Jump to content



Βοηθεια για O/C σε P IV 2,4 GHZ


suicida1442169096

Recommended Posts

Γεια χαρα σε ολους,

Δεν εχω ασχοληθει σχεδον καθολου με το o/c και θελω τη βοηθεια σας.

Εχω εναν Pentium 4 στα 2,4GHz και θελω να τον ανεβασω λιγο. Ανεβασα μόνο το FSB στα 225Mhz απο 200Mhz που ητανε και εφτασε στα 2,7Ghz. Εδω και μια ωρα περιπου τρεχω το Burn Max και εχει πιασει μεγιστη θερμοκρασια 59C με το δικο του ανεμιστηρακι και χωρις ανεμιστηρακια στο κουτι, ανεκτη αυτη η θερμοκρασία?

Η μνημη τρεχει απο 400Mhz στα 456Mhz, αυτο επηρεαζει την αποδοση της?

Τελος το Bus speed ειναι στα 911 Mhz απο 800Mhz. Πως μπορω να το ανεβασω και αλλο, αν πειραξω αλλο το FSB κολλαει.

Ολες τις υπολοιπες ρυθμισεις τις εχω default απο το BIOS.

Υπαρχει περιπτωση να μειωθει ο χρονος ζωης της CPU ή της μνημης.

Υπαρχει καποιος οδηγος για ΙΝΤΕL οπως αυτος που εφτιαξε ο Chaos για τους AMD, εψαξα αλλα δεν βρηκα κατι τοσο συγκεντρωμενο.

Thanxxxx...

Link to comment
Share on other sites

μια χαρα είναι η θερμοκρασία.

Βέβαια για να ανεβεις ψηλότερα μάλλοον θα χρειαστείς καλύτερη ψύξη.

Ξεκίνα βάζονταας τις μνη΄,ε σε 5:4 ratio όπως είπε ο benhour, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες να σου προκάλεσουν κόλημα.

Στη συνέχια ανεβαζε την τάση του επεξεργαστή ανα 0,25volt και συγχρονως και το FSΒ μέχρι το σημείο που δεν θα ξεκιναει, οποτε ανεβαζεις παλι λίγο την τάση και συνεχίσεις.

Αφού καταλήξεις σε μία συχνοτητα μετα θα πρεπει να ασχοληθείς με τις μνήμες.

Καλό ειναι να δώσεις λίγη τάση στις μνήμες. Για να δεις πόσο χηλά πανε, θα ξεκινήσεις απκ τα 225 που όπως λές πανε μια χαρα, θα δώσεις στο bios αυτόματες ρυθμίσεις για το χρονισμό της μνήμης (CAS,RAS, κλπ), θα δοσεις λίγο ρευμα και συνεχιζεις.

Γενικα ειναι προτιμότερο να εχεις ενα συστημα στα 2.7γιγα και 450 μνημες, πρα 3 γιγα και 400 μνημες

Link to comment
Share on other sites

Μπραβο παιδια για τις συμβουλες. Αλλα για να εχει μια ολοκληρωμενη αποψη το παιδι, εγω (οπως παντα) θα προτεινω να διαβασεις τουλαχιστον τα πολυ βασικα απο τον οδηγο που σου παραθετω...

Οδηγος αναφορας

Δυστηχως δεν μπορω να βρω ενα thread που ο κτμ ειχε συγκεντρωσει ολα τα προγραμματα και χιλια αλλα δυο, που χρειαζεται ο overclocker. Οποιος τοχει ας το ποσταρει...

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω ολους σας, δοκιμαζω και βλεπουμε, αλλα μαλλον θα παραμεινω στο 2,7. Καποιος με αναλογο συστημα που να το εχει πειραξει? Πως μπορω να τσεκαρω τη σταθεροτητα του?

Thanxx...

Link to comment
Share on other sites

σε φιλου pc εχω παει τον 2,4 στα 2,9 και ειταν απολιτα σταθερος!αρχικα κανε οτι λεει ο madkiller7 ειναι τα must που λεμε!λογικα θα εχεις 5-7 βαθμους κατω!για σταθεροτητα τρεξε ενα δυπλο prime!(αν θυμαμαι καλα ο 2,4 εχει ht!)!

Link to comment
Share on other sites

Βασικα εγω πιστευω οτι μαλλον υψηλες ειναι οι θερμοκρασιες σου απο την στιγμη που (αν δεν κανω λαθος) δεν ειναι Prescott, για να εχεις λιγο καλυτερες κανε αυτο που σου ειπαν τα παιδια πιο πανω. Καλο θα ηταν και 1-2 ανεμιστηρακια στο κουτι.

Τι μνημες εχεις?

Link to comment
Share on other sites

Το Prime95 δεν φτιαχτηκε για να τεσταρει την σταθεροτητα των PC αλλα ειναι distributed project που ψαχνει να βρει αριθμους που διαιρουνται μονο με τον εαυτο τους(Prime numbers).Τα link ειναι πληροφοριες για το project,στατιστικα κτλ........

Το test το εβαλαν στο προγραμμα να ελεγξει το PC αν ειναι ικανο να εκτελεσει τα απαραιτητα μαθηματικα σωστα ωστε να βρει αυτους τους αριθμους και φυσικα ειναι και ενα καλο δειγμα σταθεροτητας του PC.............

http://primes.utm.edu/glossary/page.php?sort=SieveOfEratosthenes

Link to comment
Share on other sites

H CPU ειναι northwood στα 2,4 HT, εβαλα 2 ανεμιστηρακια στο κουτι (1 εμπρος και 1 πισω) και με το Burn CPU να τρεχει για 1h επιασε CPU TEMP: 57C και SYS TEMP: 41C. Xωρις τα ανεμιστηρακια στο κουτι ειχα μια διαφορα 2C στην SYS μονο,, η CPU σταθερη.Tωρα λειτουργει στα 37 η CPU και 39 η SYS. Πολυ μου φαινεται εμενα, ειδικα η SYS μεγαλυτερη απο την CPU.

Η μνημη ειναι ενα SIMM DDR 400ΜΗz PC3200 512 ΜΒ της Transcend. Παντως ως τωρα στα 2,7 δεν εχει κολλησει καθολου και η διαφορα στις επιδοσεις ειναι φανερη. Πως αλλαζω την αναλογια στις μνημες που λεει πιο πανω ο benhour δεν βρηκα κατι στο bios.

Link to comment
Share on other sites

αν εχεις παθητικη ψυξη στο sys βαλε ενα ανεμηστηρακι και εκει.αν μπορεις δες αν εχουν και θερμοαγωγιμη,ειχα πετυχει δυο μητρικες που ειχαν μια μικρη σταγονα παστας μονο στο κεντρο του chipset.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.