Jump to content

Πρόβλημα με OC


Chr1442169074
 Share

Recommended Posts

Για περίπου 1-2 μήνες είχα το εξής σύστημα:

P43.06@3.45 (23χ150) (1.550@1.675V) , GA8INXP , DDR-333 (Η μητρική υποστηρίζει 266 ή DDR400) δηλ. 266@300 , Geforce Τι4800SE 275@300 , 550@600 , TtXaserV5000A , Tt TWV 480 , Maxtor 80Gb 8mb cache , Evercool wc-101 και ήμουν σταθερός.

Προ ημερών έβαλα μια κάρτα για ασύρματο δίκτυο netgear και με τρέλανε στις μπλέ οθόνες κάθε που φορά που έμπαινα internet ( είχα το ίδιο προβλ. και στην εγκατάσταση ). Όταν την έβγαλα και έβαλα την παλιά για ενσύρματο δίκτυο όλα έγιναν όπως πρίν. Όμως για να μην την πάω πίσω άδικα , επανέφερα το σύστημα στα κανονικά του (133χ23) και δοκίμασα πάλι. Καμία μπλέ οθόνη , όλα κανονικά. Μόλις ξαναδοκίμασα να αυξήσω ελαφρά FSB σε 137 (ήθελα να ανεβώ σιγά σιγά για να αποφύγω τον μπλέ εφιάλτη) , δεν έβγαλε μπλέ οθόνη , μπήκε windows (XP pro) όμως κόλλησε αμέσως στο 3Dmark , όσα volt και να δώσω , τα ίδια. Επανέφερα και την vga αλλά δεν έφταιγε αυτό. Τελικά τα έχω πάλι όλα στο φυσιολογικό και βγάζει όλα τα tests αλλά χωρίς OC δεν μπορώ. Καμιά ιδέα?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν λύθηκε το πρόβλημα με την κάρτα δικτύου (την πήγα πίσω και πήρα μια ίδια που δεν μου έβγαλε πρόβλημα). Δεν ξέρω αν τα έχει παίξει το cpu αλλά πάει μέχρι 3.45 χωρίς αύξηση στο Vcore (rock stable) , αλλά απο κεί και πέρα όσα volt και να δώσω δεν μπορεί να μείνει σταθερό... :011:

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν λύθηκε το πρόβλημα με την κάρτα δικτύου (την πήγα πίσω και πήρα μια ίδια που δεν μου έβγαλε πρόβλημα). Δεν ξέρω αν τα έχει παίξει το cpu αλλά πάει μέχρι 3.45 χωρίς αύξηση στο Vcore (rock stable) , αλλά απο κεί και πέρα όσα volt και να δώσω δεν μπορεί να μείνει σταθερό... :011:

Πολλες CPU δεν ακουν στο ρευμα , οποτε μην σου φαινεται παραξενο . Βεβαια ,στην περιπτωση σου μπορει το προβλημα να προερχεται απο καπου αλλου . Πχ μνημες , τροφοδοτικο , μητρικη .

Link to comment
Share on other sites

Πρωτα απο ολα βεβαιωσου για το PCI lock . Καλυτερα με τη χρηση του setfsb ή του clockgen . Δες οτι δεν αλλαζει οταν μεταβαλλεις το FSB .

Υστερα δοκιμασε να παιξεις με τις καρτες . Βγαλε την Sblive . Δοκιμασε και με την καρτα δικτυου στο PCI Slot της Sblive.

Κλεισε τα Usb και τσεκαρε και το bios αν ειναι το τελευταιο .

Επισης δοκιμασε και memtest+ απο DOS . Ισως να δημιουργειται καποιο προβλημα με τους drivers της καρτας.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχλην ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Το bios είναι updated και είμαι σίγουρος για το pci lock.

Clockgen ή setfsb δεν έχω βρεί που να είναι συμβατά με την μητρική μου.

Για τα άλλα θα το κοιτάξω να δω αν έχω αποτέλεσμα.

Link to comment
Share on other sites

Aν κι ειμαι AMDας θα σε συμβουλευα να μη χρησιμοποιεις το Easy Tune για να κανεις O/cing γιατι δεν ενδεικνυται.........

Κανε τα ολα μεσω BIOS.........

Σε δυο AMD μητρικες που ειχα εκανε @@ριες.......

Εχε το μονο για να κοιτας τις θερμοκρασιες..........

Τεσπα αυτη ειναι η γνωμη μου εσυ αποφασιζεις...... :001:

Link to comment
Share on other sites

Aν κι ειμαι AMDας θα σε συμβουλευα να μη χρησιμοποιεις το Easy Tune για να κανεις O/cing γιατι δεν ενδεικνυται.........

Κανε τα ολα μεσω BIOS.........

Σε δυο AMD μητρικες που ειχα εκανε @@ριες.......

Εχε το μονο για να κοιτας τις θερμοκρασιες..........

Τεσπα αυτη ειναι η γνωμη μου εσυ αποφασιζεις...... :001:

Εχω δυο Gigabyte και το Easy Tune ειναι μεγαλη μ@λ@κι@ :029:

Link to comment
Share on other sites

Aν κι ειμαι AMDας θα σε συμβουλευα να μη χρησιμοποιεις το Easy Tune για να κανεις O/cing γιατι δεν ενδεικνυται.........

Aφού είπα δεν το χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου , εννοείται από bios to oc. Ακριβώς μόνο για τις temp to έχω και για τις στροφές των fan. Η συγκεκριμένη μητρική που έχω υποτίθεται ότι είναι ότι πρέπει για ΟC , λόγω Dual Power System , Yποστήριξης 667Μhz fsb , dual bios ... , αλλαγή cpu/agp/ram voltage , και φυσικά πατώντας Ctrl + F1 στο bios τα Advanced Features είναι ότι καλύτερο.

Γι' αυτό ζορίζομαι που δεν πάει παραπάνω (ενώ πριν πήγαινε).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...