Jump to content



overclock απο ΒΙOS η απο προγραμμα?


magicman1442169094

Recommended Posts

Γεια σας παιδια, να ρωτισω κατι, θελω να κανω να μικρο overclocking μεχρι να παρω την υδροψυξη... το συστημα μου το βλεπετε... ειναι με μανισια ψυκτρα και fan. μεχρι ποσο μπορω να το παω ? και κατι αλλο αυτο που θελω βασικα να ρωτησω. Overclock να κανω apo to ΒΙΟS η απο το προγραμμα της motherboard?

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα από το BIOS. Από εκεί και πέρα το πόσο θα πας εξαρτάται

- Από το πόσο καλό κομμάτι είναι ο επεξεργαστής που έχεις

- Από το αν η μητρική έχει PCI/AGP lock.

Επειδή η Gigabyte της υπογραφής σου δεν διαθέτει PCI/AGP lock, αν δεν κάνω λάθος, είσαι περιορισμένος από τις PCI κάρτες και τους δίσκους σου. Το πολύ να πας μέχρι τα 2250MHz τον 3000+ έχοντας μια κάποια σιγουριά. Μέχρι 220MHz νομίζω είσαι ΟΚ. Από εκεί και πάνω το PCI ξεφεύγει λίγο.

Υ.Γ. Παρόμοια περίπτωση είμαι και εγώ αφού ούτε και σε μένα η μητρική έχει PCI lock και διαθέτω ουσιαστικά παρόμοιο σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

Εγω να πω την αληθεια παροτι δεν εχω AMD εχω παρει μια γενικη αποψη και ετσι δεν προκεται να κανω ποτε overclock απο καποιο πρόγραμμα. Παντα απο το ΒΙΟS. Ουτε απο clockgen oυτε απο προγραμματα mobo. Eιναι κατα τη γνωμη μου πολυ πιο σιγουρο.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή ο Α64 έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να μην επηρεάζεται από τις συχνές αλλαγές στο VCore και την συχνότητα, δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα σιγουριάς. Απλά είναι το πλέον απλό.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως απο την μέχρι τώρα μικρή μου εμπειρία έχω δει ότι ειναι πιο εύκολα να σου κολήσει κάνοντας αλλαγές μεσα απο το λειτουργικό παρά μέσα απο το Bios.Αυτό βέβαια πάντα όταν μιλάμε για μεγάλα FSB kai V - core.Επίσης αν κρίνω και απο το δικό μου board ρεύμα δεν μπορούσα να δώσω παραπάνω ούτε με Core center ούτε με Clock Gen οπότε το κατήργησα τελείως.

Link to comment
Share on other sites

Το Vcore χρησιμευει στο να ανεβαζει τη σταθεροτητα και σου επιτρεπει να πας σε μεγαλυτερα fsb. Αυτο που πρεπει να αυξησεις για να εχεις μεγαλυτερες επιδοσεις είναι το fsb. Δεν ειναι απλο και εξαρταται απο πολλες παραμετρους. Κατσε διαβασε και αφομοιωσε το link του ΚΤΜ. Εχει οτι πρεπει να ξερεις για o/c. :D:D

Link to comment
Share on other sites

To μονο που εχω να σε συμβουλεψω ειναι να εισαι προσεκτικος.

Δεν ειναι απλα τα πραγματα κι ασε τι λενε οι αλλοι ο,τι θελουν ας λενε.

Πρεπει να ξερεις οτι ρισκαρεις οσο απομακρυνεσαι απο τα ορια του κατασκευαστη.

Απο το BIOS θα κανεις μονιμα o/c μεσω των Windows θα το κανεις μονο για να χαρτογραφησεις το συστημα.

Αυτες τις εννοιες θα τις δεις στον "Οδηγο αναφορας" και στο thread με τα "On line manuals" --> εκει απαγορευεται να γινει ποστ δινω μονο οδηγιες και links.

Υπαρχει και το General FAQ κατεβασε το εκει νομιζω στο 17ο ποστ ειναι.

Θα κρατας σημειωσεις χαρτι και μολυβι θα παρουν φωτια και θα υπολογιζεις.

Αλλιως το O/c ειναι μπακαλιστικο. ;)

Να κοιταξεις ολα τα sticky και τα links εκει γιατι αυτα γραφτηκαν για ολους τους χρηστες και εχω αφιερωσει αμετρητες ωρες.

Οπωσδηποτε να αγορασεις πολυμετρο αν δεν εχεις.

Καλη συνεχεια.

Link to comment
Share on other sites

Αν και σιγουρα θα αναφερθηκε προηγουμενως αλλα επειδη βαριεμαι και δεν διαβασα ολα τα ποστς το μονο που εχω εγω να σου πω ειναι οτι απο το ΒΙΟS ειναι κατι μονιμο μεχρι να το αλλαξεις εσυ και πως αν δεν σηκωσει το FSB που θα ρυθμισεις και κολλησει κατα το POST τοτε παιζει να χρειαστεις και reset στo CMOS (οχι απαραιτητα βεβαια!) Απο τα Windows παλι μπορεις να αποφυγεις αυτο το μπλεξιμο αλλα δεν ειναι κατι μονιμο αλλα μεχρι την επομενη επανεκκινηση του συστηματος και καθε φορα που θα εκεινεις θα βλεπεις στο POST την πραγματικη ταχυτητα της CPU σου...

Εν τελει ομως το καλυτερο ειναι απο το BIOS... (πανε εκεινες οι εποχες που καναμε χρηση jumpers και dip switches... αχαχ...)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.