορες δεν βλεπουν το εκτυπωτη,λεει οτι δεν ειναι συνδεδεμενος και χρειαζετε επανεγκατασταση για να λειτουργήσει

και ακομα ενα προβλημα ειναι πως το laptop δεν επικοινωνη  με το φωτοτυπικο μηχανημα (μερικες φορες) βγαζει (Operation could not be completed error 0x00000005) Access is denied και αν πας να κανεις connect ζηταει username και password,απο τα vista εχουν απενεργοποιηθει τα passwords)
καμια ιδεα;;;
ευχαριστω για το χρονο σας!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τσεκαρε αρχικα αν ο εκτυπωτης ειναι εγκατεστημενος σωστα και στα δυο pc . Μηπως υπαρχει προβλημα με τον οδηγο του εκτυπωτη.

Επισης καλο θα ηταν να βαλεις καρφωτες IP ωστε να μην γινεται αυτο που περιγραφεις. Δηλαδη να μπεις μεσα στο modem και να κανεις IP Adressing στις συσκευες αν δεν ξερεις πως , πες μου να γραψω εναν οδηγο.

Link to comment
Share on other sites

Τον pantum πως τον συνδεει? usb ή έχει θύρα ethernet. Αν τον έχεις με usb κάνε απεγκατάσταση των drivers με ένα πρόγραμμα καλύτερα (π.χ. your unistaller) και όχι από την προσθαφαίρεση των windows. Στη συνέχεια ξαναεγκατέστησε τους drivers(όσο το δυνατόν ποιο νέους drivers). Κοίταξε και το καλώδιο. Μπορεί να είναι προβληματικό. Άλλαξέ το.

Αν είναι με δικτυο τσέκαρε ξανά το καλώδιο.

 

Υ.Π: Να δίνεις βάση στα καλώδια. Είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος. Οι περισσότεροι βέβαια δεν το κάνουν. Προβληματικά καλώδια δημιουργούν τέτοια προβλήματα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.