Jump to content



δύο δίσκοι να φαίνονται ενας


jfx1442169065

Recommended Posts

Υπάρχει τρόπος να κάνω δύο σκληρούς δισκους να τουσ βλέπει το πι σι ως ένα?(όχι raid)

Με το partition magic γινεται? αν ναι πως ακριβώς? (δεν το εχω χρησιμοποιήσει ποτέ το προγραμμα)

Άλλος software τρόπος αν δεν υπάρχει αυτός?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Εάν έχεις Windows 2000, XP ή 2003 Server, μπορείς να αναρτήσεις (mount) ένα partition κάτω από ένα άδειο directory ενός άλλου partition, στον ίδιο ή διαφορετικούς δίσκους:

Control Panel/Administrative Tools/Computer Management, επιλέγεις Storage/Disk Management. Δεξί κλικ στο δίσκο (πρέπει να είναι NTFS), Change Drive Letters and Paths, Change και Remove το drive letter εάν υπάρχει ήδη. Μετά ξανά δεξί κλικ, επιλέγεις Add και Mount ...

Σε αυτή την περίπτωση, δε χρειάζεται να φορμάρεις κανένα δίσκο (δηλαδή δε χάνεις data), και δε χρειάζεται να είναι dynamic οι δίσκοι σου. Δουλεύει στο 99% των περιπτώσεων, αρκεί να είναι σε NTFS.

Link to comment
Share on other sites

Η να κάνεις merge partitions μέσα από το Partition magic. Αλλά γιατί να θες να κάνεις κάτι τέτοιο?

Πρέπεις να γνωρίζεις ότι κάτι τέτοιο εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους απώλειας δεδομένων πάντως σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με έναν από τους 2 δίσκους ( παθών -μαθών εδώ).

Link to comment
Share on other sites

αλήθεια γιατί να το κάνεις αυτό? δύο ξεχωριστοί φυσικοί σκληροί δίσκοι έχουν πολλά πλεονεκτήματα. πχ έχεις ξεχωριστά τη virual memory , σε διάφορα προγράμματα όπως video encoding ορίζεις να διαβάζει από τον ένα και η εγγραφή του output video να είναι στον άλλο με τεράστιο κέρδος στο seek time ειδικά αν είναι αποκερματισμένοι οι δίσκοι

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.