Jump to content



LCD TV. Αξίζει τον κόπο;


DarthMoul

Recommended Posts

Έχω δεί σε supermarket και χάνανε πολύ σε σχέση με τις απλές. Επίσης τις έχουν ακριβούτσικες ενώ μπορείς απλά με ένα tvtuner να κάνεις την δουλειά σου. Τέλος δεν θα μου άρεσε η ιδέα να "καίω" το ωραιότατο TFTάκι μου για να βλέπω tv (άποψή μου).

Link to comment
Share on other sites

Οπως και ο outlaw έχω δεί μόνο σε σουπερμαρκετ όπου οι συνθήκες θέασης είναι χάλια. Παρολα αυτα η ποιότητα εικόνας τους δεν μπορεί ακόμη να φτάσει μία ποιοτική crt οθόνη (ιδίως στο χρώμα). Ακόμη για να δεις το 100% της ποιότητας σε μια LCD πρέπει να την τροφοδοτήσεις με σήμα από DVD με ψηφιακό καλώδιο (DVI-D). Αλλά τηλεοπτικά προγράμματα σε LCD δεν αξίζει. Ασε που όλοι οι τηλεοπτικοι σταθμοι εκπέμπουν σε 4:3 και αναγκαστικά θα τα βλέπεις παραμορφωμένα.....

Link to comment
Share on other sites

Έχει κανείς; Θέλω εντυπώσεις και προτάσεις

Χα χα..........έκανα μια ανόητη σκέψη. Ενοείς LCD π.χ. 50'' ανταγωνιστικές των plasma, ή τα 15άρια-17άρια κλασικά monitor TFT με ενσωματωμένο tuner?

Link to comment
Share on other sites

Αν έχω καταλάβει σωστά ο DarthMoul ενδιαφέρεται για τηλεόραση.

Θα πρέπει να του πώ ότι ελληνικά κανάλια εκπεμπουν σήματα για συμβατικές τηλεοράσεις (RGB-YUV) και όχι υψηλής ευκρίνειας (HDTV). Οπότε στα κανάλια δεν θα βλέπει διαφορά στην ποιότητα. Τώρα άλλο ένα μειονέκτημα είναι το μέγεθος της οθόνης και ο λόγος των διαστάσεων που έχουν αυτές. Εαν θα πάρεις μεγάλη οθόνη, προκειμένου να βλέπεις καλύτερα και πιο ξεκούραστα, θα πρέπει να κάθεσαι πιο μακρία απο ότι καθόσουν πρίν. (Με λίγα λόγια θα πρέπει να έχεις ένα αρκετά μεγάλο δωμάτιο).

Τώρα κατα τη γνώμη μου και η τιμή τους είναι ένα μειονέκτημα. (Βέβαια μπορούν τα οικονομικά σου να το επιτρέπουν οπότε περι ορέξεως....)

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ κάτι σαν κι αυτό.

http://www.plaisio.gr/IWCatSectionView.process?IWAction=Load&Section_Id=1201&Nav_Section_Id=1201&Catalog_Id=15&Merchant_Id=1&pcount=0&sts_cid=3

Μόλις εξέπνευσε μία Phillips 20'' και με δελεάζει το μέγεθος. Αλλά δεν ξέρω κανέναν να έχει και είπα να ρωτήσω εδώ μήπως και έχει κανείς καμμιά ιδέα.

Πάντως οι 19'' είναι ακριβούτσικες.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.