Jump to content



Συμβατότητα DDR3-1600 με Z77 & FM2+ (Richland)


Recommended Posts

γεια σας . έχω ένα πισι που έχει 8 γίγα μνήμη ddr3 1600 . κάποιες φορές κολλάει .

τώρα θέλω να φτιάξω και ένα πισί  με amd apu το οποίο παίρνει και αυτό ddr3 .

 

το παλαιό πισι έχει την Asus Sabertooth Z77 revision 1  (2,5 χρόνια ) .

σκεφτόμουν να βάλω τις παλιές μνήμες στο καινούργιο apu και να πάρω καινούργιες για το main πι σι  ίδιο τύπο και χρονισμό.

 

μου είπαν στο κατάστημα ότι οι καινούργιες ddr3 μάλλον δεν θα παίζουν στην μητρική ασους και ούτε θα παίζουν οι παλιές στο apu .

 

μου είπε κάτι για g1 g2 αλλά δεν το κατάλαβα.(είπε και κάτι για μονή διπλή ανάνγωση )

 

μπορεί κανείς να βοηθήσει ?? γιατί θα υπάρχει αυτή η ασυμβατότητα????  και τι έχει αλλάξει στις μνήμες (ίδια τεχνολογία , ίδιοι χρονισμοί ) ??

 

ευχαριστώ .
 

Έγινε επεξεργασία από felix
Link to comment
Share on other sites

Αρκετά περίεργο αυτό που σου είπαν.

 

Εάν έχει συμβατότητα με DDR3 ένα μηχάνημα, απλά έχει. Μιλάμε πάντα για γήινες ταχύτητες και όχι για πειραματισμούς π.χ. να τρέξεις την APU σε DDR3 2800 και τέτοιες ειδικές περιπτώσεις.

 

Για DDR3 1600 θεωρώ πως θα παίζει νορμάλ, εάν έχεις τη δυνατότητα και έχεις επιλέξει και motherboard για το APU μπορείς να την αναφέρεις.

 

Τώρα το αν θα παίζουν οι καινούριες στην παλιά σου μητρική, επίσης θεωρώ πως 99% θα παίζουν.

Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω . πρώτη φορά που το ακούω . έλεγα να γλιτώσω χρήματα και να έκανα αναβάθμιση σε δυο πισί ταυτόχρονα .

το apu είναι το απλό α6 της amd με τα 60 ευρώ AMD A6-6400K x2 Dual Core Black Edition APU και για μητρική λέω να πάρω αυτή με 60 ευρώ για να μπορώ να βάλω περισσότερους δίσκους : Asus A88XM-A. λέω να φτιάξω ένα κατεβαστήρι και file Server  μιας και μου έχουν περισέψει κουτί και δίσκοι. γιατί το κουτι μόνο για τα σταθερά νας για τέσσερις δίσκους κάνει 400 ευρώ τουλάχιστον ,τα καλά .

 

και σε άλλους που ρώτησα μου είπαν ότι έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα ασυμβατότητας αλλά τους φάνηκε λίγο περίεργο .

Έγινε επεξεργασία από Γεώργιος
Link to comment
Share on other sites

Ο APU έχει στα specs DDR3-1866 στην AMD. Φαντάζομαι αυτό είναι το standard maximum ( για μεγαλύτερες συχνότητες πάς σε overclock ).

 

Αλλού βρήκα αυτο :

 

 

The number of controllers: 1
Memory channels: 2
Supported memory: DDR3-1866

 

 

H μητρική γράφει :

 

4 x DIMM, Max. 64GB, DDR3 2400(O.C.)/2133/1866/1600/1333 MHz Non-ECC, Un-buffered Memory

 

Memory InterfaceDDR3-1866

 

 

Αν δείς το QVL sheet της μητρικής για της μνήμες ( Memory Compatibility List) θα δείς ότι αναφέρει στη λίστα για τους Richland μέχρι και DDR3-1333

 

 

Πέρα από τα specs δές κι ένα build που βρήκα με ελάχιστο ψάξιμο (οι μνήμες του είναι DDR3-1600)

 

 

Τώρα ο καλύτερος τρόπος είναι τα support των εταιριών. Είτε στέλνεις στην ASUS ( ίσως πιο γρήγορη απάντηση ) είτε στην AMD το ερώτημά σου και σου απαντάνε.

Link to comment
Share on other sites

γενικα, ειναι σπανιο φαινομενο. οι ασυμβατοτητες σε μνημη, πλεον..!!   

 

 

ολα τα chipset, αλλα και οι memory controller, αλλα και οι μνημες, εχουν ρυθμισεις για -σχεδον- ολα τα γουστα...!!  

 

οταν βαζεις μια μνημη σε μια μητρικη, αυτη επιλεγει -αναλογως και του επεξεργαστη που εχει- την πιο "ανωδυνη" ρυθμιση, ωστε να λειτουργησει το συστημα χωρις προβληματα.

 

αν ο χρηστης, εχει την γνωστικη ικανοτητα, να βαλει διαφορετικες ρυθμισεις, εχει την δυνατοτητα μεσα απο το BIOS να το κανει..! αν οχι, το αφηνει στο "αυτοματο"...!!!! 

Link to comment
Share on other sites

ρώτησα πιο συγκεκριμένα σήμερα για τις μνήμες . ο τεχνικός μου είπε ότι όντως έχουν αλλάξει οι ddr3 .

οι καινούργιες είναι πιο μικρές από τις παλιές και είναι ή στη μια μεριά του σώματος ή στις και στις δύο ενώ παλιά ίσχυε το αντίθετο .( όταν εννοώ πιο μικρές  τα dies μάλλον έχουν πιο μικρή μεθοδο ολοκλήρωσης. )

πρόβλημα όντως υπάρχει με τις πιο παλιές πλατφόρμες από την δικιά μου   (z77 έχω εγώ ) .

στις πιο παλιές υπάρχει πρόβλημα και έψαξαν πολύ για να βρούν τις συγκεκριμένες μνήμες για να λύσουν τις ασυμβατότητες .

μου  πρότεινε αυτές Kingston 8GB DDR3 1600MHz [KVR16N11/8]    http://www.msystems.gr/index.php?keywords=001-23198. για την λύση των ασυμβατότητων.

 

στην δικιά μου πλατφόρμα μου είπε ότι κατά 99/100 δεν υπάρχει πρόβλημα όποια και να βάλω  . ούτε και οι παλιές εαν μπουν στο apu .

εαν θέλει κάποιος admin ας αλλάξει τον τίτλο σε κάτι πιο σωστό να το βρούν και άλλοι εαν έχουν τέτοιο προβλημα.

στο τέλος του μήνα θα αναβαθμίσω στο κύριο πισι και θα γράψω για το εαν παίζουνε  ή οχι .

Έγινε επεξεργασία από Γεώργιος
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τελικά παιδιά έκανα την αναβαθμιση. Δεν θα φτιάξω και τρίτο πισι μιας και δεν μου χρειάζεται.

Αναβάθμισα τις μνήμες μόνο του κεντρικού πισί.

Είπα να πάρω 16 γιγα. Ο υπάλληλος μου πρότεινε να βάλω 2 επι οκτώ για να έχω την δυνατότητα περαιτέρω αναβάθμισης.

Βάζω τις καινούργιες. Τις είδε και το βιος και το λειτουργικό με την πρώτη .

Στο παλαιό μου σετ απ έπαιζα advanced warfare 2560 x 1440 high textures και χτύπαγε χρήση με τον ιντερνετ εξπλορερ ανοιχτό δυο ταμπς 7,7 στα οκτώ. Με κάρτα την 7850 1 γίγα.

Στο καινούργιο σετ απ με τις ίδιες ρυθμίσεις μου χτυπάει 10,1 στα 16 μόνο με το παιχνίδι ανοιχτό. Ο επεξεργαστής στο φόρτωμα του βίντεο και της πίστας στο campaign μου χτυπάει 100 τις 100 για πέντε δευτερόλεπτα. Μετά κατά την διάρκεια του παιχνιδιού παίζει στο 30/100 .

Αφου ακόμα και τα δεκα έξι είναι λίγα (εαν θέλεις να έχεις και κάποια tabs και προγράμματα ανοιχτά) είπα να βάλω και τα δύο από τα τέσσερα παλιά dimms να φτάσω τα είκοσι γίγα να έχω ενα περιθωριο άνεσης παραπάνω.

Ο μόνος ενδιασμός μου ηταν ότι είχαν διαφορετικό voltage αναγραφόμενο . Οι παλιές είχαν 1,65 και οι καινούργιες 1,5 . Στους χρονισμούς είναι οι ίδιες και ο κατασκευαστής είναι ο ίδιος απλά το μοντέλο είναι διαφορετικό .

Φοβηθηκα για λίγο μήπως καουν οι καινούργιες . Πάλεψα να βρω ένα δωρεαν πρόγραμμα ανάλυσης πληροφοριών ραμ να δω σε τις τάσεις παίζουν και εαν τις αναγνωρίζει το σύστημα .

Τελικά βρήκα το ραμμον της πασμαρκ και τα δείχνει ολα τέλεια . Όλες οι μνήμες παίζουν στο 1,5 βολτ και στη λειτουργία τις παλιές τις δείχνει ότι παίζουν με 1,65 βολτ.

Έπαιξα και μισή ώρα παιχνίδι να δω οτι πάει καλά.όλα καλά. Στα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν κολλάει πλέον με τις ίδιες ρυθμίσεις .

Δεν θέλω να δώσω άλλα χρηματα να πάρω άλλα δέκαεξι γίγα μήπως και αλλάξω επεξεργαστή και μητρική με τους καινούργιους ίντελ που θα βγουν. Ακόμα όμως ο επεξεργαστής δεν κολλάει .

Τι έχει γίνει και τα παιχνίδια θέλουν τόση πολύ μνήμη ;;; Κάπου διάβασα ότι χρησιμοποιούν uncompressed audio files και αυτό αυξάνει κατά πολύ την χρήση της μνήμης . Ισχύει ;;;; Η μήπως φταιει η λίγη μνημη της κάρτας και γεμίζει την ραμ για αντισταθμίσει την έλλειψη ;;; (Κάπου διάβασα ότι σε έλλειψη vram γίνεται χρήση της ραμ . )

Όλα καλά. Εσείς τι λέτε να βάλω άλλα δεκαέξι ή να περιμένω για τους ίντελ ή τους amd τους καινούργιους και την ddr4 ;;; Μιας και ακόμα δεν έχω ανάγκη επεξεργαστή.Πιστεύω ότι εαν ανοίξω κάποια προγράμματα και ταμπς άνετα χτυπαω 16 γίγα. Μέχρι στιγμής χωρίς να έχω ανοιχτό παιχνίδι έχω φτάσει στα 11 γιγά με κάποιες δορυφορικές φωτογραφίες ανοιχτές . Χωρίς να το πίεσω.

Όποια πρόταση δεκτή. Μάλλον σε κανένα τετράμηνο θα πάρω καινούργια κάρτα γραφικών και αυτό μάλλον θα μειώσει την ανάγκη μνήμης .

Έγινε επεξεργασία από Γεώργιος
Link to comment
Share on other sites

αν η καρτα σου ειχε 2 ή και 3GB Vram, νομιζω θα ειχες περισσοτερη ανεση στο παιχνιδι. οι υψηλες αναλυσεις και (αν βαζεις) τα φιλτρα-εφε, θελουν μπολικη μνημη..!  

κι εσυ εχεις καλουτσικη καρτα με μολις 1 GB Vram. αν ειχες εκδοση με 2GB,  πιστευω, θα ησουν πιο ανετος..!!

Έγινε επεξεργασία από cabdik
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.