Jump to content


Sempron 2800+ Help Please!!!!


VanX1442169081

Recommended Posts

Αποφάσισα (με την παρακάτω σύνθεση) να τσιμπίσω λίγω το FSB από τα 166 στα 183 (Μultiplier σταθερό 12x) και έπιασα χαλαρά τα 2200 Mhz (CPU 42 ΒΑΘΜΟΙ FULL LOAD). Έτσι είπα να ανέβω στα 200 FSB και ενώ στην αρχή όλα φένονταν μια χαρά μετά από 30' το PCάκι πάγωσε, με το RESET μπαίνω στο BIOS και βλεπώ CPU στους 43 Βαθμούς.

Ρεύματα δεν πήραξα, οι μνήμες είναι 3 DIMM 256 DDR 333Mhz CL2.5, τροφοδοτικό 400W (όχι καμιά σοβαρή μάρκα) και από ψύξη ΜΠΟΛΙΚΗ!!!!

Έχει κανείς καμιά συμβουλή μπας και φτάσουμε τα 2400Μhz... αν γίνεται και παραπάνω γιατί όχι.

Link to comment
Share on other sites

Και με ποιον μηχανικο της AMD μιλησες ακριβως και σε διαβεβαιωσε οτι ο Sempronas σου πηγαινει στα 12χ200=2400ΜHz ??

Αν μιλησες με τον Βob τον ψηλο, μην τον ακους... λεει μλκ!!

Link to comment
Share on other sites

Παντως χωρις πλακα, αμα θελεις να δοκιμασεις μηπως και εχεις πεσει στο διαμαντι sempron και πιανει 2400 δοκιμαζε να ανεβαζεις το vcore ανα 0.025 μεχρι τα 1.85-1.9 (το πολυ!!). Αν τυχον καταφερεις να δουλεψεις windows στα 2400 στειλε screenshot στον Bob!!

Link to comment
Share on other sites

Με τον ΧΡ2700 έχω πάει μέχρι στιγμής χαλαρά στο 11χ 203 .....

Μάλλον αυτό φταίει....... :067: :101:

greek χαλαρα εκει?κοιτα την υπογραφη μου,και εμενα η παρτιδα του e-shop ειναι.παει και αλλο αλλα εχει Bug το Βιος της μητρικης στο 12x πολλαπλασιαστη.

Link to comment
Share on other sites

Πάιδες πάντως ο vanx όντως το δουλεύει 12χ200(το έχω δεί) και όσων αφορά το πρόβλημα που λέει εγω πιστεύω πως μάλλον είναι θέμα ρεύματος.

E αφου ειναι ετσι, τι προβλημα υπαρχει ρε παιδια?? Ας δωσει λιγο ρευματακι (δεν χρειαζονται 7 volt) να δει αν βλεπει βελτιωση στη σταθεροτητα... Τι το συζητατε? Δεν το σηκωνει το τροφοδοτικο?

Αν δεν ανεβαινει ο επεξεργαστης του 3 πιθανοτητες παιζουνε ή δεν παει τοσο ή δεν του δινει ρευμα ή κατι παιζει με την ψυξη του...

Απλα πραγματακια...

Link to comment
Share on other sites

εμενα ειχε πιασει 2520 max απο οτι θυμαμαι...με 1.85 volt κ νερακι για να τον κραταω σε χαμηλες θερμ.

Αν σου παει κ εσενα τοσο...καλα εισαι...βαλε κ διαιρετη στις μνημες για να μη σε κοψουν...

ΕDIT:

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=1793

οταν τον ειχα...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

O Sempronas όταν είχα το Vcore Voltage στο AUTO μου έδεινχε στο CPUz 1.68V το έβαλα από το BIOS στο 1.70 με FSB 200 (2,4 Ghz) και είδα ότι δούλευε για περισσότερη ώρα χωρίς να αναβάσει θερμοκρασία (40 C σταθερά). Οστόσο στο CPUz μου έδειχνε και πάλι Vcore 1.68 και μετά από 2 ώρες πάγωσε. Να δοκιμάσω να τον ψήσω στα 1.75V ή ......θα τον κλαίω?

(το Mobo ανεβάζει ρεύμα ανα 5)

Link to comment
Share on other sites

Τι θα τον κλαις βρε. Δώσε εκειπέρα ρεύμα να ξεδιψάσει ο κακομοίρης τον έχεις ψοφήσει.Αν έχει κακή αερόψυξη και 1.9 αυτήν την εποχή δε θα σου κάνει και τίποτα.Για καλοκαίρι αλλάζει το πράγμα. Επίσης πολυμέτρησε τα ρεύματά σου.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ρίχνεις μια ματιά και στις μνήμες σου? DDR 333 είναι αυτές δεν είναι καν σίγουρο οτι με ρεύμα-χαλάρωμα timings θα σου παίξουν στα 400. Παίξε με memtest για τις μνήμες (το bootable για αρχή και το win για να δείς οριστικά) και το s&m για την cpu.

Link to comment
Share on other sites

Επέλεξε απο το BIOS να δουλεύει το FSB στα 200Mhz και οι μνήμες στα 166Mhz. Αν δεν έχει τέτοια επιλογή χαλάρωσε τους χρονισμούς της μνήμης (3-3-3-8-2 ή 3-4-4-9-2) και αύξησε λίγο την τάση Vdd 2.7 - 2.8V για να ξέρεις οτι δεν σε κόβουν οι μνήμες. Δοκίμασε να αφήσεις μόνο δύο ή ακόμη και ένα DIMM για να δείς τη συμπεριφορά της μητρικής - επεξεργαστή. Αν το τροφοδοτικό δεν δίνει τα κατάλληλα ρεύματα τότε το Vcore έχει μεγάλη κυμάτωση και θα σου κάνει τυχαία παγώματα και επανεκκινήσεις. Η μητρική σου δεν έχει τετραπολικό Ρ4 βύσμα και έτσι θέλεις πολλά αμπέρ στα +5 Βόλτ του τροφοδοτικού...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.