Jump to content

Βοήθεια ζητώ και απορίες να λύσω. Παρακαλείτε όποιος ξέρει να με βοηθήσει...


Recommended Posts

Λοιπόν... πρόβλημα πρώτο.

Η κάρτα γραφικών μου είναι μια 3D Blaster RIVA TNT2 Ultra της οποίας το ανεμιστηράκι εδώ και πολύ καιρο τα έχει παίξει και κάνει σαν θυμωμένο τρακτέρ σε ανηφόρα. Είδα το ανεμιστηράκι και πρόκειτε για ένα 5V με διαστάσεις 45χ45χ10 mm της ADDA.

Προσπάθησα να βρώ να αγοράσω να το αντικαταστήσω αλλά σκέτο ανεμιστηράκι τέτοιο δεν βρίσκω και όλοι μα όλοι οι καταστηματάρχες προσπαθούν να μου πουλήσουν καινούρια κάρτα και όταν τους λέω οτι δεν 8έλω να πάρω καινούρια κάρτα γραφικών για καινούριο μηχάνημα μου λένε γιατι δεν παίρνεις καινούριο μηχάνημα? ΕΛΕΟΣ!!!!

Και η απορία που έχω είναι η εξής....

Εχω 2 παλιά μηχανήματα τα οποία ενόψη αγοράς ενός καινούριου θέλω τα 2 παλιά να τα "συμμαζέψω" σε ένα. τι εννοώ... η μάλλον απο την αρχή.

καταρχήν τα μηχανηματα....

PC 1:

PIII 500 MHz, 256 RAM, RIVA TNT2 Ultra, SB LIVE PLAYER, 40 GB HDD

PC 2:

INTEL CELERON 450 MHZ, 192 RAM, on-board sound card, 20GB HDD και κάρτα γραφικών πραγματικά η παλιότερη που έχω δει και δεν ξέρω καν τι είναι!!!

και τα 2 έχουν μητρική της ELITE την P6BAT-A+

και τα 2 τρέχουν (αγκωμαχόντας) τα XP PRO sp2

Λοιπόν θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν κάποιος μου διευκρίνιζε τα εξής.,,,

Εάν από το PC1 βγάλω επεξεργαστή,ένα Module μνήμης 128, τις κάρτες γραφικών και ήχου και τον σκληρό και τα βάλω πάνω στην μητρική του PC2 (ο λόγος είναι ότι το PC2 είναι σε πολύ καλύτερο case από το PC1) θα λειτουργήσουν όλα κανονικά?

δηλαδή να κρατήσω από το PC2 την μητρική του (αν και ίδια με του PC1 είναι ηλικιακά κατα 2 χρόνια νεωτερή) και να βάλω όλα τα άλλα πάνω σε αυτή. Αλλά φοβάμαι γιατί δεν ξέρω ποιά θα είναι τα πιθανά προβλήματα και αν θα μπορέσω να τα αντιμετωπίσω.

Με χαρά και προσοχή θα ακούσω όλες τις απόψεις και προτάσεις

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Κράτα το Ρ3 και πέτα του επάνω HDD και ram απο το σέρνερον.....κράτα και το κουτί που σου αρέσει και είσαι κομπλέ :)

Link to comment
Share on other sites

να σαι καλά. αυτό ήθελα να μαθω

ουσιαστικά δηλαδη σαν να έχω ένα PC και να αλλάζω μόνο την μητρική του (η οπόια βέβαια είναι ίδιο μοντέλο)

αν θα λειτουργήσουν όλα κανονικά ή θα έχω τίποτα προβλήματα με το λειτουργικό?

Link to comment
Share on other sites

Ο λογος για τον οποιο σου λενε να χρησιμοποιησεις τον Ρ3 ειναι επειδη το συστημα θα εχει καλυτερες επιδοσεις απο το να κρατησεις το Celeron - ειναι μαλλον παραλογο να κρατησεις τον υποδεεστερο επεξεργαστη.

Αν παριολα αυτα εσυ αυτο θελεις να κανεις, τοτε αυτο που λες μπορει να γινει, δε βλεπω καποιο λογο για τον οποιο θα αντιμετωπισεις προβληματα - θα πρεπει να λαβεις υποψην ομως και το θεμα του PSU τα οποια και δεν αναφερεις. Προβληματα με το λειτουργικο δε θα εχεις αφου δεν αλλαζεις μητρικη- επεξεργαστη απλα θα πρεπει να προσθεσεις τους οδηγους απο τα νεα στοιχεια που θα εγκαταστησεις πχ καρτα ηχου.

Edit: Δεν διαβασα σωστα - αφου θα βαλεις τον Ρ3 στο 2ο PC δεν γνωριζω αν αυτο θα επρεασει το λειτουργικο, δε νομιζω ομως

Link to comment
Share on other sites

οχι δεν θέλω να κρατήσω τον celeron...ισως δεν ήμουν σαφής

8έλω από το σύστημα του celeron να κρατήσω κουτί-μητρική και τροφοδοτικό (και τα δύο είναι ίδια 350W) και να βάλω πάνω επεξεργαστή κάρτες σκληρό κλπ από το άλλο

Link to comment
Share on other sites

άλλο πρόβλημα σε αυτό το εγχείρημα είναι ότι στην μητρική που βρίσκεται τώρα ο PΙΙΙ το ένα απο τα 2 "αυτάκια" της βάσης του (SLOT1) έχει σπάσει και άντε και τον βγάλω αν δεν καταφέρω τίποτα θα μπορέσω να τον ξαναβάλω?

Link to comment
Share on other sites

η καλύτερη επιλογή p3 hdd 40 όση ποιο πολλή μνήμη...αλλα με format

αν δεν θέλεις να κανεις format απλά άλλαξε cpu μια χαρά θα λειτουργεί 100% και όσο για τα αυτάκια μην ανησυχείς μια χαρά στηρίζεται.

και όσο για τα καταστήματα το 98% έχουν άθλιο "σερβισε"(κανένας από όσους ρώτησα δεν ήξερε να χρησιμοποιοιεί recovery console) αθλια εξυπηρέτηση και γενικά είναι άσχετοι!!!!! εδώ εμείς όλη μέρα on line χιλιάδες γνώσεις κάθε μέρα και πάλι είμαστε πίσω φαντάσου αυτοί...

Link to comment
Share on other sites

...Μια παρατήρηση....

Έγινε μεταφορά του θέματος από τα Επείγοντα Περιστατικά εδώ διότι το πρόβλημα δεν αφορούσε βλάβη αλλά απορία για σύστημα.

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Έστω ότι κρατάς τα ΧΡ που έχεις στον 20άρι δίσκο.

Λοιπόν. Βγάζεις τον Ρ3 και τον βάζεις στην θέση του Celeron.

Λογικά το λειτουργικό δεν επηρεάζεται καθόλου αφού απλά άλλαξες cpu ΟΧΙ μητρική. Η μητρική όπως είπες είναι ίδια και στις δύο περιπτώσεις. Απλά πριν την αλλαγή φόρτωσε τα defaults στην μητρική που θα βάλεις τον Ρ3 (όχι για κάποιον ιδιαίτερο λόγο – για καλό και για κακό).

Μετέφερε όλες ή τουλάχιστον όσες μπορείς από τις μνήμες στο μηχάνημα που θα κρατήσεις. Αν οι μνήμες δεν είναι όλες ίδιας ταχύτητας π.χ. SDRAΜ133 τότε υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσεις προβλήματα. Αν και αμφιβάλλω. Για την ώρα άστο αυτό –μην σε απασχολεί και βλέπουμε.

Πριν ακόμα βάλεις την TNT2 και την Live στο μηχάνημά που θα κρατήσεις αφαίρεσε τους οδηγούς της onboard κάρτας ήχου και της παμπάλαιας κάρτας γραφικών που έχεις.

Μετά το shutdown βάλε την Live και την TNT2 και ετοιμάσου να περάσεις τους οδηγούς που θα σου ζητήσει.

Μπορείς πλέον να σβήσεις και το λειτουργικό στον 40άρι αν δεν σου χρειάζεται και δεύτερο λειτουργικό και να προσθέσεις και αυτόν τον δίσκο στο μηχάνημα που θα κρατήσεις.

Έστω ότι κρατάς τα XP στον 40άρι δίσκο.

Σε αυτή τη περίπτωση αν και θα κάνεις ποιο πολλά με τα χέρια τα πράγματα είναι πολύ ποιο απλά.

Βγάζεις τα πάντα από το κουτί του Ρ3 (σκληρό/μητρική+cpu) και τα βάζεις στο κουτί του Celeron. Προσθέτεις όση μνήμη μπορείς από τον Celeron στον Ρ3 και τοποθετείς εκεί και τον δεύτερο δίσκο που είχες στον Celeron, τον 20άρι σαν δεύτερο.

Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο. Σβήσε και το λειτουργικό από τον 20άρι δίσκο μιας και δεν το χρειάζεσαι πλέον και είσαι έτοιμος!!!

Format δεν χρειάζεσαι σε καμιά περίπτωση. Δεν αλλάζεις τίποτα το τραγικό στο σύστημά σου.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά δεν γνωρίζω σιγουρα για την συγκεκριμένη μητρική αλλα γενικώς δεν χρειαζεται να αλλάξει από τα Jumpers ή DIP ή BIOS τον πολλαπλασιαστη?O Celeron ειναι 4,5*100MHz ενω ο P3 ειναι 5*100!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...