Jump to content



SOS 512 SDRAM!!!


Recommended Posts

γεια σας ...... :094:

ας μπω σιγα σιγα στο ψητο εχω το εξης προβλημα κ ζητω τα φωτα σας!!

σημερα μου ηρθε στο σπιτι η 512sdram στα 133 που παραγγειλα απο το e-shop...

βεβαια... εδω ειναι το προβλημα το μεγα..................

εχω το εξης mobo το qdi legend advance 9 ειναι παρα πολυ παλιο σε αυτο το link μπορειτε να παρετε info

http://www.mainboard.cz/mb/qdi/Advance%209.htm

λοιπον το θεμα ειναι οτι η μνημη αυτη δεν δουλευει με τπτ οταν την βαζω μονη της ... βλεπει μονο 128 mb απο τα 512!!!!!!!

οταν την βαζω με τις αλλες sdram εχω 2 chip των 128 βλεπει το γελοιο νουμερο των 192mb βοηθηστε με τι πρεπει να κανω????????????

για να εχω 768mb ram? :021:

Link to comment
Share on other sites

512?....στην advance 9?!!!!No way man.....βιάστικες λιγάκι. Το είχα και εγώ το mobo και πέραν του ότι δεν διαβάζει σωστά (πάντα τα μισά) σε single sided dimmάκια ΔΕΝ υποστηρίζει 512 dimm είται ds είτε ss....3χ256 είναι το max και με ds. Πήγαινέ την πίσω, πάρε πιστωτικό και ψάξε τπτ 256άρες ή 128άρες ds και με το υπόλοιπο πάρε κάτι άλλο.

Link to comment
Share on other sites

το θεμα ειναι οτι την εχω παρει απο το e-shop κ δεν ξερω αν δεχονται επιστροφες να παρω τουλαχιστον 256 αλλα θα την διαβαζει?

κατι αλλο outlaw στο mobo εχει κατι ρυθμισεις αμα δεις που λεει κατι για την ram θα τις δω κα θα στειλω screenshot!!!

Link to comment
Share on other sites

Cas είχε, τα γνωστά της via dimm0/1/2 (turbo/fast/normal/10ns/8ns) και στην τελευταία έκδοση του bios (1.6 νομίζω) έδινει και systm bus (+) ή (-) 33mhz.....άσε μεγάλη ιστορία αυτό το mobo. Επιστροφές δέχονται μια χαρά αρκεί το προϊόν και η συσκευασία αυτού να είναι σε άριστη κατάσταση. Σε περίπτωση που τα επιστρέψεισ και σχετικά νωρίς απο την ημέρα αγοράς (15-20 μέρες) θα πάρεις cash πίσω τα χρήματά σου :)

Link to comment
Share on other sites

Κυνηγάς το ds για το λόγο του ότι σε ds μορφή θα βρείς τσιπάκια μικρής χωριτικότητας πράμα που θα τα κάνει compatible. Οπότε για 256άρι ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ το ds....σε 128άρι μπορείς ds και ss αλλά προσοχή στο ss να είναι με 8 τσιπάκια και όχι 4. Θα μπείς σε έναν μικρό μπελά αφού βλέπω οτι είσαι Λευκάδα (τέτοιες μπίζνες θέλουν face to face meeting με υπάληλο για διαπραγμάτευση) αλλά πιστεύω οτι θα την βρείς την άκρη.

Link to comment
Share on other sites

Πω πω...!!!! 693Α? To απλό το Apollo 133 και όχι το 133Α?

Φίλε μου. Ασχέτως το τι θα κάνεις με τις μνήμες στην θέση σου θα κοίταγα στο Fleamarket για καμιά μητρική με το 815 της Intel.

Μόνο και μόνο με την μετάβαση αυτή θα δεις άνοδο στις επιδώσεις από 10-30%.....

Το μόνο νομίζω ότι το 815 δέχεται max 512Mb μνήμη? Ίσως όμως και να το αξίζει αν βρεις καμιά mobo με 10-15€.

Link to comment
Share on other sites

Η Advance 10F που είχα εγώ επερνε 3χ512 πολύ καλά για την εποχή της τώρα αναπάυετε εν ειρήνη.

However... θα σου πρότινα αναβάθμηση... πως αντέχεις? δώσε 400-500ε και πάρε κάτι άλλο.

το παλίο pc βαφτο μπλέ και πέτατο στην θάλασσα πρίν καλοκαιριάσει εντελώς, μετα δε θα μπορεις να πετάξεις ρίπους στην παραλία :Ρ

Link to comment
Share on other sites

Επειδή κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σε μένα φίλε μου, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα οότι δεν φταίει η ποσότητα της RAM, αλλά οτι τα matrix dimmακια που δίνει το eshop παρουσιάζουν ασυμβατότητες με τις παλιές μητρικές της QDI.

Παρήγγειλα κι εγώ sdram των 256(double side), για να την βαλω στην Kinetiz7E που φοράει το Apollo 133A. Ή μόνη της την βάζω ή με τις 2x128 που έχω σε όλους τους συνδιασμούς, ξεκινάνε τα restart,τα error και οι μπλε οθόνες (αν και τις ανάγνωρίζει). Στο manual δεν βρήκα κάτι σχετικό. Τα 128άρια μου που δουλεύουν εχουν το 1ο 4 και το 2ο 8τσιπς, single side και τα 2. Οπότε τώρα που θα να την επιστρέψω κι εγώ τι να ζητήσω?

Έχω και θέα στην παραλία... :090:

Link to comment
Share on other sites

Δεν φταιει το dimm,το advance 9 δεν παιρνει 512 μόνο 256 ή 128 double sided.... το έχω κι εγώ και το ξέρω σίγουρα.... Αν δεν μπορείς πάντως να αλλάξεις μητρική δοκίμασε να εγκαταστήσεις αυτόν τον driver από εδώ(http://www.sysopt.com/articles/viatweak/index2.html - τον memory interleave enable). Εγώ τον είχα εγκαταστήσει σε ΧΡ μαζί με το tune up utilities (που έχει έναν πολύ καλό mem optimizer) και η διαφορά ήταν τεράστια. Δοκίμασε το!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.