Jump to content



clockgen - cpufsb ερώτηση


nicksoti1442169068

Recommended Posts

Όπως έγραψα και στο προηγούμενο post, αγόρασα έναν Newcastle 3000+ και μια Asus K8S-MX mATX (HTPC case γαρ).

To fsb στο bios τερματίζει στα 250, και δεν έχει καμία ρύθμιση τάσης. Επειδή έπεσα σε καλό κομμάτι και πήγε 250 με τη μία prime stable, (μάλιστα, αλλάζοντας vcore από crystalcpu τα πιάνει prime stable με undervoltage!), μοιάζει να μπορεί να πάει αρκετά παραπάω, και θέλω να δοκιμάσω από win.

Δυστυχώς, το clockgen δεν υποστηρίζει ούτε τη μητρική μου, αλλά ούτε και sis 755-760. Και το PLL μου είναι παντελώς άγνωστο, δεν βρήκα τίποτα net, οπότε τζίφος και με cpufsb.

Η ερώτησή μου είναι η εξής: Είναι επικίνδυνο για τη μητρική να "παίξω" με clockgen ή cpufsb μήπως και πετύχει, παρόλο που δεν υπάρχει επισήμως υποστήριξη; Τι λέτε; Δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει τα εν λόγω προγράμματα γι αυτό ρωτάω. Αν είχε κανείς ποτέ παρόμοια εμπειρία, ας βοηθήσει please. Thanks.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να δοκιμάσεις .Ούτε τη δική μου μητρική υποστηρίζει το cpufsb αλλά έδωσα άλλη με παρόμοιο τσίπσετ και δούλεψε μια χαρά. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο θα πρέπει να το φτιάχνεις κάθε φορά που θα μπαίνεις παραθύρια

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος. Το πολύ να πήγαινες 2600-2700 και πολύ λέω. Οι Α64 είναι περίεργα chips. Πάνε χωρίς ρεύμα ψηλά, σε ενθουσιάζουνε και μετά βαράς τοίχο με τέτοια ορμή που δεν καταλαβαίνεις από που σου ήρθε.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει μωρέ και στα 2.5G υπερευχαριστημένος είμαι που πήγε. Απλά με τρώει η περιέργει να δω πόσο φτάνει, όπως και στον καθένα νομίζω.

Πάντως schumifer, το cpufsb δεν υποστηρίζει καμία μητρική Α64. Να έβαζα καμία με sis 745 ίσως; Φοβάμαι μην πάρω στο χέρι τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ψάξεις το κάθε τσιπάκι (νομίζω τσιπάκι είναι) ένα προς ένα πάνω στην μητρική για να δεις ποιο PLL έχεις.

Ή να κάνεις ένα search στο google....

Link to comment
Share on other sites

Το τσιπάκι εύκολα το εντόπισα, είναι το κλασικό παραλληλόγραμμο δίπλα στον κρύσταλλο. Έλα όμως που δεν έχω βρει ούτε 1 γραμμή για αυτό στο internet! Δοκιίμασα με full τον κωδικό του, σπάζοντάς τον, με όλους τους δυνατους τρόπους, αλλά τίποτα!

Για όποιον γνωρίζει κάτι ή είναι καλύτερος στο googling:

ca430758

0427

clk756J40f

Αυτές τις 3 γραμμές έχει πάνω. Και έψαξα και στα sites των πιο γνωστών κατασκευαστών (ics, cypress, winbond, cmedia, realtec,imi κλπ) αλλά τζίφος. Μα καλά που το βρήκανε και το καρφώσανε ρε παιδί μου να μου κάνουν τη ζωή δύσκολη, τώρα που με έπιασε και εμένα η κάψα να κερδίσω κανα mhz......

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.