Jump to content

live monitoring στις τασεις,γινεται?


MADKiller7
 Share

Recommended Posts

παιδια μπορω να βαλω αναλογικους μετρητες στις τασεις του τροφοδοτικου,ωστε να τις βλεπω συνεχεια,θελω να το κανω για αισθητικους λογους περισσοτερο,στο mod που ετοιμαζω.θα εχω καποιο προβλημα?

Link to comment
Share on other sites

Προσφατα που δοκιμαζα κατι ειχα συνδεσει το πολυμετρο σε μια 12αρα και εβλεπα τι γινοταν... Δε νομιζω να εχεις καποιο προβλημα! Παντως το τροφοδοτικο που μετραγα ειναι αστα να πανε... Συντομα θα καλοπερασει....

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι όμως μπορείς να το μετράς 24/7;

Προσωπικά θέλω να κάνω κάτι τέτοιο και έχω αφήσει 2ώρες 2 πολύμετρα να μετράνε τις τάσεις +12, +5 σε πλήρες φορτίο, χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα (ψηφιακά πολύμετρα).

Δεν είδα ούτε κάποιο σκαμπανέβασμα στις τάσεις ούτε κάποιο πρόβλημα πουθενά. Για συνέχεια πάντως δεν έχω δοκιμάσει στην πράξη κάτι τέτοιο.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω,εγω θα βαλω αναλογικα,για πιο πολυ εφε,δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα πατνως να μετρανε συνεχεια,το πολυ πολυ να τους βαλω διακοπτακια.

υπαρχουν αναλογικα στο εμποριο αλλα οχι πολυμετρα ολοκληρα,μονο η οθονη με τον δεικτη η θα πεσει μοντ σε κανονικα?

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που ρωτας με ειχε ρωτησει καποτε ο emnezia.

Tωρα αν θες σωνει και καλα να το κανεις χαρα στο κουραγιο σου.

Εγω βαριεμαι πολυ ολα αυτα.

Οταν σεταρω ενα συστημα το πολυμετρω πληρως σε full load γραφω ολα τα δεδομενα και τελος.

Link to comment
Share on other sites

@MrSeanKon στις πολυμετρησεις αφηνες το πολυμετρο πανω για να δεις μακροπροθεσμα τα ρευματα η για λιγο?επισης να βγαλεις παλι τα o/c tools,πως θα υπολογιζω τον "τοιχο" που θα βρει το συστημα,θα ξε#@$ω στις μετρησεις παλι.ΕΛΕΟΣ ρε δασκαλε

ηταν OFF TOPIC αλλα μην ανοιγω συνεχεια θεματα ΛΟΛ

Link to comment
Share on other sites

Kαταρχας να ξεκαθαρισω ορισμενα πραγματα.

Εστω οτι κανεις αυτο που θες.

Δεν λεω πολυ καλη φαση βλεπεις οτι εγω τα αποφευγω αυτα γιατι ειμαι τεμπελης.

Ομως θα χρειαστεις να μπλεξεις λιγακι με καποιες πραξουλες.

Απλες ειναι.

Εστω οτι εχεις κανει monitoring τo Vcore του επεξεργαστη σου.

Ενδεχομενα να δεις οτι θα παιζει λιγο (αναλογα με τα Vcore και το ζορι που θα τραβαει).

Π.χ. στο δικο μου το Vcore ειναι 1.775 σε idle ενω σε full load παει 1.852 - 1.858...

Πολυμετρημενες οι τιμες ΟΚ?

Το BIOS της μητρικης δειχνει αλλα νουμερα.

Αυτα μπορεις να τα δεις απο καποιο προγραμμα που κανει monitoring ειτε λεγεται CPUz, ειτε δεν ξερω τι αλλο...

Το σφαλμα ομως των ενδειξεων ειναι το ιδιο.

Δηλαδη αν το CPUz σου δειχνει 0.10Volts πιο κατω (πες οτι ετσι θα ειναι) καπου τοσο θα σου δειχνει και σε full load.

Eπισης θα χρειαστει να παρεις τη λεγομενη μεση τιμη.

Δηλαδη εμενα η μεση τιμη σε full load ειναι (1.852+1.858)/2=1.855

Το ημιαθροισμα οπως λεμε.

Εκει ο schumifer εχει κανει μια πατεντα για τις μετρησεις.

Συνεπως αμα βλεπεις οτι το Vcore σου μεταβαλλεται σαν καρδιογραφημα τι θα κανεις?

Θα εχει και μεγαλη διασπορα --> (βλεπε Variation Analysis) κλπ....

Αρα θα αναγκαστεις να χαμηλωσεις το Vcore ή να κανεις καποιο mod στη μητρικη για να σταθεροποιησεις το Vcore (τρεχα γυρευε) ή θα την σουταρεις και θα παρεις καποια αλλη.

Η Epox 8KDA3J που εχω γενικως δεν τα παει καλα αλλα με ενα νεο modded ΒΙOS εστρωσε καπως.

Η Gigabyte K8NS Pro ειχε σταθεροτερα Vcore.

To ευρος των δεδομενων οπως ειδες ειναι 1.858 - 1.852 = 0.006 δηλαδη πολυ μικρο.

Δε θα σου προτεινα να ειναι μεγαλυτερο απο το 0.015 γιατι αλλιως θα σου σπασει τα νευρα αν ψαχνεις να βρεις τον απολυτο τοιχο.

Αυτο ειναι το MSF -->Maximum Stable Frequency.

Δηλαδη στα ΨΜΗz περναει το προγραμμα ελεγχου αλλα στα (Ψ+multiplier) οχι.

Το πολυμετρο στα MOSFETs το εβαλα για 15sec περιπου ωστε να δω αν παιζει (variation) κι αν ναι ποσο ειναι τα ακρα.

Παραλληλα κρατησα τα νουμερα αυτα σε ενα πινακα και κοιτουσα τις ενδειξεις του προγραμματος της Epox.

Οποτε ξερω οτι αν π.χ. η Epox δειχνει 1.650 Volts το πολυμετρο θα δειχνει +0.200 εως +0.206 παραπανω χωρις καν να χρειαστει να τα πολυμετρησω.

Αυτο το καταφερα με το προγραμμα Data Modeling οn line manuals εδω αλλα δεν εχω εκει τις οδηγιες του εχω ομως αλλων προγραμματων του πακετου.

Αυτη ειναι η φαση κρατας παντα σε ενα πινακα τις μετρησεις σου και τις εχεις για αναφορα.

Οποτε διευκολυνεσαι.

Οσο για το προγραμμα των Tools εχω εξηγησει οτι επαθα χοντρη ζημια κι ουτε εγω δεν μπορω να το τρεξω σπιτι.

Μονο τον κωδικα εχω διαθεσιμο αλλα οχι τα γραφικα και τις φορμες εγιναν ολα μπαχαλο. :013:

Επομενως κρατησε την εκδοση που εχεις (την 3.41) μεχρι να ξαναβγαλω τη νεωτερη (θα αργησω ομως γιατι θα γραφει σε νεα γλωσσα προγραμματισμου).

Βεβαια η νεα γλωσσα C# μας παρεχει πολλες δυνατοτητες τα συζητουσα με το circular οπου μπορεις να διαβαζεις τιμες απο το BIOS κλπ...

Αρα θα μπορω να φτιαξω ενα realtime προγραμμα οπου να σου τα δειχνει ολα αυτα με καμπυλες, μεση τιμη, διασπορα κλπ....

Για να τελειωνουμε:

Αν μπορεις κανε το πολυ καλη φαση.

Αλλα και παλι θα πρεπει να εκτιμησεις το σφαλμα.

Δηλαδη σε τι τιμη αντιστοιχει το Vcore που δινεις απο το BIOS με το πραγματικο.

Εσυ μεν θες να το βλεπεις συνεχως ενω εγω οχι.

Το μετρησα μια φορα και that's all.

Οποτε ο,τι κι αν αποφασισεις θα οφεληθεις περισσοτερο αν χρησιμοποιησεις τα πακετα του προγραμματος.

ΟΚ ειναι δυσκολο στην αρχη ισως να μπερδευτεις ομως εδω ειμαστε να βοηθαμε τους φιλους οταν μας χρειαζονται. :beerchug:

Το προγραμμα σχεδιαστηκε ετσι για να σου απαντησει πολλα τετοια ερωτηματα.

ΟΚ θελει χρονο το ξερω κι αναλογισου οτι ουτε κι εγω το χρησιμοποιω ολοκληρο.

Τμηματα του ανα περιοδους.

Απλα οταν ειχα προβληματα σκεφτομουν πως θα βρω λυση.

Κι εγραφα συνεχως σχεσεις κλπ...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...