Jump to content



παλια καρτα γραφικων σε νεο υπολογιστή


Recommended Posts

Πρόσφατα ενας φιλος μου εκανε αναβαθμιση την καρτα γραφικων του και την παλια που ειχε την έδωσε σ' εμένα. Εγώ σκοπεύω αυτό τον καιρό να αγοράσω έναν νέο υπολογιστή και σκέφτομαι να του βάλω την παλιά κάρτα που μου έδωσε. Το μοντέλο που μου έδωσε είναι η GigaByte GV-R4870D5-1GD.

 

Θέλω να μάθω αν είναι καλή ως κάρτα για παιχνίδια - δεν θέλω να παίζω ότι πιο καινούργιο παιχνίδι βγει παρά μόνο τα παλιά και κυρίως θα χρειαστώ το νεο pc πιο πολύ για Internet. 

 

Επίσης την καθάρισα καλά απο την σκόνη με σπρέυ πεπιεσμένου αέρα και έβαλα θερμοαγώγιμη πάστα στην gpu και το ανεμιστηράκι. Επίσης έχω και τις εξής απορίες που φαίνοντε στις κάτωθι εικόνες.

 

15mihjb.jpg
2ez4wpe.jpg
Έγινε επεξεργασία από spinalgr1990
Link to comment
Share on other sites

Το μόνο ότι η κάρτα είναι DirectX 10.1. Αν το σύστημά σου τρέχει Windows 7 μια χαρά θα είσαι. Από κατανάλωση μοιάζει λίγο σε R9 270, από επιδόσεις θα είναι κάπου μεταξύ R7 250 και R7 250X. Αν πας σε Windows 8/8.1 δεν ξέρω τι παίζει με την υποστήριξη της AMD εκεί. Στα ερωτηματά σου 1)Μνήμες, 2)Κύκλωμα τροφοδοσίας της κάρτας, άσε το όπως είναι.

Link to comment
Share on other sites

α, δηλαδη κατω απο την παθητικη υπάρχει κάτι αντίστοιχο όπως με τις μητρικές - mosfet και chokes ; Χρειαζεται θερμοαγωγιμη παστα ή όχι ; Επισης ποσα watt τροφοδοτικο θα χρειαστει να βαλω και ποσα watt εχει καταναλωση αυτη η καρτα ;

Έγινε επεξεργασία από spinalgr1990
Link to comment
Share on other sites

500W τροφοδοτικό και όχι αυτά των 20€ που γράφουν 600W και κάνουν τσαφ ή μπουμ, μόλις τα φορτώσεις με 300W. Κάτι ποιοτικό σε στυλ Corsair.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι αρκετή διαφορά στην κατανάλωση η 4870 με την R7 250. Σχεδόν στα μισά 

 

HD 4870

 

R7 250

 

Τώρα στην πράξη πως είναι, είναι άλλο θέμα.

Αν αναφέρεσαι σε αυτό που έγραψα εγώ, θα διαπιστώσεις ότι δεν σύγκρινα την 4870 και την 250 όσον αφορά την κατανάλωση, αλλά όσον αφορά τις επιδόσεις. Όσον αφορά την κατανάλωση η σύγκριση της 4870 έγινε με την R9 270 και όχι την 250.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.