Jump to content



Καλυτερος τροπος για ΤV στο PC


Roulis

Recommended Posts

Μετα απο πολυ καιρο σας ξαναβρισκω :038: (νομιζα οτι το pctech εκλεισε οριστικα)

Το θεμα μας ειναι ποιος ο καλυτερος για ΤV στο pc.

1.Οθονη TFT με ενσωματωμενο TVtuner

2. Eξωτερικο (stand alone) TV tuner ανεξαρτητο του Η/Υ

Η λυση της pci καρτας (pctv-rave) δοκιμαστηκε χωρις καλη ποιοτητα εικονας (παντα με καλη εξωτερικη κεραια)

Εχει δει κανεις σε λειτουργια TFT με TVtuner? Πλησιαζει σε ποιοτητα την τηλεοραση? Τα καταστηματα με οθονες συνηθως δεν εχουν κεραια για να δεις.

Αξιζει τα πααπανω $$$?

Για εξωτερικο tuner εχω δει τα:

kworld TV-BOX LCD-TV-BOX.jpg 83E+ΦΠΑ

Avermedia tv-box9

TVBox9_s.jpg

127E+ΦΠΑ

Παρακαλω τα φωτα σας,

Ευχαριστω!!!!

Link to comment
Share on other sites

Μετα απο πολυ καιρο σας ξαναβρισκω (νομιζα οτι το pctech εκλεισε οριστικα)

Καλως ηρθες στο site. Μια διευκρινηση: το pctechnology δεν εχει καμια σχεση με το pctech.

Καλη συνεχεια και μην ξεχασεις να διαβασεις τους κανονες: http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/faq.php?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω οτι η καλύτερη λύση είναι κάρτα . Το γεγονός ότι δεν έιχες καλό σήμα μπορεί να συμβεί και στις 3 περιπτώσεις αν το σήμα είναι αδύνατο ακόμα και με καλή κεραία.

Τώρα να σου πώ τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

1 ΤΦΤ. Πολύ καλή ποιότητα εικόνας και ευκολία χειρισμού μέσα από τα πλήκτρα της .Δυο μεινεκτηματα. Δεν ξέρω αν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για χρήση στον υπολογιστή (πχ εγγραφή προγράμματος) και ακόμα δεν μπορείς να έχεις ταυτόχρονα τηλέόραση και υπολογιστή μαζί αλλά θα πρέπει να τα εναλλάζεις κάθε φορά/

2. Εξωτερικό Σύστημα. Επειδήτο έχω χρησιμοποιήσει έχει πολύ καλή ποιότητα απεικόνησης και ανάλυση (1280χ1024) wide screen & picture in picture klpόλα όσα θα ζητήσεις από μια μεγάλη τηλεόραση και πολλές εισόδους σήματος.Και εδώ 2 μεονεκτήματα , όπως τα προηγούμενα. Δεν μπορείς να γράψεις τίποτα στον υπολογιστή και δεν μπορείς να έχεις την εφασρμογή μαζί με το υπολογιστή και να το κάνεις απλά minimize. Απλά παρεμβείνει μεταξύ κάρτας γραφικών και οθόνης.

3. Κάρτα pci. Καλή ποιότητα σήματος , ραδιόφωνο και σχετικά εύκολο χειρισμό. Μεγάλα πλεονεκτήματα σε σχέση με τα άλλα πέρα από το ότι μπορείς να γράψεις πρόγραμμα από τηλεόραση αλλά και από άλλα μέσα όπως κάμερα ή βίντεο. Επίσης μπορείς να κάνεις και άλλα πράγματα στον υπολογιστή παράλληλα με ο να παρακολουθείς τηλεόραση. Και φυσικά η πιο φτηνή λύση.

Έχει όμως και μειονεκτήματα. Εξαρτάται άμεσα από την ισχύ του συστήματος και δεί της κάρτας γραφικών , και η ποιότητα διαφέρει από μοντέλο και μάρκα , (πχ μακρύα από Pinnacle).

Αυτά αν σε βοήθησα.....

Link to comment
Share on other sites

Η πρώτη επιλογή μάλλον θα σου βγει ακριβή, αλλά πέρα από αυτό έχει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ μειονέκτημα. Έστω ότι μετά από λίγο καιρό σκέφτεσαι να αλλάξεις την TFT και να πάρεις μεγαλύτερη. Θα ξαναπάρεις οθόνη με ενσωματωμένο tuner? Πάλι δηλαδή θα πληρώσεις το tuner? Άσε που όταν ψάχνεις οθόνη με tuner αναγκαστικά αφήνεις απέξω πολύ καλές οθόνες και περιορίζεις τις επιλογές σου μόνο σε λίγα μοντέλα.

Τώρα εξωτερικό TVtuner και μάλιστα standalone είναι αυτό που ψάχνεις. Εσωτερική κάρτα ή έστω εξωτερική που όμως θέλει και τον υπολογιστή αναμμένο δεν νομίζω ότι είναι αυτό που ψάχνεις, αν έχω καταλάβει καλά.

Στο παρακάτω review πάντως για το Avermedia δεν θα έλεγα ότι χοροπήδαγα από τον ενθουσιασμό μου....

http://www.digit-life.com/articles2/aver-box9/fullarticle.html

Αλλά και η KWorld εμένα δεν μου λέει πολλά σαν εταιρία.

EDIT Αν κάνω λάθος και σε ενδιαφέρει η ιδέα μιας εσωτερικής κάρτας, αλλά απλά απογοητεύτηκες από την Pinnacle, να σου πω απλά ότι ισχύουν αυτά που γράφει ο Greek. Ότι και να πάρεις μπορεί τελικά η ποιότητα λύψης να μην είναι η αναμενόμενη.

Υ.Γ. Πριν αποφασίσεις να αγοράσεις ένα από τα δύο φρόντισε αν μπορέσεις και τα βρεις, να κατεβάσεις τα manuals. Εκεί μέσα δεν λένε ψέματα. Θα δεις τι περιορισμούς μπορεί να έχει το κάθε ένα από τα δύο tuners.

Link to comment
Share on other sites

Για να δίνεις link από το e-shop θα κάνεις δεξί κλικ πάνω στο link του προιόντος και copy το link αυτό.

Φαντάζομαι λες αυτήν εδώ:

ACER AL 1751WM - 17'' LCD WIDE + EXT TV TUNER ACER

Τι να σου πω. 8 pixels πάντως είναι πολλά. Και αυτό σου τονίζω ποιο πάνω. Αναγκάζεσαι και περιορίζεις πολύ τις επιλογές σου. Επίσης μπορεί να είναι wide αλλά μάλλον μικρή για παρακολούθηση ταινιών.

Όσο για την Alman τι να σου πω? Η μάλλον εγώ καλήτερα να μην σου πω. Αν και με τις TFT ίσως να είναι πράγματι support και όχι βάσανο.

Υ.Γ. Το tuner είναι external οπότε δεν κερδίζεις κάτι σε σχέση με το να το πάρεις ξεχωριστά.

Link to comment
Share on other sites

αυτη λεω http://www.e-shop.gr/sql/show_per.phtml?id=PER.168708

To δελεαρ στη συγκεκριμενη ειναι η τιμη. 457Ε μαζι με το tuner ειναι καλα χρηματα, Βασικα με προβληματισε αυτο που ειπωθηκε πιο πανω για την ποιοτητα της VGA που βοηθαει στην αποδοση του tuner. Μερχι τωρα δουλευε με 440mx

Link to comment
Share on other sites

αυτη λεω http://www.e-shop.gr/sql/show_per.phtml?id=PER.168708

To δελεαρ στη συγκεκριμενη ειναι η τιμη. 457Ε μαζι με το tuner ειναι καλα χρηματα, Βασικα με προβληματισε αυτο που ειπωθηκε πιο πανω για την ποιοτητα της VGA που βοηθαει στην αποδοση του tuner. Μερχι τωρα δουλευε με 440mx[/quote

2 πράγματα...

1. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει σημασία η κάρτα γραφικών γιατί ΄το σύστημα είναι ανεξάρτητο από τον υπολογιστή και απλά παρεμβάλεται στο σήμα της κάρτας με την οθόνη.

2. Αν πας για μια τέτοια λύση πρέπι να λάβεις υπόψη σου 2 πράγματα.

α) Τους χρόνους που δίνει η οθόνη γιατί θα έχεις θαμπό είδωλο αν δεν προλαβαίνει να σβήνει το προηγούμενο frame τόσο στην τηλεόραση όσο και στον Η/Υ (πχ παιχνίδια)

β) Αντί να πάρεις αυτό πάρε καλύτερα την avermedia που έχεις στο πρώτο ποστ σου και αργότερα παιρνεις και μια LG me 13ns απόκρισης όταν θα έχεις τα λεφτα και είσαι καλυμμένος.

Αν ακολουθήσεις αυτήν την λύση δηλαδή της εξωτερικής πηγής (όχι usb tv tuner , άλλο αυτό) στην επόμενη κάρτα γραφικών που θα πάρεις να φροντίσεις να έχει Τν Input ώστε να μπορείς να γράψεις πρόγραμμα της τηλεόρασης.

Link to comment
Share on other sites

εγω εχω μια Cinergy 400 TV και σε ενα αλλο pc εχω μια Asus [πιο φθηνη] Τελικα αξιζει να δωσεις μια φορα μερικα euro παραπανω... H Cinergy αλλαζει γρηγορα τα καναλια εχει σχετικα καλη ποιότητα και ολες τισ δυνατοτηες! H Asus τωρα... μεχρι και τα καναλια αργει να αλλαξει και η ποιοτητα δεν ειναι και πολυ καλη... Αν θες και ραδιοφωνο υπαρχει και Cinergy αντιστοιχη

Link to comment
Share on other sites

να πω και γω την αιρετική μου άποψη. αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος (πχ έλλειψη χώρου ή να σε ενδιαφέρει το video in για αναλογική βιντεοκάμερα) μην πάρεις καθόλου TV tuner για το PC. πάρε τηλεόραση ...

Για τον τύπο μάλλον usb καθώς το PCI θα αρχίσει να αντικαθίσταται σύντομα από το PCI express και θα αναγκαστείς να την παροπλίσεις.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είμαι υπέρ της pci. Μια καλή κάρτα όμως γύρω στα 100€. Αν κάνεις καλή επιλογή και έχεις και ένα αξιόλογο σύστημα θα εισαι πολύ ευχαριστμένος.

αν θες κάτι περισσότερο πάρε Tv. Είναι πολλά τα λεφτά για εξωτερικό tuner και δεν μπορείς να κάνεις και εγγραφή. Για ενσωματωμένο δεν το συζητάω καθόλου πεταμένα λεφτά. Θα ακριβοπληρώσεις μια οθόνη και δεν θα την χαρείς.

Η εμπειρεία που έιχες με την pinnacle που λες δεν πιανεται είναι απο τις χειρότερες εταιρείες για κάρτα Τv

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.