Jump to content



Πρόβλημα με TAGAN TG480-U01


cv01302

Recommended Posts

Εδώ και 2-3 μέρες παρατηρώ πως άρχισε να υπάρχει ένας περίεργος θόρυβος, προερχόμενος από το τροφοδοτικό.

Ο ήχος είναι λίγο δύσκολο να περιγραφεί, το πλησιέστερο που μπορώ να πω είναι πως είναι επαναλαμβανόμενος, ακούγεται σαν -και καλά- να "βρίσκουν" κάπου τα fans, και να εμποδίζουν να γυρίσουν (βέβαια εννοείται μια χαρά γυρίζουν - τουλάχιστον δεν μου έχει μείνει στο χέρι :Ρ).

Αυτό συμβαίνει ΜΟΝΟ όταν τρέχω κάποια απαιτητική εφαρμογή (π.χ. games), που όπως είναι λογικό, ανεβαίνουν λίγο οι στροφές στα fans λόγω φορτίου.

Επίσης, δεν ξέρω αν βοηθάει ή όχι, έχω και το asus pc-probe (M/B ASUS p4p800 deluxe, p4 2.4C), το οποίο από τότε που άρχισε το συγκεκριμένο πρόβλημα, μου βγάζει για λίγα δευτερόλεπτα (περίπου 3-4 sec) σφάλμα στην 3.3V γραμμή (συγκεκριμένα μου δείχνει 3.1 περίπου), και μετά επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα (3.36 , με full load να δείχνει κάτι ελάχιστα λιγότερο από 3.3). Και αυτό γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα (πάντα σε full load).

Το pc δεν το έχω υπερχρονισμένο.

Τέλος, σε idle είναι μια χαρά, τίποτα δεν ακούγεται, ακριβώς έτσι όπως το πήρα.

RMA? Όχι τίποτε άλλο, το πήρα τότε από θεσ/νίκη (matsoukasbros), και το παλιό μου το έχω πετάξει, δεν θα έχω τροφοδοτικό μέχρι να ολοκληρωθεί το RMA...

Link to comment
Share on other sites

A, και για να μην το ξεχάσω, το έβγαλα το τροφοδοτικό, έβγαλα και μπόλικη σκόνη από μέσα (και γενικότερα από όλο το κουτί), αλλά εξακουλουθεί να γίνεται ο ενοχλητικός επαναλαμβανόμενος θόρυβος...

Link to comment
Share on other sites

ξέρεις τι revision είναι το tagan συ? πληροφοριακά δηλαδή. αυτό το κατέβασμα πάντως στα 3.1 από τα 3.3 -έστω και για λίγο- σίγουρα δεν πρέπει να είναι αθώο.

δηλαδή έχουμε και λέμε tagan rev 2.0 είχαν πρόβλημα και επίσης άκουσα πως ένα rev 3.0 έσκασε μετά από σκληρές δοκιμες.

γιατί δεν δοκιμάζεις rma?

Link to comment
Share on other sites

Στο e-shop το TAGAN το έχει 87 τελική. Τα 110 ξεφεύγουν. Βασικά το Ταγκαν το πρότεινα σε φίλο μου που δεν ξέρει και πολλά και δε λέει να ταλαιπωρείται αν σκάσει το τάγκαν. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο με 90 που να είναι το ίδιο αθόρυβο και δυνατό (π.χ. 24Α στη 12άρα);

Link to comment
Share on other sites

Ίσως το bequiet, και νομίζω ακόμα καλύτερο (διότι έχει τον εσωτερικό ανεμιστήρα να βλέπει στη cpu, σε αντίθεση με το tagan που κοιτάει προς το..dvd).

Όσο για το πρόβλημά μου, πού μπορώ να δω τι revision είναι? Μην μου πείτε να το βγάλω τελείως από το κουτί, βαριέμαι τα τόσα καλώδια να τα μπαινοβγάζω.. (δεν φαίνεται από τα πλάγια, καλύπτεται).

Στο κουτί που κοίταξα, δεν λέει τίποτα, μόνο στο manual αναγράφεται:

ATX Vers. 2.03

ATX/ATX12V Vers. 1.2

ATX12V Vers. 1.3

Και βέβαια το manual version 2.0 :D

Πάντως, είναι πρόβλημα θερμοκρασίας, διότι σε full load (αλλά να έχω ανοίξει διαμπερές το κουτί) δεν ακουγόταν, ενώ μόλις το έκλεινα άρχιζε ο θόρυβος...

Μόλις είδα και απόδειξη αγοράς, λέει 400W η απόδειξη (τώρα το είδα!), ελπίζω να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα (το δικό μου είναι TG480-U01).

Τέλος, RMA θα γίνει μέσω του μαγαζιού στη Θεσ/νίκη ή θα το στείλω κατευθείαν έξω? (ναι, δεν έχω ξανακάνει κάτι τέτοιο...). Ελπίζω either way να μην αργήσει...

Link to comment
Share on other sites

Παιδια πλακα πλακα κανει και μενα θορυβο οταν τρεχω games εναν ηχο τζζζζζζζζ σιγανο. Επισης το παρατηρησα οτι το κανει πολυ εντονα οταν κανω scrolling σε οτιδιποτε απο μοζιλα μεχρι κ Word αλλα μονο οταν ειναι ακομα κρυο. Ο θορυβος ειναι εντονος οταν ειναι κρυο ακομα το Pc δηλαδη με το που το αναβω!!! Εχω το rev2 που εχει Sli και χρησιμοποιω το 12 για την Vga. Λετε να ειναι ελλατωματικο?

Link to comment
Share on other sites

Και σε μένα το έκανε σε ένα τροφοδοτικό no-name απο πλαίσιο, σε ορισμένες μητρικές οπως:

Gigabyte 8IPE1000G Rev4.0

MSI 865Neo2-PFISR

ενώ με την Gigabyte 8IPE1000G Rev3.0 δεν έκανε απολύτος τίποτα, τώρα όμως με το Levicom :060: :060: ολα είναι ΟΚ!! :036: ;) :053: :046: :007: :060:

Link to comment
Share on other sites

Τελικά παίδες δεν μου είπατε, το RMA θα γίνει μέσω του μαγαζιού από τη Θεσ/νίκη? Ή κατευθείαν το στέλνω έξω?

Παρε ενα τηλεφωνο το μαγαζι απο το οποιο πηρες το psu και ρωτα τους! Δε νομιζω να χρειαστει να το στειλεις εσυ... Αλλα πριν πας στο μαγαζι πρωτα τηλ μην πας τσαμπα!

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια και'γω το 480 εχω αλλα δουλευει αψογα και δεν κανει περιεργους θορυβους οπως λετε, επισης οσοι φιλοι μου το εχουν ειναι ικανοποιημενοι, οσο για το "σκασιμο" ενταξει πρεπει να το παρα#αμησαν για να σκασει, σιγουρα θα το modaρισαν απο μεσα αλλιως δεν εξηγειται! Παντως full load δεν καταφερα να το φτασω ακομα με athlon64, 6800ultra, 2 DVD, 4 SATA, 7 fans.. τι αλλο να βαλω για να ξοδεψω τα 480watt??? :046:

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν ειπαμε οτι σκανε ολα! Απλα καποιες παρτιδες πρεπει να βγηκαν ελαττωματικες... Ειναι να μη σου κατσει! Συνηθως η γραμμη 3,3 αποκτουσε προβλημα μολις φορτωνοταν το psu και επεφτε καπου στα 2,6! Με λιγα λογια επεφτε κατω απο 3V και μπορουσε να προκαλεσει και βλαβες...

Link to comment
Share on other sites

Αποτι καταλαβα δεν πειραζει ο θορυβος ετσι κ αλλιως μια χαρα λειτουργει. ουτε ειχα ποτε προβλημα. Απλα μου περασε μια σκεψη! verela Τα ελλατωματικα ειναι απο την προηγουμενη εκδοση tagan??

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.