Jump to content


Αναβάθμιση, θα δω διαφορά?


Recommended Posts

εννοιειται οτι θα δεις διαφορα!Αν βαλεις τα περιεχομενα του παλιου σου σκληρου στον καινουργιο σιγουρα θα φορτωνουν τα windows γρηγοροτερα, λογω καινουργιας τεχνολογιας, οτι ειναι συνδεση sata(οχι και μεγαλη διαφορα!) και κυριως γιατι θα εχει περισσοτερο κενο χωρο!!Οσο πιο κενος ειναι τοσο πιο γρηγορα μεταφερει δεδομενα

Link to comment
Share on other sites

Βασικά θα δεις διαφορά από την άποψη ότι δεν θα ψάχνεις να βρεις ελέυθερα gigabytes με το τουφέκι. Τώρα στο θέμα της ταχύτητας όντως. Θα δεις αρκετά μεγάλη διαφορά αλλά όχι κάτι το τραγικό μιας και ο 40άρης είναι επίσης με 8mb cache.

Link to comment
Share on other sites

αυτό που με ενδιαφέρει είναι κυρίως η ταχύτητα,οποτε να προχωρήσω σε αγορά. η αύξηση της ταχύτητας που οφείλεται?στο καινούριο interface?η στα μεγαλύτερα πλάτερς?

Link to comment
Share on other sites

Ναί θα δείς διαφορά αλλά όχι τίποτα σπουδαίο. Επίσης θα σου πρότινα να μην πας στους sata με 10.000RPM δίοτι υπερθερμένονται ή κάνουν θόρυβο με 7200 θα είσαι ΟΚ. Ενοιτε για SATA πάντα Maxtor... :035: :035:

Link to comment
Share on other sites

Επίσης θα σου πρότινα να μην πας στους sata με 10.000RPM δίοτι υπερθερμένονται ή κάνουν θόρυβο

ναι ειναι οι αντιστοιχοι prescott της βιομηχανιας των hdd!! :030: :030: :030:

Γνωστοι και ως "raphot". Μια χαρα ειναι! Ολοι οι σκληροι ανεβαζουν θερμοκρασιες, (ακομα κι ενας quantum 6.4G 5400rpm που εχω διπλα μου. Το οτι το κακομοιρο το ραπτορι ειναι απο "φαμιλια SCSI" μαλλον θα επρεπε να σου δινει περισσοτερη εμπιστοσυνη στην ακτασκευη του και οχι λιγοτερη.

Link to comment
Share on other sites

Αν ο σκληρός σου είναι κάτω από 7200 στροφές και 100άρη δίαυλο ,υπερβολικά κατακερματισμένος και χωρισμένος σε 7 διαμερίσματα τότε θα καταλάβεις τη διαφορά.Αλλιώς θα είναι το placebo effect εν δράσει . Οι ράπτορες -για τους οποίους ούτε παράπονα για θόρυβο ούτε για υπερθέρμανση έχω ακούσει προσωπικά- λόγω των τρελών στροφών έχουν αισθητή διαφορά ό,τι και να είχες πριν ...απλά δε συμφέρουν

Link to comment
Share on other sites

παιδιά καλησπέρα έχω έναν 40 gb οδ με 8mb,θέλω να πάρω έναν serial ατα 160gb 8mb.θα δω διαφορα στη ταχύτητα?

Mπα... πιθανόν ο 40άρης να είναι και ελαφρώς πιο γρήγορος. Η τεχνολογία έιναι η ίδια.

Πραγματική διαφορά στην ταχύτητα θα δεις μόνο με RAID ή με Raptor.

Ο 160άρης θα σε βοηθήσει -προφανώς- στην χωρητικότητα αλλά διαφορές στις επιδόσεις μην περιμένεις. Εκτός και αν θεωρείς βελτίωση επιδόσεων το average read rate να πάει από 48ΜΒ/s στα 49ΜΒ/s.

Πρότασή μου είναι να πάρεις 2 80άρηδες ή 120άρηδες και να κάνεις RAID-0 κρατώντας τον 40άρη σαν back-up.

Aν η μητρική σου δεν έχει RAID πάρε έναν μεγάλο δίσκο για να έχεις χώρο αλλά διαφορά στις επιδόσεις -επί της ουσίας- δε θα δεις.

Υπάρχει και η λύση του Raptor... αλλά καλύτερα άλλαξε μητρική που να έχει και RAID επάνω. Πιο φθηνά θα σου βγει...

Link to comment
Share on other sites

οι πρώτοι 40αριδες 7200 8mb ήταν λίγο περίεργοι...βασικά ήταν πολύ αργοί...έχω 2 τις WD και σε σύγκριση με τους 80αριδες έχουν τεράστιες διαφορες...ίσος για λόγους marketing δεν είναι όσα αλήθεια λένε... (οι 40αριδες ήταν τα πρώτα μοντέλα 7200 8mb) εγώ έχω δει τρελες διαφορες...και γενικά από τους 40αριδες μένω μακριά πλέον...

Link to comment
Share on other sites

3 ίδιοι δίσκοι σε τρία διαφορετικά μηχανάκια διαφορετικών χρηστών = 3 διαφορετικές γνώμες…

Δλδ τρία πουλάκια κάθονταν…!!!

Προσωπικά θα σου έλεγα ότι οι 40άριδες και κυρίως οι WD είναι πεθαμένοι δίσκοι από τη στιγμή που βγήκαν αλλά όπως σου είπα και παραπάνω 1000 στόματα – 1000 γνώμες…!!!

Αν όντως θες να δεις διαφορά πάρε ένα μεγάλο δίσκο για backup και δυο μικρότερους για raid 0.

Για παράδειγμα ένα Maxtor 200Gb 100 € (0,5 euro per Gb – best value for money) για backup και,

δυο Samsung 80άριδες SP0812N (ATA133 / 8Mb cache) για Raid0. Σου τους συνιστώ μιας και τους έβαλα τελευταία και είμαι πολύ ευχαριστημένος από απόδοση, θόρυβο, θερμοκρασία κλπ…

Link to comment
Share on other sites

παιδιά έχουμε πρόβλημα,στα αρχικά post κατάλαβα πως θα δω αύξηση της ταχύτητας,μετά όμως κατάλαβα πως όχι.ξέρει κανένας να μου πει με σιγουριά?πιο παλιά που ασχολούμουν με το θέμα είχα διαβάσει ότι όσο μεγαλώνουν τα πλάτερς μεγαλώνει και η ταχύτητα,ίσxιeι?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.