Jump to content



Κουβεντα Περι Encryption


Recommended Posts

Διαβαζω διαφορα, και θελω απλα απο οποιον εχει ασχοληθει να κανει λογο για λογισμικα, μεθοδους, και αντιμετωπιση.

 

Προσωπικα Θα με ενδιεφερε καλυτερα να μπορω να κρυπτογραφω ανεξαρτητα αρχεια, και οχι ολοκληρα volumes, ή drives.

 

Βρηκα ενα axcrypt το οποιο δημιουργει ενα .axx αρχειο το οποιο πρεπει να κανεις decrypt για να ξαναπροκυψει το αρχικο. Γενικοτερα θελω ομως κατι επωνυμο το οποιο να μην αντικατασταθει και σε 5-10 χρονια δε ξερω τι ειναι το .axx και το utility ειναι legacy και δε βρισκεται, ή δεν ειναι συμβατο με νεα λειτουργικα συστηματα.

 

Απο την αλλη να εχεις και κατι σα vault που θα "πετας" μεσα οτι αρχειο θες και μετα θα κανεις Mount και θα προκυπτει ενας φακελος με ολα τα κωδικοποιημενα αρχεια δεν ειναι κακη ιδεα, αλλα ετσι θα πρεπει να θυμασαι τι εχεις εκει μεσα, και θα εχεις ενα κωδικο για το Mount.

 

Τελος περι AES, bit, μεγεθος κλειδιων, στην πραξη τι σημαινουν ολα αυτα. Τι χρησιμοποιουμε και απο ποιους ειμαστε ασφαλεις

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Truecrypt

Είναι το μοναδικό που θεωρείται ασφαλές και δεν υπάρχει τρόπος να σπάσει.

Για τα άλλα υπάρχουν υπονοιες

Ps ξέθαψα το tapatalk και μου ξεθαψε το post

Έγινε επεξεργασία από swatoner
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Για την έκδοση truecrypt 7.2 και πάνω ίσως...για το truecrypt 7.1a  όμως.; νομίζω δεν μπορούν να το αποκρυπτογραφήσουν... και ξαφνικά όλοι "κατηγορούν" το truecrypt για να βάλουμε κάτι άλλο...τι ισχύει πραγματικά δεν ξέρω...

Έγινε επεξεργασία από sstav
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί και να είναι καλό αλλά με όλα αυτά που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια εγώ δεν θα το εμπιστευόμουν.

 

Μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσα το True Crypt αλλά μετά από εκείνη την αινιγματική ανακοίνωση στο site τους έκανα μετάβαση στο VeraCrypt.

Link to comment
Share on other sites

Καλά, δεν έχω και το μυστικό της αιώνιας ζωής στο δίσκο μου. Να πέσει σε λάθος χέρια και να πάρει τα πάντα θέλω να αποφύγω. Αν θέλουν να βρουν τι έχει ο δίσκος μου, ασχέτως κόστους, νομίζω ότι μπορούν με σχεδόν όλα τα software. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το brute force attack και οτιδήποτε κάτω των 2048bit, σπάει εύκολα πλέον.

Link to comment
Share on other sites

Το bitlocker με το active directory παίζει πολύ ωραία. Ορίζεις και πολιτική πχ ότι usb device συνδέσεις να απαιτεί bitlocker αλλιώς να μην τα διαβάζει.

Επίσης αποθηκεύει το κλειδί στο AD και δεν ασχολείται κανείς κατα την εγκατάσταση κάθε φορά να βάζει κλειδί κλπ.

Το θέμα που τίθεται με το bitlocker είναι κατα πόσο η NSA εμπλέκεται με αυτό. Για τρίτους τέταρτους κλπ σαφώς είναι ποιο ασφαλές απότι το TrueCrypt.

 

Προσωπικά έχω Truecrypt για συγκεκριμένα αρχείο που κρατάω πληροφορίες πελατών και passwords τους και το έχω στο dropbox.

Δε θα έκανα με Truecrypt όλο το δίσκο μου με τίποτα.

 

Το TrueCrypt θεωρείται ότι ίσως είναι το μοναδικό χωρίς backdoor για US Intelegence ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι πολύ περισσότερο ύποπτα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.