Jump to content



ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΕΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ!!! s o s !!! asus


thanos.k

Recommended Posts

πηρα μια asus p4p800e-deluxe 865pe

ειχα εναν wd 80gb ide και αγορασα και εναν καινουριο maxtor 120 s-ata.

εκανα εγατασταση τα χρ στον maxtor και προσπαθω τωρα να τουσ εχω και τουσ 2 σκληρους στο συστημα !!! προσπαθησα ελεινα!!!! αλλαξα παλυ και παλι ολλα τα ide configur... boot divise menu ktl ...

ΠΩΣ μπορω να εχω και τους 2 ?????????????????????

καποιος να μου πει τισ ρυθμισεις ...

επισεισ στο cd τησ mob ειχε 2 drivers 1) promise sata controller 2) promise fast built controller raid ide προφανος. εβαλα τον raid για ide αλλα μετα μου ελεγε οτι εχει προβλημα εβγαζε (!) στο divice manager .

εχο αγανακτησει.

βασικα¨θελω ¨

1 partiion win xp pro engl on s-ata hdd (40gb) το εχω φτιαξει

2 τα υπολοιπα gb's??????? γιατι δεν τα βλεπει και να τουσ κανω φορματ!!???

3 να εχω ακομα ενα ινσταλλατιον των windows stom ide hdd.(wd).30gb. και τα υπολοιπα να τα εχς σαν αποτηικευτικο χςρο οπωσ και τα υπολοιπα του mxtor τα οποια δεν μου τα διχνει.!!!!!

HELP!!!!!!!!!!!!!!!!

ελπιζω να γινεται...γιατ αν δεν γινεται στην asus δεν θα γινεται που θενα αλλου!!!!!!!! χαχαχ!

Link to comment
Share on other sites

Ο Promise έχει και SATA ports και IDE?

Αν ναι και αν έχεις συνδέσει τον WD στον Promise δοκίμασε με τον WD πάνω στον controller της μητρικής. Ο Driver για το IDE ίσως και να μην χρειάζεται. Αν έχεις εγκαταστήσει τον οδηγό για τον controller για το SATA και δεν σου ζητάει άλλο οδηγό απλά μην βάζεις και του IDE.

Link to comment
Share on other sites

Ομολογώ ότι μπερδεύτικα από αυτά που είπες.

Ας τα πάρουμε από την αρχη.Στον 80άρι είχες το λειτουργικό. Μετά έβαλες τον 120άρι και έβαλες ΧΡ και εκεί. Ειχες βγάλει τον άλλο? Ποιόν είχες μάστερ?Τι εννοείς ότι δεν βλέπεις και τους 2 στο σύστημα? Ήθελες να έχεις και τα 2 λιτουργικά μαζί ή απλά μέσα από το ΧΡ του ΜΑΧΤΟΡ δεν βλέπεις τον 80άρι?

Link to comment
Share on other sites

SORY αλλα ειχα ταραχτει που θα το εσπαζα το μηχανιμα!!!

λοιπονειχα τον 80αρη με χΡ μεσα αλλα χωρισμενο σε 30 για λειτουργικο και αλλα 47 αποθηκευτικοσ χωροσ που το εβλεπε και καλα σαν δευτερο δισκο.

εβαλα την καινουρια μητρικη....τασυνδεσα ολα και συνδεσα για αρχη τον sata maxtor στο σατα καναλι 1 (οχι το ρειντ). του βαζω τα χρ σε 40 γκιγκα και τα αλλα τα φορμαρω τωρα για να τα εχω αποθηικευτικο χωρο (πτιν ειπα οτι δεν μου τα αναγνωριζε τα υπολοιπα γιατι ειχα ξεχασει να τα "δηλωσω¨ως παρτισιον στο φορματ μενου). θελω τωρα αν ειναι δυνατον να εχω 2 εγκατεστημενα λειτουργικα (ενα για την δουλεια μου studio setup και ενα για νετ games ktl....) .εβαλα και γω τον αλλο δισκο που ειχε ιδι χρ μεσα στο ide 2 ( στο ide 1 εχω dvd-rom kai cdr-w) δεν ειχα ορισει slave master ειχα βαλε το jumper σε μια θεση που λεει cs (cable select προφανοσ) και τον ειχα συνδεσει στο slave και στο master ειχα ενα dvd-+rw teac. τα οποια δεν μου εβλεπε τιποτα ουτε μεσα στο bios ουτε μεσα στο λειτουργικο χρ που ειχα στον serial ata... δεν μπορω να καταλαβω το γιατι..εφοσον λεει στο manual οτι αν χρησιμοποιεισ native os (xp win 2000) δεν σου απενεργοποιει καποιο καναλι στουσ ide. και υποστηριζει μεχρι 6 συσκευες ( 2xserial ata hdd 4 x ide atari or hdd drives.) ..πιστευω οτι η φτεει το σλειβ μαστερ κονφιγκιουρεισον που εχω κανει η το καλωδιο η καποια ριθμιση στο bios(δυσκολο αυτο). θα προσπαθησω παλι τωρα που ειμαι ηρεμος να δοκιμασω τα παραπανω και θα ξαναμπω να πω τι εγινε. παιζει να κανω 2 installation xp και να διαλεγω σε ποιο να μπω? τοχα κανει παλια αλλα μετα απο καποιο χρονο εξαφανιστικε το δευτερο installation το εβλεπε σαν δισκο βεβεα.... alla oxi στο μενου επιλογης

Link to comment
Share on other sites

OK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! τα καταφερα .

λοιπον εβαλα τοjumper του wd στοPM2 και τον ειδε στα βιος.... αλλαξα τα boot prioority και τα βλεπει ολα στα win τωρα . 4σκληρους 2 εικονικοι.... και ολα τα drives τα αλλα. τωρα για πειτε μου μια λυση ωστε να εχω 2 WIN XP installations ston ιδιο δισκο (στον maxto λεω να βαλω και το αλλο...) το οποιο θα ειναι 25 gb νετ και κανα παιχνιδακι μεσα (unreal...doom...medal of honor...halo2...)

ξερω τι να κανω για να κανω δευτερο λειτουργικο στον ιδιο δισκο αλλα δεν ξερω πωσ θα κανω επιλογη αναμεσα στουσ 2!!!! τι πρεπει νακανω ?????????????

Link to comment
Share on other sites

Βάλε καταρχάς στο IDE 1 τον δίσκο και στο άλλο τα υπόλοιπα .

Για να έχεις 2 λειτουργικά μια εύκολη λύση είναι να μπείς στο λειτουργικό του SATA , να βάλεις το cd του XP και να κάνεις install. θα σου δώσει επιλογή για upgrade ή new installation. Επέλεξε το 2ο και διάλεξε μετά τον άλλο δίσκο . Επειδή δεν ξέρω αν θα αναγνωρίσει το υπαρχον λειτουργικό και το επιδιορθώσει καλού κακού φρόντισε να κάνεις μια αντιγραφή όλων των κρίσιμων δεδομένων στον SATA.

Link to comment
Share on other sites

θα κανω το εξης θα κανω restart βαζωντασ ενα cd- drive master. kai θα μπω στο installation menu του cd των xp. και θα μου κανει ινσταλλ στον w.d 'η στον maxtor δεν ειναια υτο το προβλημα... αλλα το οτι ισωσ δεν μου βγαζει επιλογη ποιο απο τα 2 να διαλεγω για να μπω.... τι μπορω να κανω?/??// EXEι κανεισ 2 λειτουργικα μαζι????

για ποιο λογο να το βαλω στο ide 1??? στο 2 το εχω τωρα.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, όπου και να το βάλεις είναι σχεδόν το ίδιο αλλά καλύτερα να είναι στο 1,

Όπως είπα και πιο πάνω , αν κάνεις την εγκατάσταση μέσα από ΧΡ θα έχεις την επιλογή μετά για τα 2 λειτουργικά. Σκέψου το σαν να βάζεις εφαρμογή πχ το Office.

Τρέξε το setup.exe και κάνε νέα εγκατάσταση και θα σου να διαλέξεις δίσκο. Μην το βάλεις στν ίδιο δίσκο γιατί θα έχεις πολλά προβλήματα.....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.