Jump to content

p1 !!!!!!!

Futuristic

Recommended Posts

Έχω ένα παλιό pc P1 133 Mhz με 32 MB RAM.

Ερώτηση 1: Σηκώνει XP επάνω. Εάν ναι πως κάνω δίκτυο με τον άλλο μου υπολογιστή με σκοπό να μοιραστώ την aDSL και ο P1 να παίξει τον ρόλο μόνο του Web Server για ένα site. Εάν όχι, τι λειτουργικό να βάλω και ποια προγράμματα χρειάζομαι για να τα βάλω σε δίκτυο, ή έστω να τον συνδέσω στο Modem και να γίνει ο p1 σερβερ?

plz help

Ευχαριστώ.

Από windows μόνο 95 σηκώνει. Από Linux δεν ξέρω να σου πώ. Τώρα βέβαια η καλύτερη λύση είναι να τον βάλεις αγγελία σε εφημερίδα. Μπορεί να τον δώσεις και 300 σε κανένα κορόιδο και με τα λεφτά αυτά να πας να φτιάξεις ένα μικρό συστηματάκι με celeron ή να βάλεις κάτι παραπάνω και να πάρεις κάτι καλό. Πιστεύω δεν αξίζει να τον βάλεις για server. Θα παίρνει σβάρνα όλα τα υπόλοιπα PCs. Εγώ πάντως προσωπικά θα τον κρατούσα επειδή μ'αρέσει πολύ να μαζεύω εξαρτήματα από παλιούς υπολογιστές...

Όπως σου τα είπανε .Λίνουξ με κονσόλα μόνο και σετάρεις από εκεί και πέρα ότι χρειάζεσαι αν και πάλι πέντιουμ 1 θα είναι κάπως .Θα χρειαστείς μάλλον firewall,samba,nfs ... και μάλλον και αρκετά άλλα (έχω καιρό να ασχοληθώ αλλά επανέρχομαι σιγά σιγά)Βέβαια αν δεν ξέρεις καθόλου λίνουξ μάλλον θες πολύ βοήθεια και διάβασμα

Και 98 να βάλει δεν μπορεί να κάνει πρακτικά πολλά από αυτά που θέλει. Αναγκαστικά linux. Το μηχανάκι θα είναι υπεραρκετό. Παρόμοιο μηχανάκι τρέχει 4 interfaces (τα 2 ασύρματα), apache, dns, opendchub, mysql, iptables και το cpu utilization δεν ξεπερνά το 5%.

σηκώνει χαλαρά win98 και γράφει και dvd ταινία άμα του βάλεις dvdr και δεν μπορεί να τρέξει έναν web server?μην τον τρελένετε τον άνθρωπο ρε παίδες linux και linux δλδ απο p4 ξεκινήσατε όλοι που ο p133 δεν σηκώνει win98? απλά στα linux θα έχεις πιο πολύ ασφάλεια και σταθερότητα φίλε τώρα το pc σηκώνει απο win 1.1 μέχρι και WinMe..και αν θες να περάσεις τα χριστουγεννά σου διαβάζοντας πως θα γράψεις το scriptaki για να δουλέψεις το modem σου (αν το βρεις) βάλε linux σε consola και γράφε ppp on και ppp off για να ανοιγοκλείσεις το μόντεμ σου :)

O επεξεργαστής σηκώνει τα Me, αλλά με 32ΜΒ ram δεν νομίζω να τον αφήσει να τα εγκαταστήσει(αν θυμάμαι καλά, βγάζει μηνυματάκι ότι θέλει τουλάχιστον 64).

Overclock :p

δεν κολάει στο cpu κολάει στην ram αν δεν έχεις και δεν σε αφήνει να τα βάλεις..στην περιπτωση του cpu μπαίνουν κανονικά και απλά σέρνεται :p

Δεν παίρνω και όρκο, αλλά νομίζω(πάνε και χρόνια από τότε) ότι την είχα πατήσει έτσι... με 133άρη, κλοκαρισμένο στα 155(lol) και μου έβγαλε μήνυμα ότι έχω 133 και δεν θα κάνει εγκατάσταση.... δεν το λέω με 100% σιγουριά όμως.

ούτε εγώ παίρνω όρκο αλλά απο εμπειρία με τα 98 που κ αυτά έχουν specs για cpu θυμάμαι μονο για την μνήμη να έχω φάει κόλημα και τα έχω βάλει και σε 486 80Mhz :-) μετά δεν άντεξα να πηγαίνει τόσο fast :p και έβαλα 95 :p

Αρχική απάντηση από Pc-Corner

σηκώνει χαλαρά win98 και γράφει και dvd ταινία άμα του βάλεις dvdr και δεν μπορεί να τρέξει έναν web server?μην τον τρελένετε τον άνθρωπο ρε παίδες linux και linux δλδ απο p4 ξεκινήσατε όλοι που ο p133 δεν σηκώνει win98? απλά στα linux θα έχεις πιο πολύ ασφάλεια και σταθερότητα φίλε τώρα το pc σηκώνει απο win 1.1 μέχρι και WinMe..και αν θες να περάσεις τα χριστουγεννά σου διαβάζοντας πως θα γράψεις το scriptaki για να δουλέψεις το modem σου (αν το βρεις) βάλε linux σε consola και γράφε ppp on και ppp off για να ανοιγοκλείσεις το μόντεμ σου :)

να βαλει web server σε 98? ελεος!

Αρχική απάντηση από RootX

Δεν παίρνω και όρκο, αλλά νομίζω(πάνε και χρόνια από τότε) ότι την είχα πατήσει έτσι... με 133άρη, κλοκαρισμένο στα 155(lol) και μου έβγαλε μήνυμα ότι έχω 133 και δεν θα κάνει εγκατάσταση.... δεν το λέω με 100% σιγουριά όμως.

Με prommie το είχες φτάσει στα 155; :p

γιατί ρε unseen δεν μπαίνει?η για τρύπες μιλάμε πάλι?είπα σε linux έχει περισσότερη ασφάλεια..αλλά μιας και το έθεσες μπορεί και να μην έχει γιατι οι τρύπες και τα xploit είναι πιο πολλές στο linux με το που το στήσεις..κλείνουν βέβαια αλλά πάλι διαβαζοντας το πως και τρώγοντας ώωρες μπροστά στο pc..

επίσης απ ότι κατάλαβα και απο την ερώτηση που έκανε το παιδί?την διάβασε κανείς? είναι οτι δεν ξέρει και τα άπειρα μην σου πώ ούτε πως να στήσει linux .. "ρωτάει πως θα κάνει δύκτιο με xp και adsl modem" και θα στήσει apache σε linux για να τρέξει μια απλή σελίδα ? δεν ζήτησε πως θα φτιάξει το καινούργιο site του FBI .. και του απάντησα με τον πιο απλό τρόπο και πιο έυκολο νομίζω το πώς και αν μπορεί να το κάνει...98 λοιπόν SE και Web server..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.