Jump to content



θεμα με νεο επεξεργαστη


Recommended Posts

Παιδια ο νεος επεξεργαστης ο core 2 quad 6600 που εγραφα σε αλλο τοπικ μου ηρθε, αλλα εχω θεμα. Τον εβαλα εβαλα και αυτην την παστα και μολις ανοιξα τον υπολογιστη εκανε τον ηχο που ανοιγει και με πηγε πρωτα στα bios λεγοντας μου πως εντοπιστηκε νεος επεξεργαστης και να κανω ρυθμισεις και κατι τετοιο. Τελος παντων οταν φευγω απο τα bios και παει να μπει στα windows κλεινει ο υπολογιστης ποτε δεν ανοιγει στα windows με τον νεο επεξεργαστη. Κοιταξα και αλλου και γραφουν για update bios αλλα εγω ειδα οτι εχω ηδη την τελευταια εκδοση.

Link to comment
Share on other sites

Μπες στο Bios και κανε clear to default η καπως ετσι.

Αν μπαινει στο bios ειναι μια χαρα.Δοκιμασε αυτο ή δες τη μητρικη σου

και κανε clear cmos με το jumperακι.Αν αλλαξες μονο τον επεξεργαστη, 

δεν θελουν format τα windows

Link to comment
Share on other sites

Παιδια αρχικα ευχαριστω για την βοηθεια, ευτυχως λυθηκε εκανα cmos με αφαιρεση της μπαταριας και εφτιαξε. Τωρα εχω αλλο θεμα χαχα(σορρυ αν ειμαι κουραστικος ακομα και εμενα με κουρασα) απο τα 4γβ ραμ διαβαζονται τα 2 και στα windows και στα bios..δηλαδη η μια 2αρα.


επισης τωρα παρατηρησα οτι ουτε η καρτα γραφικων διαβαζεται μονο η integrated

Link to comment
Share on other sites

Δοκιμασε ενα ενα τα Dimmακια να δεις τι παιζει,μπορει να μην εχεις κουμπωσει καλα καποιο.

Πως γινεται να εχεις integrated?Τι μητρικη εχεις και που εχεις συνδεσει την οθονη?

Link to comment
Share on other sites

Βασικα λαθος μου λεει microsoft basic display driver..δεν ξερω αν αυτα ειναι integrated..παντως τα κανονικα δεν μου την εντοπιζει..η μητρικη μου ειναι asus p5kpl am epu και η οθονη ειναι συνδεμενη στην καρτα γραφικων..

Link to comment
Share on other sites

Θες να μας εξηγησεις απο την αρχη τι εχεις κανει και πιο προβλημα εχεις?

Γιατι δεν ειναι chat και ετσι δεν θα καταλαβουμε τιποτα

Έγινε επεξεργασία από lgalkis
Link to comment
Share on other sites

Λοιπον ειχα παραγγειλει τον intel core 2 quad q6600 για αναβαθμιση και αντικατεστησα και τον ssd που μου ειχε χαλασει. Σημερα στην αρχη μολις εβαλα τον επεξεργαστη μονο στο υπαρχων συστημα στην αρχη ανοιγε και εκλεινε δεν εφτανε καν στα bios και καποιες πηγαινε στα bios αυτο που ειπα και στην αρχη αλλα μετα οταν πηγαινε να μπει στα windows εκλεινε. Μετα ουτε με τον προηγουμενο που προσπαθουσα για καμποση ωρα δεν ανοιγε κανονικα. Ολα μετα τα μετεφερα σε αλλο κουτι(το ειχα απο την αρχη στο μυαλο μου) μαζι και τον καινουριο ssd εβαλα μεσα τον καινουριο επεξεργαστη. Αφου τα συνδεσα ολα συναιβη αλλο πραγμα! ανοιγε μονο να κανει ηχο(χωρις να δειχνει η οθονη) και εκανε 3 μπιπ το πρωτο πιο μακρυ και τα αλλα 2 μικροτερης διαρκειας και αυτο επαναλαμβανοταν ως που να τον κλεισω και εψαχνα μηπως εχει καει καμια μνημη η κατι αλλο. Μετα εκανα cmos με την μπαταρια και εφτιαξε ανοιξε αλλα απο εκει και περα συμβαινει αυτη η κατασταση δεν εντοπιζει καρτα γραφικων, την μια μνημη ραμ. Εχω καρτα γραφικων την asus radeon r7 240


υ.γ. εχω τα windows 8 64bit

Link to comment
Share on other sites

H μητρική σου έχει ενσωματωμένη gpu. Μπες στο BIOS και στην καρτέλα Advanced και στο onboard devices configuration. Απενεργοποίησε την ενσωματωμενη gpu ή επέλεξε ως gpu το pci-e.

Δεν ξέρω πως το έχει. Θα το δεις. 

 

Για τις μνήμες: βάλε πρώτα τη μία μνήμη μόνη της στο 1ο slot. Ξεκίνα το pc και αν τη δει είσαι οκ. Κλείσε το pc, βγάλε τη μνήμη και βάλε την άλλη στο ίδιο slot και μονη της. Εαν τη δει είναι οκ.

Τότε οι μνήμες είναι οκ. Κάνε το ίδιο και στο άλλο slot. Εαν σε κάποις από τις παραπάνω περιπτώσεις κάνει μπιπ ή δεν μπουτάρει, τότε πες μας.,

Έγινε επεξεργασία από pasjohn
Link to comment
Share on other sites

Πηγα στο onboard devices sto advanced και μου ελεγε αυτο που εμοιαζε με αυτο που μου ειπες: onboard pcie gbe lan..ηταν enabled και το εκανα disable αλλα δεν αλλαξε κατι.Οσον αφορα τις μνημες τις εβαλα και τις 2 στο πρωτο σλοτ οπως μου ειπες και ανοιγε κανονικα..παω στο δευτερο σλοτ βαζω την μια και δεν ανοιγε...μετα βαζω την αλλη και εκανε μπιπ..πως γινεται αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Σόρρυ λαθος στο είπα. Στο 1ο slot κάνεις τις δοκιμές, όπως και έκανες. Άρα οι μνήμες σου είναι εντάξει. 

Αν τώρα όπως λες όταν βάζεις και τις δύο μνήμες και σου βλέπει τη μία ή ακους μπιπ, τότε μάλλον έχει καει το 2ο slot. Δεν το εξηγω διαφορετικά. Είναι ίδιες οι μνήμες? Ποιες έχεις?

 

Με την κάρτα τι ακριβώς σου συμβαίνει? Μπουτάρει? Μπαίνεις win?

Link to comment
Share on other sites

η μια ειναι goodram 2gb και η αλλη η goldkey 2gb και οι 2 ddr2. Mε την καρτα ναι κανονικα μπαινω αλλα δεν μου διαβαζει την καρτα μου μονο αυτο που εγραψα πιο πανω microsoft basic display driver διαβαζει

Link to comment
Share on other sites

Αυτό κοιτούσα τώρα. Τι έχεις κλείσει ρε συ? Λίγο μπερδεμουά μας τα λες. Γράψε μας πως είναι ακριβώς το BIOS. Τι επιλογές έχεις. 

 

Όντως την κάτα δικτυου έκλεισες. Έχεις 3 συσκευές onboard. sound+lan+gpu

Έγινε επεξεργασία από pasjohn
Link to comment
Share on other sites

Λοιπον στο advanced sto onboard configurations εχει αυτα: 1)οnboard PCIE GbE LAN(ENABLED) (το εκανα enable)

2)Lan option Rom (disabled)

3)Serial Port Address {3F8/IRQ4}

4)Parallel Port Address {378}

5)Parallel port mode {ECP}

6)ECP Mode DMA Channel {DMA3}

7)Parallel Port IRQ {IRQ7}


Κατι αλλο που μου κινησε την περιεργεια ειναι μια ρυθμιση που λεει storage configurations και εχει μια επιλογη ata/ide configurations να το κανω enable/enhanced/disable..μηπως εχει καμια σχεση?

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που είναι disable δοκίμασε να βγάλεις και να ξαναβάλεις του drivers πάλι.

 

Πάνε στον πίνακα ελέγχου και στα προγράμματα και ότι drivers με τις κάρτες γραφικών amd και intel(ενσωματωμένη) υπάρχουν, κανε απεγκατάσταση. Κάνε επανεκκίνιση.

 

Όταν μπεις πάνε στο device manager(διαχείριση συκσευών) και στο diplay adapters. Αν υπάρχει η ενσωματωπένη, επέλεξέ την και πάτα delete. Κάνε τσεκ και στο κουτάκι (να βγουν και οι drivers μαζί).

 

Κάνε επανεκκίνηση πάλι

 

Όλα τα παραπάνω είναι καλο να τα κάνεις αφού μπεις σε safe mode.

 

Φαντάζομαι ότι το καλώδιο της οθόνης το βάζεις στην R7 και όχι στην μητρική ε? :)  

Έγινε επεξεργασία από pasjohn
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.