Jump to content



προβλημα με usb adaptor


naz

Recommended Posts

βρηκα εναν usb adaptor της εταιριας chronos σε πολυ καλη τιμη και τον αγορασα.σε συνδιασμο με εναν ibm 15gb σκεφτηκα οτι θα ηταν αχτυπητο διδυμο.στην πραξη βεβαια μεχρι στιγμης δεν βλεπω φως.....

τον εχω δοκιμασει σε 4 pc ως τωρα....τα 2 πρωτα(δικα μου) τον ειδαν σαν usb mass storage device αλλα επειδη δεν εχω μαλλον sp1=usb2.0 ,βγαζαν μυνημα no hi-speed usb host controler,it might work on reduced speed....παρολα αυτα δεν λειτουργησε ποτε ουτε σε χαμηλοτερη ταχυτητα αφου δεν μπορουσα να τον δω πουθενα στο my computer....τον δοκιμασα και σε αλλα δυο μηχανηματα στην σχολη μου με nt οπου δεν μπορεσα να κανω τιποτα αφου πεταγαν μηνυμα usb device unauthorized installation....δηλαδη τι σκατα usb device ειναι αυτη που θελει και installation?? εκτυπωτης?? νομιζα οτι θα αναγνωριστει αυτοματα οπως και κανουν διαφοροι συμφοιτητες μου με usb sticks kai σκληρους....

λετε να εχει προβλημα ο adaptor??μηπως θελει τιποτα drivers?? τελικα θα αναγκαστω να εγκαταστησω το sp1 ....

Link to comment
Share on other sites

Ώπα σταμάτα και πάρτο από την αρχή...

Μιλάς για USB HDD Case. Ναι όντως , δεν το εμφανίζει στα Windows αν έχεις βάλει σκληρό δίσκο παρα μόνο cd rom, dvd , dvdr κλπ.

Για να στο εμφανίσει πρέπει να έχεις και το cd με τους drivers και να τους εγκαταστήσεις τουλάχιστον μια φορά στο μηχάνημα που θα το χρησιμοποιής.

Αν πάς στην διαχείρηση υλικού θα δείς ότι είναι με ερωτηματικο το usb device.Γιαυτό και δεν το εμφανίζει...

Link to comment
Share on other sites

Στο site της Chronos κοίταξες?

Για οδηγούς USB 2.0 νομίζω μπορείς να βρείς από το service pack 1 μόνο τα αρχεία που σου χρειάζονται και τίποτα άλλο. Υπάρχουν και οδηγοί της Orangeware που υποστηρίζουν διάφορα chipsets.

Για δοκίμασε αυτόν εδώ. ftp://ftp.winfast.com.tw/mb/K7NCR18D/USB20/WinFast_K7NCR18_usb20drv.exe

Αν και είναι από το site της Leadtek για μητρική με NF2, τον είχα δοκιμάσει και στην Epox, αλλά και τώρα στην ASUS. Κάνει γενικά για πλήθος controllers από ότι έχω καταλάβει, όχι μόνο για NF2.

Είναι και για 98 και για ΧΡ.

Link to comment
Share on other sites

Μιλάς για USB HDD Case. Ναι όντως , δεν το εμφανίζει στα Windows αν έχεις βάλει σκληρό δίσκο παρα μόνο cd rom, dvd , dvdr κλπ.

Λάθος. Ο USB δίσκος μου δεν χρειάστηκε πουθενά και ποτέ οδηγούς.

Link to comment
Share on other sites

Nαι.

κι εγω ειχα δοκιμασει μια τετοια θηκη που πουλαγε παλια το e-shop (δε θυμαμαι μαρκα) και το ειδε αμεσως το PC (χωρις drivers και ιστοριες) ως εξτρα δισκο Maxtor ταδε, και λειτουργησε αψογα και σε usb2 ταχυτητες σε nforce2, που αλλοι ανεφεραν προβληματα.

Αρα υπαρχει μεγαλη διαφορα αναμεσα στους κατασκευαστες, απο αστερια μεχρι τεραστιες πατατες.

Κριμα που σταματησε να το φερνει εκεινο το συγκεκριμενο το e-shop

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν να αναφέρω και την δικιά μου εμπειρία πάνω στο θέμα.Έχω ακριβώς την ίδια hdd usb θήκη και του έχω βάλει μέσα ένα Quantum fireball 13GB.Το σύστημά μου υποστηρίζει μέσα από το bios και USB 1.0 αλλά και 2.0 (μπορείς να διαλέξεις πιο από τα δύο θα δουλεύει).Το σύστημά μου τότε, όταν είχα πάρει το κουτί, ήταν Windows XP PRO SP1.Όταν έβαζα το κουτί σε usb 2.0, το έβρισκε για 2-3 sec και μετά τίποτα!Έμενε το φωτάκι του ρεύματος συνέχεια αναμμένο.Όταν το βάζω σε 1.1, δουλεύει μια χαρά.Σε σύστημα 2.0 το έχω κάνει να δουλέψει μόνο μία φορά και αυτό υποθέτω από τύχη και σε άλλο υπολογιστή.Δεν χρειάζεται ούτε drivers ούτε τίποτα για αν δουλέψει.Το πρόβλημα είναι καθαρά των ΧΡ!Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα μέσω του Virtual Pc να φορτώσω 98 και να το δω από εκεί σε usb 2.0.Το έχω ψάξει πάντως πολύ το πράγμα.Λύση δεν πρόκειται να βρεις, παρά μόνο μέσα από το 1.1.Η αλήθεια πάντως είναι ότι το κουτί είναι φτιαγμένο για 2.0.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον το πρόβλημα είναι της συσκευής, διότι ότι άλλο USB έχω κολλήσει πάνω, ποτέ δεν χρειάστηκε drivers. Είτε ήταν USB card reader της .... Chronos(!), είτε USB stick + MP3 player (Napa), είτε η θήκη της Q-Tec για τον σκληρό δίσκο.

Link to comment
Share on other sites

Γνωριζω οτι ο συγκεκριμενος ανταπτορας με δισκους WD εχει το ιδιο προβλημα το οποιο λυνεται με διαφορετικη τοποθετηση στο jumper του σκληρου (βαλτο cable ή βγαλτο τελειως) και δες αν θα φτιαξει :)

Link to comment
Share on other sites

το jumper του σκληρου,ενας ibm 15gb,απουσιαζει ....λετε να το βαλω σε master mode η cable? θα το δοκιμασω.maddoctor η κατασκευη της chronos μου φαινεται πολυ υποπτη,ψευτοδουλεια θα ελεγα....φιλοι με αλλες μαρκες δεν εχουν κανενα προβλημα συμβατοτητος...αν προκυψει λυση θα ενημερωσω....ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.