Jump to content



Recommended Posts

Λοιποοον ,εχουμε στο σπιτι της αδερφής μου ενα ρουτερακι ,νομίζω zte ,τέλος πάντως ειναι της πλάκας απο τα πολυφορεμενα, και ολο σταματάει το wifi ,κόβεται το ethernet ενω συνεχίζει να εχει ίντερνετ κανονικά και λοιπα κουλα .

Ψάχνω για ενα φτηνο μοντεμ ρουτερ που απλα να διαχειρίζεται καλύτερα 4 Ethernet ports σε απλη χρήση,σερφαρισμα κτλ (και ενα πεμπτο δε μας χάλαγε αλλα ξέρω πως ειναι χλωμό ).

Θελω φτηνο γιατί σε κανα εξάμηνο η χρονο ,θα μπει vdsl και θα μπει κατι ποιοτικο,αλλα δεν θελω τωρα να ασχοληθώ με αυτο.

Τωρα αν θα εχει καλύτερο wifi κτλ φυσικά ειναι ενα ευπρόσδεκτο bonus ,αλλα κυριως με μοιάζει να ειναι οικονομικό και να μην κλαταρει τωρα που καλοκαιριασε .

Edit βρηκα αυτο 15 € μεταχειρω. Κανει λέτε ;

https://www.skroutz.gr/s/2527668/D-Link-DSL-2750B.html

Έγινε επεξεργασία από das
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον πρόκειται να πάς σε vdsl δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πάρεις modem-router. Ασε που το vdsl modem/router που θα σου δώσουν, από άποψη ποιότητας και χαρακτηριστικών routing δεν θα είναι τίποτα πολύ καλύτερο από το adsl modem-router που έχεις τώρα.

 

Νομίζω ότι καλύτερη αναβάθμιση για το δίκτυό σου και που θα το χρησιμοποιήσεις και αργότερα με το vdsl modem/router θα ήταν να πάρεις ένα dual band (2.4 & 5 ghz) router και μέσω bridging (PPoE) να αναλάβει όλα τα χρέη (wifi/qos/routing) της σαβούρας που δίνουν οι πάροχοι.

 

Αυτό http://www.computeruniverse.net/products/90542753/linksys-ea6300-ew-ac1200.asp σου έρχετε 75Ε συνολο μαζί με ταχυδρομικά (paypal)   Review: http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-reviews/32094-linksys-ea6300-advanced-multimedia-ac1200-smart-wi-fi-wireless-router-reviewed?start=1

 

Αν το budget σου είναι τόσο σφικτό (15-20Ε) τότε αναγκαστικά πας στην λύση που γράφεις και κάνεις το σταυρό σου να σου κάτσει καλό vdsl modem router.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ ,για το vdsl θα αγοράσουν άλλο modem /router ,αλλα επειδη μπορεί να γίνει σε αρκετούς μήνες απο τωρα θα παω στο φτηνο γιατί η κατάσταση ειναι τραγικη ,χωρις να αποσυνδέεται το ίντερνετ ,τα pc ξαφνικά σταματάνε να εχουν πρόσβαση στο ίντερνετ για κανα δεκάλεπτο ξέρω γω ,πέφτει το wifi και τέτοια .

Οποτε κατι σαν το άνωθεν μας κανει για τωρα...

Link to comment
Share on other sites

Με αυτο αν καταλαβαινω καλα δηλαδή ,βάζω το μοντεμ σε bridge έτσι ;

Εχει οριο ενα τέτοιο ρουτερ στη ταχυτητα που μπορεί να κατεβασει ;

Σε vdsl πχ θα μπορεί να δωσει ολη την ταχυτητα σε ενα pc ;

επίσης η διαδικασία του bridge στα μοντεμακια του κιλου ειναι δύσκολη ;

Πολλες ερωτήσεις ,ειμαι μακαρον/ νουμπας , τι να κανω;

Link to comment
Share on other sites

Ναι μπορείς να βάλεις το modem σε bridge πολύ εύκολα και να του συνδέσεις το router σου, ώστε να μην αλλάζεις αν πας αργότερα σε vdsl ή κάτι άλλο.

Μπορεί να σηκώσει άνετα τις ταχύτητες των adsl και vdsl.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

http://www.skroutz.gr/s/302009/TP-LINK-TL-WR841N.html

Γιατί δε κοιτάς για κάτι τέτοιο; Θα σου μείνει και στην vdsl ή το κανείς και access point αν τελικά βάλεις άλλο router.

Ναι μπορείς να βάλεις το modem σε bridge πολύ εύκολα και να του συνδέσεις το router σου, ώστε να μην αλλάζεις αν πας αργότερα σε vdsl ή κάτι άλλο.

Μπορεί να σηκώσει άνετα τις ταχύτητες των adsl και vdsl.

Το έχω δουλέψει το 841N/ND (το ND είναι ίδιο με το Ν με μόνη διαφορά τις αποσπμενες κεραίες), και όχι ένα, 3 κομμάτια. Είναι πολύ καλό και τίμιο για τα χρήματα που ζητά, ειδικά αν του περάσεις DDWRT ή OpenWRT είναι better than sliced bread !

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.