Jump to content



IDE controller


Recommended Posts

Καλησπέρα σας, έχω ένα σταθερό (desktop) και έχει 4 HDD (IDE) και είναι συνδεδεμένοι με IDE Controller. Σε περιβάλλον Windows (7 64 bit) διαβάζει 2 σκληρούς. Σε περιβάλλον BIOS διαβάζει πάλι 2 αλλά όχι με την ονομασία τους αν θυμάμαι καλά αρχίζε με RAID και έχει κατάληξη 1 και ο άλλος 2. Ξεκινώντασ λοιπόν την διαδικασία "format" και φτάνοντας στην επιλογή σκληρού για εγκατάσταση του λογισμικού δεν διαβάζει απολύτως κανέναν. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει πρώτη φορά συναντάω αφτό το controller και δεν έχω ιδέα.

 

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά....!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα,

 

Πιθανον να μην διαβαζει το raid controller και για αυτο συμβαίνει αυτο. Προσπάθησε να κάνεις φορμάτ μονο με τον ενα δίσκο πανω και περασε μετα το driver της μητρικης για τον raid controller (raid utility).

 

Παρεπιπτωντως γραψε και ποια ειναι η μητρικη. 

Link to comment
Share on other sites

Έχεις 4 σκληρούς με δύο συστοιχίες Raid. Η μία συστοιχία Raid με 2 δίσκους και ονομάζεται Raid 1 και η άλλη συστοιχία Raid με τους άλλους 2 δίσκους και ονομάζεται Raid 2.

 

Στο σημείο που δεν βλέπεις κανέναν δίσκο, πρέπει να φορτώσεις τον driver του controller σου όπως το βίντεο.

Έγινε επεξεργασία από pasjohn
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.