Jump to content

Μνήμες σε Gigabyte (Βοήθεια!)


Recommended Posts

Λοιπόν παιδιά όταν αγόρασα το πι-σι έκανα την μλκ να βάλω μόνο 512ΜΒ ΡΑΜ. Το πι-σι ήρθε με ένα dimm 512μβ double sided με τσιπάκια infineon (δε θυμάμαι ακριβώς τον τύπο). Τώρα ήρθε η στιγμή να πάρω άλλα 512ΜΒ και να το κάνω dual channel. Από το μαγαζί πήρα ένα dimm kingston με τσιπάκια ΜΤ (micron technology) single sided το οποίο όμως είναι ασύμβατο με την ήδη υπάρχουσα μνήμη. Εάν τα βάλω σε διάταξη dual channel δεν δουλεύουν σε αυτή και δεν ξεκινάνε τα win. To ίδιο συμβαίνει και σε διάταξη singe channel.

Τι άλλη μνήμη να πάρω; (άλλη μάρκα). Η μητρική είναι η gigabyte 875P ULTRA (=8kxnp)!

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Σωστά μιλήσανε οι φίλτατοι. Πρωτού την πας πίσω ρίξε και ένα δύο κλίκ ρεύμα παραπάνω έτσι για μια ηρωική ομοβροντία πριν το RMA :)

Link to comment
Share on other sites

Εφοσον η καθε μια δουλευει μονη της....δες το μανουαλ της μητρικης για το τι συνδιασμους με Double Sided Και Single Sided στικακια δεχετε. Κι εγω πριν λιγες μερες βασανιστικα για τον ιδιο περιπου λογο και το προβλημα ηταν αυτο.

Link to comment
Share on other sites

To βιος είναι η τελευταία έκδοση. Το πίνακα τον συμβουλεύτηκα από την αρχή Στέλλα!! Δεν έκανε τπτ όμως. Αν βάλω τα dimmakia σε μια άλλη μητρική (αλβατρον ΑΜΔ) δουλεύουν κανονικά! Τώρα περιμένω από τον ξάδερφο άλλες μνήμες (ίδιες) να δω μήπως φταίει τπτ άλλο.

Να διευκρινίσω ότι δεν συνεργάζονται ούτε και single channel ούτε σε dual channel!

@Volanis1980 έχεις την ίδια μητρική;

Link to comment
Share on other sites

Και γω νομίζω ότι κάτι σου ξεφεύγει. Η gigabyte τα έχει κάνει λίγο μπάχαλο με τις μνήμες. Σε πολλά μοντέλα έχει "σπάσει" το τρίτο/τέταρτο channel σε δυο dimms. Έτσι θα πρέπει να προσέξεις πολύ τον πίνακα που έχει στο manual σαν αυτό της που σου δείχνει η Στέλλα. Για παράδειγμα οι συνδιασμοί που έχεις εδώ είναι 1+4 / 2+5 / 3+6...

Αν δεν παίξει κανέας συνδιασμός τότε πολύπιθανό να μην τα βρίσκουνε οι μνήμες μεταξύ τους.

Link to comment
Share on other sites

@Volanis1980 έχεις την ίδια μητρική;

Όχι, καμία σχέση! Έχω το σύστημα που βλέπεις στην υπογραφή μου. Απλά ανέφερα πως το δικό μου πρόβλημα λύθηκε με bios update, μην τυχόν μπορεί να συμβεί το ίδιο και με τη δική σου.

Link to comment
Share on other sites

Μιας και ανέφερες τα timings, ξέχασα να σου πω ότι τα 2 dimms μου δουλεύουν μαζί μόνο με 3-4-4-8. Ενώ το καθένα μόνο του δούλευε μέχρι 2,5-3-3-7. Χαλάρωσε λίγο τα timings και πες μας τι γίνεται!

Link to comment
Share on other sites

ΛΟΙΠΟΝ!!

Τις έβαλα στο 2ο και 5ο σλοτ και παίξανε!!! όντως τυχαίως παίξανε!!

Χρονισμός CS2.5 7-3-3 400ΜΗΖ. Έβγαλαν το μεμτεστ86 3 φορες (μετά το ακύρωσα, βαρέθηκα) και δεν παρουσιάσαν πρόβλημα στα win!!

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΞΑΝΑΠΕΙΡΑΞΩ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ!

Θα τις δοκιμάσω τώρα σε διάφορες εργασίες να δω αν παρουσιάσουν πρόβλημα.

Πάντως σε μια φάση που έβαλα 4 dimmakia μαζί το πι-σι δεν ξεκίνησε (πιθανότατα να μη άντεχε το τροφοδοτικό). Από ό,τι νομίζω δεν αξίζει να βάλει κανείς πάνω από 1GB ραμ έτσι;

(Ελπίζω να μην ξαναχρειαστώ μνήμη για αυτή την μητρική!)

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!

UPDATE!

έτρεξα πριμε blend test και μου έβγαλε hardware error!!

το ξαναέβαλα και συνέχισε χωρίς σφάλματα!

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ?

Link to comment
Share on other sites

Clear CMOS εκανες? Αν εχεις σε default timings τισ μνημες , για να πεξαν στο 2ο και 5ο σλοτ μαλλον οι μνημες ειναι μια χαρα και καπου αλλου παιζει το κολλημα.Το τροφοδοτικο δεν νομιζω να μην τις αντεχει

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...