Jump to content



προβλημα με amd 9590


antisudias

Recommended Posts

Καλησπερα.Το συστημα μου ειναι

Mb: asrock 990 extreme 6

Cpu: amd fx 9590 με υδροψυξη corsair 105

Ram: 2x4g ddr3

Psu: corsair 600w

Gpu: 2xati hd 7700

Ειναι λιγες μερες που εφτιαξα το συγκεκριμενο pc το οποιο freezarei χωρις λογο και αιτια συνεχως.Η θα κολλησουν εντελως τα παντα σε περιβαλλον windows 7 x64 η θα κολλησει για καποια δευτερολεπτα συνηθως οταν ανοιγω καποιον browser για ιντερνετκαι θα ξεκολλησει μετ.Εχω διαβασει πολυ ασχημα λογια για τον συγκεκριμενο επεξεργαστη..Υπαρχει περιπτωση να ειναι προβληματικος ο δικος μου οποτε να τον στειλω πισω η τσαμπα θα χασω το χρονο μου?μπορω να κανω κατι με τους χρονισμους του ωστε να γινει πιο σταθερος και να μην κολλαει?οι θερμοκρασιες του παντως ειναι 35-45 max.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα αρχικα να σου περαστικα γτ κι εγω λιγο πιο κατω κλαιγομουνα για τον AMd

Πρωτα απ ολα πριν κανεις οτιδιποτε κανε ενα reset default μεσα στο Bios και ενα clean Format αλλαξε windows μηπως αυτα  δημιουργουνε το προβλημα και βαλε και παλια 3 4 ετων drivers στην καρτα γραφικων σου ετσι αμα συνεχιστει το προβλημα θα εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι Software και μετα ξεκινα ενα ενα να τα βλεπεις ολα....για Hardware θεματα

2ον με τι προγραμα βλεπεις θερμοκρασια ?οπως σ ειπε και το παιδι δες και σε τι συχνοτιτα ακριβως ειναι οι Ραμ σου

Και δωσε προσωχη γτ αλλο το Core temp και αλλο το CPu Temp.Λογικα βλεπεις το Core temp 35 βαθμους o CPu τωρα με καλοκαιρι πρεπει να του εχεις aircontition καρφωμενο πανω του..ακομα και σε edle κατασταση

Έγινε επεξεργασία από achiddimitris
Link to comment
Share on other sites

Και κατι ακομα πιστευω οτι γενικα ολη η σειρα βγηκε προβληματικια

Αμα σου βγει οτι εχει προβλημα ο επεξεργαστης και πας για αντικατασταση ζητα πιστοτικο και παρε τον 8370 125W προσεχε ΟΧΙ τον 8370Ε τον σκετο 8370

 

μπορει ο 8370Ε να ειναι 95W αλλα ειναι 3,3Ghz το τουρβο που λενε ειναι μονο οι 2 πυρινες πανε στα 4 ghz τα τουβο μη τα κοιτας καν γνωμη μου μονο base clock ο σκετο 8370 ειναι στα 4Ghz base 125W τα μισα απο το 9590 και ειναι και πιο καινουριος απο τον 9590

Έγινε επεξεργασία από achiddimitris
Link to comment
Share on other sites

H cpu δεν είναι το πρόβλημα σου σίγουρα, κάτι άλλο κάνει το πρόβλημα, άσε μια μνήμη πάνω έναν δίσκο και μια vga και κάνε δες πάλι. Αν όλα είναι οκ βάλε ένα ένα πάλι τα άλλα πράγματα και κάνε δοκιμές.

Link to comment
Share on other sites

εκανα πολλα πειραματα μερες χωρις να βγαλω καποια ακρη.εδω και καπμποση ωρα το pc αναβαν τα λαμπακια κι οι ανεμιστηρεσ αλλα η οθονη νεκρη.εβγαλα την μια απο τις δυο καρτες γραφικων και λειτουργησε κανονικα και παλι ο υπολογιστης.ισως τελικα εχει προβλημα το τροφοδοτικο γιατι δεν νομιζω να μην επαρκουν 600watts επωνυμου psu για το συστημα μου.

Link to comment
Share on other sites

Το συστημα το εχω βαλει επακριβως σε calculator.μεχρι και τα usb που χρησιμοποιω και τους ανεμιστηρες του κουτιου.τα watt που επαρκουν ειναι 470..θα δοκιμασω ενα 750ρι δανεικο αυτες τις μερεσ παντως και βλεπουμε.

Link to comment
Share on other sites

Σημερα αλλαξα ραμ αλλαξα σκληρους καρτα γραφικων μια απο τις δυο δοκιμασα με αλλο τροφοδοτικο 800βατ και το pc δεν ανοιγε με τιποτα παρα μονο οι ανεμιστηρες και τα λαμπακια...στο τελος εβαλα τον παλιο μου επεξεργαστη fx4100 και ο υπλπλογιστης λειτουργει για την ωρα χωρις κανενα προβλημα.το θεμα ειναι παιζει να ειναι προβληματικος ο συγκεκριμενος η ολη η σειρα ειναι τοσο χαλια που δεν ειναι stable..τον εχει καποιος να μου πει αν εχει τα ιδια προβληματα? 

Link to comment
Share on other sites

Πολλοι ειχαν θεματα στο συνδιασμο μητρικη/επεξεργαστης, οσον αφορα τον 9590. Ειναι no-buy ο συγκεκριμενος. Υπαρχει καποια επιλογη στο bios για turbo mode ; αν ναι απενεργοποιησε την. Παντως θελει γερη ψυξη (λες εχεις υδροψυξη ) , αλλα θελει και γενικοτερα γερη ψυξη ολο το συστημα, γιατι ο επεξεργαστης αυτος εχει tdp στο θεο :p Η μητρικη σου παντως ειν απο αυτες που τον δεχονται.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.